Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Denizlerdeki Mineral Kaynağı

Sodyum, klorür, kalsiyum, magnezyum, potasyum ve diğer birçok minerali doğal halde bulunduran deniz tuzu, sağlığımız için faydalı bu mineral...

Sodyum, klorür, kalsiyum, magnezyum, potasyum ve diğer birçok minerali doğal halde bulunduran deniz tuzu, sağlığımız için faydalı bu mineralleri alabilmemiz için rafine edilmeden tüketilmelidir.


Genellikle deniz ve okyanus sularından elde edilen deniz tuzu, suyun buharlaştırılmasıyla oluşur. Sadece yıkama, kurutma işlemlerinden geçer ve rafine edilmediği için içerisinde birçok mineral ve elementleri barındırmaktadır. Deniz tuzu; sodyum, klorür, kalsiyum, magnezyum, potasyum ve diğer 90 minerali doğal halde bulundurur. Bu maddeler de tuza lezzetini vermektedir.

Deniz tuzunu rafine edilmeden %100 doğal bir şekilde sofralarımıza sunan Efsina’nın Genel Müdürü Özgür Özdemir; sofra tuzu ile benzer sodyum klorür içeriğinin olmasının yanı sıra ürün çeşitlerinin rafine edilmemiş olması nedeniyle, sağlık için faydalı olan deniz tuzu tercih edildiğini söyleyerek şunları ekledi: “Deniz tuzu, günlük tüketim dışında; turşu, konserve, zeytin gibi uzun süre salamura suyu içerisinde bekleyen ürünlerde de özellikle tercih edilmektedir.

Ayrıca kozmetik sektöründe kullanım alanına bağlı olarak farklı ürünlerle de karıştırılarak kullanılmaktadır.

Metabolizmayı düzenlediği, kan dolaşımını hızlandırdığı, bağışıklık sistemini ve sinir sistemini güçlendirdiği de uzmanlarca söylenmektedir. Bu sebeplerden dolayı tüketiciler tuz tercihlerini yaparken özellikle rafine edilmemiş, doğal yöntemlerle üretilen tuzları tercih etmeliler.”
Fav


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe