Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Kış sebzeleriyle hazırlanmış vitamin deposu lezzetler!

Gelişmiş teknolojisi ve şık tasarımıyla Samsung Dual Cook Fırın, zaman ve enerjiden tasarruf etmeyi sağlarken kullanıcılara mükemmel şekilde...

Gelişmiş teknolojisi ve şık tasarımıyla Samsung Dual Cook Fırın, zaman ve enerjiden tasarruf etmeyi sağlarken kullanıcılara mükemmel şekilde pişirilmiş sağlıklı yiyecekler sunuyor. Mutfak Sanatları Akademisi (MSA)’nın deneyimli şeflerinin kışa özel tarifleri, Samsung teknolojisiyle sofralarınıza konuk oluyor.

Samsung Electronics’in son teknoloji ürünü Dual Cook Fırın, tat ve kokuları birbirine karıştırmadan aynı anda iki yemeği birden pişirmeye olanak tanıyor. Soğuk havaların etkisini gösterdiği şu dönemlerde Samsung ankastre ürünler, kullanıcıların sağlıklı yemekler pişirmelerine de yardımcı oluyor. Mutfak Sanatları Akademisi (MSA)’nin deneyimli şeflerinin, Samsung ürünlerini deneyerek hazırladıkları birbirinden lezzetli ve kış sebzeleriyle hazırlanmış sağlıklı tarifler sofralara geliyor.

Dual Cook Fırın, sağlıklı lezzetleri mutfağınıza getiriyor
Samsung Dual Cook Fırın, geniş kapasitesi ve çıkarılabilir raflarıyla her biri kendi sıcaklığına ve zaman ayarına sahip iki bağımsız yemeğin pişirilmesine imkan sağlıyor. Böylece kullanıcılar, fırının bir yarısında kabak graten pişirirken, diğer yarısında ise mandalina ve tarçınlı kurabiyeyi pişirebiliyorlar. Ürünün sahip olduğu konveksiyon pişirme teknolojisi sayesinde tüketicilerin zamandan ve enerjiden tasarruf etmeleri olanaklı hale geliyor. Dual Cook Fırın, mutfakta daha az zaman harcayarak yaratıcı ve sağlıklı yemekler ortaya çıkarmak isteyenlerin en önemli yardımcısı oluyor.

Fırında Kabak Graten – Mandalina ve Tarçınlı Kurabiye
Mutfak Sanatları Akademisi (MSA)’nın özenle hazırladığı kışa özel tarifler kullanıcıların mutfaklarına geliyor. Samsung, yapılacak birkaç küçük dokunuşla sevdiklerinize mükemmel lezzetler sunmaya yardımcı oluyor.

Fırında Kabak Graten
Malzemeleri (4 kişilik)
4 kabak
60 g tereyağı
60 g un
500 ml süt
1 g toz muskat
1/2 soğan
3-4 diş karanfil
1 defne yaprağı
10 dal dereotu
100 g taze kaşar peyniri (rendelenmiş)
Tuz
Karabiber
Kabakları orta kalınlıkta halkalar şeklinde dilimleyin. Kaynayan suyun içinde 4-5 dakika haşlayıp soğutun. Yarım soğanın üzerine defne yaprağını 3-4 diş karanfil batırarak sabitleyin. Şimdi soğan cloute'niz hazır. Sütü soğan cloute ile kaynatın ve kenara alın. Ayrı bir tavada tereyağını eritin ve unu ekleyip kavurun, ardından soğutun. Tereyağı ve unun üzerine sütü ekleyip sürekli karıştırın ve yaklaşık 2 dakika kısık ateşte pişirerek beşamel sosunuzu hazırlayın.
Tuz, karabiber ve muskat ile lezzetlendirin. İnce kıydığınız dereotunu kabaklar ile karıştırın ve pişirme yapacağınız kabın içine dizin. Üzerine hazırladığınız beşamel sosu dökün.
En son üzerine rendelenmiş kaşar peynirini koyun ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15-20 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin. İnce kıyılmış dereotu ile servis edin.

Mandalina ve Tarçınlı Kurabiye
Malzemeleri
500 g un
300 g tereyağı
1 mandalina kabuğu rendesi
1 mandalina suyu
Bir tutam toz vanilya
1 yumurta sarısı
150 g toz şeker
Bir tutam toz tarçın

Un ve şekeri harmanlayın, tereyağını da ekleyip bütün malzemeyi birbirine yedirin. Diğer malzemeleri de ekleyip güzelce yoğurun. Hamuru 1/2 cm kalınlığında açıp istediğiniz şekilde kesin ve tepsiye dizin. 170 derecede 10-15 dakika pişirin.
Fav

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok