Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Hikayesi ile gelen yeni bir mekan

Dünyaya, yeniliklere, farklı kültürlere ilgi duyan bir İngilizce öğretmeni Selda Güleç. Kızının açtığı Instagram hesabından yemek paylaşımla...

Dünyaya, yeniliklere, farklı kültürlere ilgi duyan bir İngilizce öğretmeni Selda Güleç. Kızının açtığı Instagram hesabından yemek paylaşımları yapmaya başladığında, henüz imalathane aklında bile yokmuş. 

Zamanla yurtiçi ve yurtdışı seyahatlerinde tanıştığı, çevreye ve dünyaya dost malzemeleri, annesinin eski tariflerine uyarlaması ile yarattığı lezzetler, çevresiyle paylaşmaya değer bir noktaya ulaşmış ve böylece SG İmalathane’nin -belki de hiç fark etmeden- ilk temeli atılmış. “İmalathane bugün pazara çıktı, şu sebzeyi aldı” gibi ifadeler, takipçilerinde bir imalathane olduğu izlenimini yaratınca, yemek dostu insanların birlikte üretip paylaşabileceği gerçek bir mekân yaratılması fikri de böyle ortaya çıkmış.

SG İmalathane yeni bir mekân; ilk etkinlikleri Nisan 2016'da başlamış. Şehrin çok içinde ama aslında bir depo alanı sayılabilecek dükkân, sahibini yansıtacak şekilde, ihtiyaç oldukça dekore edilmiş. 

Mutfak gereçleri ve masası, dükkânın amacına hizmet edecek biçimde en çok göze ilişen/en can alıcı noktaya yerleştirilmiş. Gerçekten de mekâna girdiğinizde, Selda Güleç'in kişisel dokunuşunu, amatör ruhunu, yemeğe ve mutfak kültürüne olan sevgisini kolayca gözlemleyebiliyorsunuz. Burayı anlatmak aslında çok da kolay değil. Kendinizi bazen bir atölye çalışmasının içinde, bazen de konunun uzmanı bir ressam, bir yazar ya da bir tarihçi ile belirli bir döneme ait olan bir kültürün derinlerine inmişken bulabilirsiniz. Söyleşi esnasında, her gün karşılaşma fırsatını elde edemeyeceğiniz malzemelerden yapılan, o dönemin yemeklerini tatmak da cabası.

SG İmalathane değişik lezzetleri tatmak isteyenler için deneyimsel bir mutfak zevki sunuyor. Mekânda üç tip etkinlik yapılıyor: söyleşi etkinlikleri, atölye çalışmaları ve parti organizasyonları. Dilerseniz pişirip dostlarınıza sunmak istediğiniz menüyü ve davet edeceğiniz kişi sayısını imalathane ile paylaşıp, malzemelerini davet gününüzde sizin için hazırlamalarını isteyebilirsiniz.

Ayrıca daha da lezzetli yemek yapmanız için püf noktalarını sizinle paylaşabilirler.

Nelerin olduğundan bahsettik, bir de olmayanları söylemekte fayda var. Her gün hazırlanan bir menüsü yok. Ay başında Instagram hesaplarından takip edebileceğiniz ve bir konsept çerçevesinde hazırlanan etkinliklere katılmak isterseniz, önceden rezervasyon yapmanız yeterli. Rezervasyon gerçekten gerekli çünkü kapıdan içeri adım attığınızda görebileceğiz gibi sadece büyük tek bir masada bol sohbetli, keyifli bir akşam geçirebileceğiniz biçimde tasarlanmış mekân.

Tüm mutfak dostları, mutfakta güzel saatler geçirmek isteyenler, SG İmalathane’ye mutlaka uğramanız, Selda Güleç ve yeme-içmenin kültürel boyutu ile tanışmanız tavsiye olunur.
SG İmalathane, Julia Child’ın söylediği sözü bir kez daha akla düşürüyor…

"Süslü ya da yapması güç şaheserler pişirmek zorunda değilsiniz; tek yapacağınız, taze malzemeler kullanarak lezzetli bir yemek pişirmek.”

Sevgiyle kalın..

Yazan: Sevda KÖYÜSTÜ 
Instagram : 79sevdalinka

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe