Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Lezzet Oskar’ına Türkiye’den Ünlü Şef Ömür Akkor Seçildi

Dünyanın en iyi yemek kitaplarının yarıştığı, ünlü şeflerin lezzetlerinin buluştuğu ve kitap dünyasının ‘Oskar’ı sayılan, ‘Gourmand World Co...


Dünyanın en iyi yemek kitaplarının yarıştığı, ünlü şeflerin lezzetlerinin buluştuğu ve kitap dünyasının ‘Oskar’ı sayılan, ‘Gourmand World Cookbook Awards’ yarışmasına Türkiye’nin en iyi kitabı ‘İlk Dönem İslam Sofrası’ seçildi.

 Ömür Akkor; Osmanlı ve Türk yemek kültürü üzerine yazdığı birçok kitabın yanı sıra, bazen sadece hurmayla, bazense su içerek karnını doyurmuş bir Peygamberin düsturundan yola çıkarak hazırladığı ‘İlk Dönem İslam Sofrası’ adlı kitap ile ‘Arap Yemek Kültürü’ kategorisinde birinci oldu.

Tarihin gizli mutfağındaki lezzetleri keşfetmesiyle ve bu lezzetleri kitaplaştırmasıyla adını duyuran, günümüzde bulunabilecek malzemelerle yapılabilecek benzersiz tarifleriyle fark yaratan dünyaca ünlü şef Ömür Akkor, “İlk Dönem İslam Sofrası” adlı, Kaynak Kültür Yayın Grubu – Kaynak Yayınları’ndan çıktı. Ayrıca kitapta kullanılan görseller o döneme ait kaplar araştırılarak ve o kapların Retro çalışmaları yapılarak hazırlandı.

Hz. Peygamber zamanından yola çıkarak, İslam mutfağını günümüze aktarmak amacıyla yeni kitabını hazırladığını söyleyen Ömür Akkor, Arap mutfak kültürünün uzun bir geçmişe dayandığını, özellikle İslamiyet’in yiyecek ve içecek¬lerde kısıtlamalar yapmasına rağmen o topraklarda ki mutfak kültürünün benzer şekilde yaşanmaya devam ettiğine dikkat çekti.

Kitap, erken dönem İslam mutfağına ait kayıtları içeriyor ve bu konuda ki, dünyada ki ilk kitap olma özelliğini taşıyor. Gourmand World Cookbook Awards yarışmasının Mayıs ayında yapılacak büyük finalinde, Türkiye’yi temsil edecek olan kitap, dünyanın en iyi kitabı olmak için yarışıyor.
Fav

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe