Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Başbaşı Bulgurda İki Kat Fazla Lif Var

Sofralarımızın baş tacı bulgur, besleyiciliği ve sahip olduğu lif oranıyla da değerli bir besin. Taş değirmende üretilen Başbaşı Bulgur, içe...

Sofralarımızın baş tacı bulgur, besleyiciliği ve sahip olduğu lif oranıyla da değerli bir besin. Taş değirmende üretilen Başbaşı Bulgur, içerdiği iki kat lif oranıyla diğer bulgurlardan bir adım öne çıkıyor. Başbaşı bulgur yurt dışında da en çok tercih edilen bulgur çeşidi.

Lif içeren besinler sağlıklı beslenmenin en önemli aktörlerinden biridir. Buğdayın öğütülmeden sadece taş değirmenlerde kabuğunun soyulması ile elde edilen Başbaşı Bulgur da lif oranı yüksek besinler arasında yer alıyor. Bu nedenle Başbaşı Bulgur, hem lezzeti hem de içerdiği lif miktarı ile diğer bulgurlardan bir adım öne çıkıyor. Normal bulgurda 5.4 gram olan lif miktarı, Başbaşı Bulgur’da 9.4 gram olarak yer alıyor. Daha az işlemden geçen Başbaşı Bulgur, oldukça iri taneli, lezzetli ve özellikle çocuklar tarafından çok seviliyor.

Yurt dışında en çok tercih edilen bulgur!

Yurt dışında Türk bulgurunu tanıtmak için çeşitli çalışmalar yaptıklarını kaydeden Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, dünya sofralarında da özellikle Başbaşı Bulgur’un tercih edildiğini kaydetti. Yabancıların başbaşı bulgurunu özellikle kahvaltılarda ve salatalarda tükettiklerini belirten İhsan Duru şunları söyledi;

“Türk bulgurunu dünyaya tanıtmayı kendimize görev edindik. Her ülkenin damak zevkine ve mutfak kültürüne uygun tarifleri bulgurumuzla yaparak onları bu lezzetimizle tanıştırıyoruz. 16 çeşit bulgurla sofralarda yer alıyoruz. Geliştirdiğimiz yenilikçi ürünlerle de bu sayı gün geçtikçe artıyor. Başbaşı Bulgur, bulgur çeşitlerinde en özel yere sahip bulgur. Sadece kabuğunun soyulduğu, öğütülme işleminden geçmeyen Başbaşı Bulgur, tane iriliği ve lezzetiyle de çok seviliyor. Yurt dışında bu bulgur tercih ediliyor.”

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok