Klasik tuzların yerini ise aromatik tuzlar aldı - Mutfak Dergisi

Mobile Menu

Top Ads

Diğer Haberler

logoblog

Klasik tuzların yerini ise aromatik tuzlar aldı

5 Kasım 2015 Perşembe
Anadolu Yakası’nın en gözde oteli Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel, teras katında hizmet veren Ouzo Roof Restaurant’ın eşsiz lezzetleri aromatik tuzlar aracılığıyla yeniden yorumlanacak.

Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel ve Ouzo Roof Restaurant’ın ödüllü şefi Mehmet Yalçınkaya mutfakta mucizeler yaratmaya devam ediyor. Şef Yalçınkaya, sağlığı tehdit eden günlük tuzu masalardan kaldırdı. Klasik tuzların yerini ise aromatik tuzlar aldı.

Aromalı tuzların iyotlu tuzların aksine vücutta minimum seviyede su tutmasından yola çıkan başarılı şef Mehmet Yalçınkaya, 10 farklı aromalı tuz seçeneğiyle sıradanlıktan uzak lezzetlerini çok daha sağlıklı ve aromatik hale gelmesine imkan sağlıyor.

Özenle kurutulan Merlot üzümün çekirdeği, ince ince kıyılan soğanı, rendelendikten sonra kurutulan limon ve özenle yetiştirilen biberiye himalaya tuzu ile harmanlanıp tuz değirmenlerinde yerini alıyor. Aromatik tuzların mucizesine inanamayacaksınız!
Fav

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Önizle