Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Hayatınızı kolaylaştıracak mutfak tüyoları

Günümüzün koşturmalı hayatında yoğun bir zamanda evde misafir ağırlamak birçok kişi için zor bir durumdur. Hangi yemeğin yapılacağına karar ...

Günümüzün koşturmalı hayatında yoğun bir zamanda evde misafir ağırlamak birçok kişi için zor bir durumdur. Hangi yemeğin yapılacağına karar verilemez; alışveriş yapmak zor gelir. Oysa küçük bilgiler hayat kurtarır ve kısa sürede misafir ağırlamaya hazır hale gelinir. Hem de zevkle…

Uzun zamandır yemek fotoğrafçılığı yapan Yemek ve Gezi Fotoğrafçısı Serina Tara, yıllardır biriktirdiği kendi tariflerini, mutfakla ilgili önemli noktaları modern kadın ve erkeklerin davet verirken hayatlarını kolaylaştıracak tüm bilgileri “Eyvah Misafir Geliyor” adlı kitabında paylaşmaya hazırlanıyor.

Küçükken evinden misafir eksik olmayan Serina Tara, annesinin çabucak onlarca çeşit yemeği kısa zamanda yapıp, bütün gün dinlenmiş gibi süslenip misafirleri karşılamasından etkileniyor. Zaman içerisinde kendisinin de annesine benzediğini fark eden Serina Tara, mutfakla arkadaş olmak isteyenlere yardım edecek farklı misafir menülerini, kısa sürede mutfakta harikalar yaratmanın küçük sırlarını ve yemeklerin basit çözümlerini eğlenceli bir dil ile yakında çıkacak kitabında anlatıyor.


Stüdyosunda yemek fotoğrafçılığı ve styling konularında kısa süreli eğitimler de düzenleyen Serina Tara, kolayca leziz davetler hazırlamanın püf noktalarını paylaştı.

1- Misafire hazırlanırken yapacaklarınız için kolay cevaplar üretin.

Misafirlerinizin saat kaçta gelecekleri, davet tipinin ne olacağı, yaş aralıkları gibi soruların küçük cevapları, davet hazırlığını kolaylaştırmanın en kısa yoludur. Sonra iş, misafirin geleceği saate uygun yemeklerin olduğu bir liste yapmak ve çok zor olmayan ama lezzetli tarifleri birleştirip mükemmel bir davet vermek… En önemlisi hazırlık sırasında çok yorulup kendi davetinizde perişan olmanıza da gerek yok. Bunun için önceden yapılan küçük hazırlıklar hayatınızı kolaylaştıracaktır.

2- Sevdiklerinizi evinize davet etmekten zevk alın.

Çünkü hayat en doğal ortamınızda sevdiklerinizle geçirdiğiniz zamanlarla güzel. Bu bir işkence değil bir keyif olmalı.

3- Mutfağınızda pratik ve kolay yapılacak yemeklere yer açın.

Klasik mutfak ne kadar vazgeçilmez olsa da çalışan, yoğun hayatlar yaşayan insanlar için biraz rutini kırmak hiç fena olmuyor. Mutfakta elinizdeki lezzetlerle pratik ve çabucak birden fazla çeşit yemek hazırlayabilirsiniz. Sadece hangi tatların birbirlerini tamamlayacağını hayal edin. Görecekseniz, birden 2 çeşit yemek sofralarda yerini alacak.

4- Şef değilsiniz ama sıra dışı tatlar yaratmak için kendinize bir şans verin.

Şaşırtıcı bir davet vermek istiyorsanız, mutlaka değişik tatları yakalamaya çalışın. Misafirlere gururla yaptığınız yemeklerin tarifini vermek gibisi yoktur.

5- Mutlaka sağlıklı ve hafif yemeklere yer verin.

Davetinize hızlıca hazırlanırken menünüzde sağlıklı ve hafif alternatifler koymayı unutmayın. Çocuklar, diyet yapanlar ve özel hastalıkları olanlar için çok kolay alternatifler sunabilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe