Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Sevgililer Günü’nde en pratik jest için

Sevgililer Günü’nde güzel bir sofrada romantik bir yemek gibisi yok. İnternet çağının pratik romantikleri son 15 senedir bu sofraları kurman...

Sevgililer Günü’nde güzel bir sofrada romantik bir yemek gibisi yok. İnternet çağının pratik romantikleri son 15 senedir bu sofraları kurmanın en kolay yolunun Yemeksepeti’nden geçtiğini biliyor. 

Üstelik online ödeme sistemleri sayesinde, aradaki mesafeler de kalkıyor; 14 Şubat’ta sevdiğiyle buluşamayanlar ona en sevdiği yemeği göndererek leziz bir jest yapıyor. Yemeksepeti’nde pizzadan suşiye, mezelerden tatlılara, balıktan ete 300 bine yakın farklı yemek alternatifi sevgililerin gününü daha da güzel kılmak için sadece birkaç tıkla kapıya geliyor. Restoranlara gönderilen birbirinden tatlı sipariş notları ve teşekkür mesajları da, okuyanın içini ısıtıyor.

Yemeksepeti, son 15 yıldır sevdiğine mükellef bir sofra kurmak isteyen pratik aşıkların en önemli yardımcısı oluyor. Her yıl Sevgililer Günü’nde Yemeksepeti’nin siparişleri yüzde 20 civarında artıyor. İnternetin sunduğu imkanlardan yararlanmayı bilen romantikler, sevgilileri için hiçbir masraftan da kaçınmıyor. O gün sepet tutarları, ortalamaların yüzde 12 üzerine çıkıyor.

Yemek önerisi isteyen için sipariş trendleri: Suşi önde

Aşkın heyecanına kapıldığımız bu özel günde, Yemeksepeti’nde yer alan 300 bine yakın farklı yemek alternatifi içinden hangisini seçeceğimiz konusunda kafamız karışabilir. Eğer sevdiğinizin favori yemeğini bilmiyorsanız ya da bu sefer farklı bir şeyler denemek isterseniz, Yemeksepeti kullanıcılarının tercihleri size yol gösterebilir. Uzakdoğu mutfağının gizeminden yana olan aşıklar, Sevgililer Günü’nde suşi ve ördek siparişlerini yüzde 45 civarında artırıyorlar. Noodle’ın artışı ise yüzde 17 seviyesinde oluyor. Farklı tatlarla masayı donatmak isteyenler, çeşit çeşit mezeleri tercih ederek, meze siparişlerini yüzde 15 artırıyorlar. Romantizm İtalyanların işi diyenler, pizza siparişlerinin yüzde 13 artmasına neden oluyor. Her zaman en üst sıralarda olan burger ve lahmacun ise, bu özel gün için yeterince romantik bulunmuyor ve iki lezzetin de siparişleri yüzde 6 seviyelerinde azalıyor.

Online ödeme ile aşıkların arasındaki mesafeler kalkıyor

Siparişlerde yazılan sayısız not gösteriyor ki, Yemeksepeti kullanıcıları, o özel günde sevgililerinin yanında olamasalar da, online ödeme sistemlerini kullanarak sevgilisine jest yapıyor. Kredi kartı veya banka kartı ile ödeyerek, yemeğin sevdiğinin adresine gönderilmesini rica ediyor. Böylece araya mesafeler giremiyor, Yemeksepeti sayesinde kalpler bir oluyor.

Sipariş notlarındaki tatlı romantizm

Sevgililer Günü’nde birbirinden ilginç sipariş notları da gözden kaçmıyor. Aşıklar, restoran çalışanlarından kendilerine yardımcı olmalarını da istiyor. Örneğin arada okyanuslar bile olsa, aşkından vazgeçmeyenlerden biri restoranla paylaştığı notta, ‘Size Amerika’dan sipariş veriyorum. Bu siparişi sevgilime yarın tam 12’de ulaştırır mısınız’ diye soruyor. Kimisi, ‘Biricik sevgilim anneme’ diye not yazılmasını rica ediyor. ‘Paketi ufak şirin detaylarla süsler misiniz’ diyerek restoranın içindeki sevgi kelebeğine seslenenler mi dersiniz, puanı düşen restorana ‘müşterileri kafaya takma, biz seni seviyoruz’ diye Sevgililer Günü morali veren mi… ‘Lütfen hızlı gelsin, son çarem’ diyerek son dakikacılığını belli eden de var, ‘bu özel günde orada emek verenlere teşekkürler’ diyerek empati çıtasını Everest’e yükselten de…

Yemeksepeti ve restoranlar her yanı saran aşk havasına kayıtsız kalamıyor, o gün hizmette sınır tanımıyor. Sonunda da binlerce teşekkür alıyor. Kullanıcılardan biri duygularını, ‘Geçen sene 14 Şubat’ta sizin sayenizde sevdiğimin gözüne girdim. Bugün birinci yılımızı kutluyoruz. Yemeksepeti ekibinin ve tüm restoran çalışanlarının elleri dert görmesin’ diyerek aktarıyor.
Fav

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok