Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Meyve diyeti ile kilolarınızdan kurtulun

Yaz mevsimi meyveleri kullanılarak yapılacak meyve diyeti sayesinde özellikle obezite şikayeti olanların diyet yapması kolaylaşıyor. Meyve d...

Yaz mevsimi meyveleri kullanılarak yapılacak meyve diyeti sayesinde özellikle obezite şikayeti olanların diyet yapması kolaylaşıyor.

Meyve diyeti ile fazla kilolara veda edin

Meyveleri seven ancak aşırı kilolarından sürekli olarak yakınanlar, 12 günlük meyve diyeti ile kilolarından sağlıklı bir şekilde kurtulabilirler. Uzmanlar, yaz aylarıyla birlikte pazarları renklendiren mevsim meyvelerinin, obezlerin diyet yapmasında büyük kolaylık sağlayacağını belirtiyor.

Meyve obezlerin vazgeçilmezi olmalı

Obezlerin buzdolaplarını meyveyle doldurması tavsiyesinde bulunan uzmanlar, şu öğütleri veriyor:

"Şeftali, karpuz, kavun, kayısı, kiraz, elma, üzüm gibi meyveler, gün içerisinde kaybedilen su ve mineral tuzları geri kazandırıyor. Vücut için gerekli vitamin ve anti-oksidanları bol miktarda içeren meyveler, lif açısından da zengin olduklarından, bağırsak sisteminiz düzene girebilir. Böylece vücudunuzdaki toksinleri rahatlıkla dışarı atabilirsiniz.

Meyve diyeti ile hem fazla kilolarınızdan kurtulabilir, hem de sağlık ve güzellik kazanabilirsiniz." Uzmanlara göre, diyetin ilk 3 gününde yeşil elma, az olgunlaşmış muz, armut, ananas, salatalık gibi yeşil meyve ve sebzeler yenilebilir. Az miktarda şeker ve lif içeren bu meyveler, yeni beslenme düzenine yavaş yavaş alışmayı sağlıyor. Böylelikle, ani beslenme değişikliğinin neden olduğu kabızlık ve şişkinliğe maruz kalınmıyor.

Sarı ve kırmızı meyve

Diğer 3 günde kayısı, şeftali, kavun ve portakal gibi vitamin ve şeker açısından zengin sarı meyvelerle ağırlıklı beslenilebilir. Bundan sonraki 3 gün boyunca; diyette karpuz, çilek, vişne gibi kırmızı meyveler ağırlıkta olacak. Son 3 gün süresince ise tüm meyvelerden karışık olarak yenilebilir.

Yeşil elma: 100 gramında 38 kalori bulunuyor. Elmayı kabuklarıyla birlikte yemek, diş etlerine masaj yapıp sağlıklı kalmasını sağlıyor.

Muz: 100 gramında yalnızca 65 kalori var. Vücuda enerji veriyor.

Kivi: 100 gramında 44 kalori var. Kivi ve portakal; C vitamini ve lif içeriyor, bağırsakları yumuşatıp sindirimi kolaylaştırıyor.

Armut: 100 gramında 35 kalori bulunuyor. Bağırsak hareketlerini düzenliyor ve sinirleri yatıştırıyor.

Limon: 100 gram limon suyunda, 6 kalori bulunuyor. C vitamini ve "anti-oksidanlar" içeriyor.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe