![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEht3BthL7fX6O-I5Cyc9vi4ZMTxUiDgpP1lV2wlDqavp4gxm1XrmX5Oj9yvJ9hV5gTYGZYiDvyye2Hjcbi6Nn7N1Np0a9GEaxZuW7-glL8tb_Lj5Io4yfHPs4QhjrR-9cNVd1KBz8aO2ck/s1600-rw/1484553841_Etli_Bulgur_Pilav__.jpg)
Bulgur üretiminde sadece su ve buğday kullanarak 1935’ten bu yana bulgur üretimi yapan Duru Bulgur, doğal bulgur üretimi yapıyor ve kendi markası ile 51 farklı ülkeye ihracat yapıyor. İhracat yaptığı ülkelerde Türk bulgurunu tanıtmayı kendisine misyon edinmiş Duru Bulgur, bulgur üretimdeki incelikleri, doğal bulgurun üretim sırrını açıkladı.
Konuyla ile ilgili açıklama yapan Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru : “1935’ten bu yana babamızın bize miras bıraktığı taş değirmende öğütme metodunu üretimimizde uyguluyoruz. Bulgur üretiminde iki metot vardır. Çekiçli ve diskli makinelerde bulgurun kırılması, diğeri ise buğdayın doğasına uygun geleneksel yöntem olan taş değirmende öğütme metodu. Taş değirmende öğütülen bulgurlar daha lezzetli ve daha doğal olmaktadır.
“ Bulgurun tamamen doğal olması için üretimde kullandığımız değirmen taşlarını da doğadan alıyoruz”
Geleneksel taş değirmende öğütme metodunu kullanan Duru Bulgur’un asıl sırrı dökme değirmen taşı kullanmaması, doğadan aldığı taşları değirmen taşı haline getirmesidir.Bu yöntemi dünyada uygulayan tek firmanın Duru Bulgur olduğunu belirten İhsan Duru sözlerine şöyle devam etti. “ Duru Bulgur olarak, üretimimizde sadece taş değirmen kullanmıyoruz, taş değirmenleri de kendimiz yapıyoruz.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgk58JXU-vGQ4caX18t9EgEUuLej6F5Ol9rY3jm24jn-vt6y7Nl3iJrf5haYvchKTuLxPfhv9ZMzyyyHwFU9I2syAEqz-kobHgRlsWekM4PdMrmOYBbyJQzfGEKUgYRFYq-1DmAOD15Vpk/s400-rw/1484553843_hsan_Duru.jpg)
Babamızın izinden gidiyoruz diye sözlerine devam eden Duru : “ Babam Ziya Duru’nun 1935’te bulgur üretiminde kullandığı ilk taşı kullanıyoruz. Çünkü bu taşın bulgur öğütme için doğru taş olduğunu biliyoruz.
Ziya Duru’nun bize çok önemli bir nasihati var “ Paranı kaybet ama itibarını asla” bu sözü, iş hayatımızda düstur edindik.Bu doğrultuda tüketicilerimiz için en doğal, en lezzetli ürünleri 82 yıldır üretiyoruz ve üretmeye de devam edeceğiz.”