Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Çorba mevsimi başladı

Soğuk kış günlerinde artan hastalıklara karşı vücut direncini arttırmak için daha sağlıklı beslenmek gerekiyor. Soğuk havalarda içinizi ısıt...

Soğuk kış günlerinde artan hastalıklara karşı vücut direncini arttırmak için daha sağlıklı beslenmek gerekiyor. Soğuk havalarda içinizi ısıtan çorbalar aynı zamanda sağlık kaynağı. 

Türkiye’nin ilk gurme ev yemeği zinciri Meal Box’ın da kışın en çok tercih edilen çorbası olan tereyağlı mercimek çorbası, kandaki kolestrol düzeyini düşürmesiyle kalp dostu yemekler arasında bulunuyor.

Anne yemeğinin fast fooda göre popülaritesisin arttığı bu günlere sağlıklı ve lezzetli gurme ev yemeği zinciri Meal Box, mevsime göre verilen siparişleri analiz etti. Sipariş analizlerine göre kanserden sindirime, kolestrolden şeker hastalığına kadar birçok hastalığa olumlu etkileri bulunan mercimek çorbası, kışın en çok tüketilen çorbalardan biri. Kırmızı taneleriyle yemeğe lezzet katan şifası bol mercimek çorbası besin değeri açısından da yüksek bir değere sahip. Kandaki kötü kolestrol düzeyini düşüren, kalp dostu mercimek çorbası yüksek oranda lif içermesi nedeniyle şeker hastaları için de önemli besinler arasında yer alıyor. Zengin potasyum içermesi nedeniyle de yüksek tansiyonu düşürücü etkisi bulunuyor. Mercimeğin içinde bulunan maddelerle de kansere yakalanma riskini düşüren mercimek çorbası, sofralara sağlık ve lezzeti bir araya getiriyor.

Meal Box Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Murat Demirhan, besleyici özelikte olan sıcak çorbaların kışın daha çok tüketildiğini söylüyor. Menülerinin mevsime göre de değişiklik gösterdiğine dikkat çeken Demirhan “Meal Box olarak menümüzde 60 farklı yemek çeşidimizle hizmet veriyoruz.

Mevsim sebzelerine göre değişiklik gösterebilen menümüzde mevsiminde tüketilmeyen çoğu sebzeyi kullanamamaya özen gösteriyoruz. Tüketicilerin önerilerine göre de oluşturduğumuz menülerde bu zamana kadar siparişlerin mevsime göre değişiklik gösterdiğini gözlemledik. Yazın tüketilen zeytinyağlı ve beyaz et kışın yerini çorba, kırmızı et ve kuru fasulye gibi baklagillere bırakıyor. Şifa kaynağı mercimek çorbası bu mevsimin en çok tercih edilen yemeği. Sağlıklı beslenme konusunda artık daha duyarlı olan tüketici, yararını bildiği ve mevsimine uygun gıdaları tercih ediyor ” dedi.
Fav

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok