Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Balık severlere güveçte sıcak helva

Balık sofralarının vazgeçilmez tatlısı helva, güvece girdi. Seyidoğlu Türkiye'de bir ilke imza atarak ev ortamında 10 dakika gibi kısa b...


Balık sofralarının vazgeçilmez tatlısı helva, güvece girdi. Seyidoğlu Türkiye'de bir ilke imza atarak ev ortamında 10 dakika gibi kısa bir sürede güveçte sıcak helva hazırlama imkanı sunuyor. 

Balık şeklinde tasarlanmış özel bir güveç ile birlikte sunulan yeni ürün, balık severlerin gözdesi olacak.

Geleneksel tatlıların 65 yıllık üreticisi Seyidoğlu balıktan sonra helva yeme geleneğinden yola çıkarak Türkiye'de ilk defa güveçte sıcak helvayı üretti. Klasik tahin helvasından farklı olarak fırında ısıtılmaya ve sıcak tüketilmeye uygun olarak üretilen güveç helva, ev ortamında 10 dakikada nar gibi kızarmış helva hazırlama imkanı sağlıyor. Balık deyince akla ilk olarak roka ve helva geldiğini anlatan Seyidoğlu Genel Müdürü Mehmet Göksu, "Balık yendikten sonra helva olmazsa olmazdır.

Osmanlıdan günümüze bu gelenek sürdürülmektedir. Fakat o anda sıcak helva hazırlamak ve hep aynı kıvamda korumak zordur. Bu ihtiyaçtan yola çıkarak özel bir ürün ürettik. Daha az lifli ve tok mideyi yormayacak bir helva ürettik. Balık şeklinde özgün bir güveç tasarımıyla helvamızı tüketiciye sunduk. 180 derecelik fırında 10 dakika ısıtarak dumanı üstünde nar gibi kızarmış helva hazırlanabilir.Yeni ürünümüz daha piyasaya çıkar çıkmaz balık restoranları ve son tüketiciden olumlu dönüş aldı" diye konuştu.

Helvacılar Kar Duasında
Havaların soğumasıyla birlikte helva talebinin de arttığına dikkat çeken Göksu,"Kış aylarında helva başta olmak üzere tüm tatlı çeşitlerinin tüketimi artar. 3 milyar dolarlık tatlı sektörü temsilcileri olarak karın yolunu gözlüyoruz. Özellikle son yıllarda ürün çeşitliliğinin artmasıyla birlikte ihracatımızda da ciddi bir artış yaşandı. Seyidoğlu olarak 25 ülkeye 10 çeşit helva satıyoruz.

Bu kış ihracat yapılan ülke sayısını 30'a çıkaracağız. Özellikle Güveçte sıcak helva ürünümüze Rusya, ABD ve Ortadoğu ülkelerinden yoğun talep var" dedi.
Fav

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe