Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Beslenme alışkanlığınızı yaşa göre değiştirin

Beslenme biçimleri; gençlik, orta yaş ve yaşlılık dönemleri için farklılık gösteriyor Gençlikte kiloya büyük önem verilirken, ileriki yaşlar...

Beslenme biçimleri; gençlik, orta yaş ve yaşlılık dönemleri için farklılık gösteriyor Gençlikte kiloya büyük önem verilirken, ileriki yaşlarda ise sağlık ön plana çıkıyor.

Yaşamın tüm güzelliği, aslında insanın ne kadar sağlıklı olduğu ile birebir ilintilidir. Sağlıksız bir insanın; ister zayıf, ister şişman olsun mutlaka sorunları vardır. Sağlığımız üzerinde yeme alışkanlıklarının önemi büyüktür ve bu, yaş grubuna göre farklılıklar gösterir. Genç yaşlarda sadece kiloya önem verilir.

Oysa, ileriki yaşlarda çıkacak sorunların temelinde, özellikle gençlik yıllarında fazla tüketilen gıdaların fonksiyonu büyüktür. İşte, gençlik, orta yaş ve yaşlılık dönemlerinde beslenmenizde dikkat etmeniz gereken ayrıntılar...

Dengesiz diyetlere dikkat edin
Sadece tartıda görülen rakamların önemli olduğu gençlik döneminde, güzel bir vücut için güzel yemeklere paydos demenize gerek yok. Akılcı ve yağ dengesi düşük gıdalar yiyerek formda kalmanız mümkün. Kilo alıp vermenin en kolay olduğu gençlik yıllarında vücut daha çok kalori yakabilir. "Kilo vermek kolay" diye düşünerek uzun süreli ve çok kilo vermeye yönelik rejimlere başlamak, son derece yanlış bir uygulamadır.

Gençlikte, kişi kendi kapasitesine uygun, doğru hedefler seçmelidir. Aksi takdirde, yarı yolda bırakılan diyetler yüzünden vücudun dengesi bozulur. Yapılan araştırmalar, dengesiz diyet yapanların özellikle 40 yaş sonrası kalp hastalığına yakalanma riskinin yüksek olduğunu ortaya koymaktadır. Sevdiğiniz yiyeceklerden uzak kalmak yerine, yediklerinizin en az yüzde 80'inin besin değerinin yüksek olmasına dikkat edin.

Ayrıntıları gözden kaçırmayın
Alkol, sigara, kolalı içecekler ve abur-cuburun en çok tüketildiği gençlik döneminde dikkat etmediğiniz ayrıntılar, ileri yaşlarda sağlığınız üzerinde olumsuz rol oynayabilir. Bunun için dengeli beslenmeye genç yaşlarda başlanmalıdır. Yeteri kadar, protein, karbonhidrat, şeker, doymamış yağlar, vitamin ve minerallar alınmalı, sebze ve meyveye ağırlık verilmelidir.

20'li yaşlar
Gelişim çağı olan bu dönemde, vücut tüm vitamin ve mineralleri almalı ve egzersizlerle vücut şekillendirilmeli.

30'lu yaşlar
Üretme çağı olan bu yaşlarda, vitamin ve mineral alınmalı ve stres atmak için egzersiz yapılmalı.

40'lı yaşlar
Menopoz yaklaşıyor, metabolizma değişiyor. Kemik sağlığına dikkat edilmeli kalsiyum alımı artırılmalı.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe