Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

The Vegist bunlardan hangisi?

The Vegist bunlardan hangisi? Vegan? Vejeteryan? Canlı Yiyecekler? Çiğ Beslenme? Bitkisel Yiyecekler? Hiçbiri tek başına konseptimizi tanıml...

The Vegist bunlardan hangisi? Vegan? Vejeteryan? Canlı Yiyecekler? Çiğ Beslenme? Bitkisel Yiyecekler?

Hiçbiri tek başına konseptimizi tanımlamaya yeterli değil. Vegist, bunların tümünü içerir ve çok daha fazlasını sunmayı amaçlar. İlhamımızı doğunun binlerce yıldır süregelen bütünsel sağlıklı beslenme bilgeliğinden alıyor, dünyada en eski bilinen alternatif tıp ve beslenmenin insanlığa sunduğu şifa bilimi ve sanatıyla yoğuruyor, ürün ve hizmetlerimizi batının modern yaşamına uyarlayarak sizlere sunuyoruz.

Uluslararası üne sahip şeflerimizin Hindistan, Japonya, Çin, Akdeniz gibi farklı dünya mutfaklarından esinlenerek oluşturduğu birbirinden leziz ve sağlıklı gurme menülerimiz, şifa bulmanız, gerçekte kim olduğunuzu tanımanız ve hayallerinizdeki size dönüşmeniz için içinizden gelen ışık ve güç olacaktır.

Bilim ve bilgeliğin füzyonuyla sunduğumuz her Vegist ürününün hem içeriği oluşturulurken, hem de yapımı aşamasında kriter alınan Vegist Gıda Piramidi, Harvard Üniversitesi Beslenme Kaynakları(Harvard University Nutritional Source) ve Dünya Sağlık Örgütü (World Health Organization) yönergeleri ışığında oluşturulmuştur.

Sağlığa bütünsel bakış açımız, yılların getirdiği sağlıklı beslenme bilgi ve deneyimlerimizle bilim ve bilgeliğin ışığında, beden-zihin sağlığınız için en doğru ve sadece özel tercihler yapabilmeniz amacıyla İstanbul’da kapılarımızı açıyoruz.

Sağlık Yaşam İçin Sağlıklı Besinler

Yüksek besin değerine sahiptir.
Yüksek enerji kaynağıdır.
Fit ve sağlıklı tutar.
Kilo vermeye yardımcı olur.
Anti-aging etkiye sahiptir.
Vitamin ve mineral açısından zengindir.
Yüksek oranda lif ve doymamış yağ içerir; bitkisel kökenli protein kaynağıdır.
Neden Bitkisel Yiyecekler

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre kalp hastalıkları, kanser, diyabet vs. gibi en başta gelen ölüm nedenlerine yanlış beslenme sonuç açar. Doğru beslenme bu tip hastalıkların önlenmesinde ve tedavisinde önemli etken ve rol oynar.

Sağlığımız için ilk adım doğru beslenme, doğru beslenme içinse doğru yiyecekleri seçmektir. Sağlıklı beslenme üzerinde yapılan çok sayıda bilimsel araştırma sonuçlarına göre bitkisel yiyecekler tüketmemiz vücut, zihin ve duygusal sağlığımız açısından önemli rol oynamaktadır.

Raw Nedir?

Raw Food, doğanın bizlere sunduğu besinleri, sebze ve meyveleri, en saf haliyle tüketmeye dayalı bir beslenme biçimidir. Besinler hiç işlem ve yüksek ısı görmeden, ham halleriyle tüketilir. Böylelikle her şey canlı olarak vücudumuza girer.

Besinleri en doğal halleriyle tüketerek içerdikleri vitamin, mineral ve diğer değerlerinden maksimum yarar sağlamış oluruz.

Yüksek ısıda pişirilen gıdalarda vitamin ve enzimlerin tamamı, inerallerin yaklaşıl yüzde yetmişi, antioksidanlaın ise büyük kısmı zarar görür. Biz ürünlerimizi doğada oldukları halleriyle alıyor ve 40C’yi geçmeyen sıcaklıklarda kurutuyoruz ve sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Filizlendirme Nedir? Neden Filizlendiriyoruz?

Filizlendirme, baklagiller, tahıl, tohum, çekirdek ve badem gibi sert kabuklu yemişlerin çimlenmeye başlaması sürecidir. Yenebilir bütün tahıllar, tohumlar, baklagiller, sert kabuklu yemişler ve ay çekirdeği gibi bazı çekirdekler filizlendirilebilir. Filizlendirme, besinlerin vitamin, protein ve enzim değerlerini arttırır. Filizlendirilmiş yiyecekleri tek başına yiyebileceğiniz gibi salataların ve yemeklerinizin içine de katarak daha besleyici yemekler yapabilirsiniz.

Filizlendirme neden önemlidir? Tohumlar kendilerini uzun süre koruyabilmek için değerli besinleri anti-besinsel maddelerin içinde koruma altına almıştır. Filizlendirme, uyuyan tohumu canlı bir bitkiye dönüştürür ve anti-besinsel maddeler açılarak içindeki değerli besinleri sunmaya başlar. Filizlendirilmiş yiyecekler, vitamin, mineral, fitobesin, enzim, protein ve yağ asitleriyle doludur.

Raw Kraker Faydaları:

Yüksek oranda bitkisel protein içerir
Yüksek enerji kaynağıdır, fit, sağlıklı ve zinde tutar.
Lif oranı yüksektir, uzun süre tok tutar.
Metabolizmayı hızlandırır, kilo vermeye yardımcı olur ve kilo kontrolü sağlar.
Anti-aging etkiye sahiptir ve vücudun gençleşmesini sağlar
İyi bir vitamin ve mineral kaynağıdır.
Yüksek oranda doymamış, faydalı yağ içerir.
Kale Faydaları:

Dünyanın en sağlıklı besini olarak adlandırılır.
Yüksek oranda vitamin, mineral içerir ve kalsiyum deposudur.
5 kanser türüne faydalıdır. (Yumurtalık, prostat, kolon, meme ve mesane)
Kalorisi çok düşük olduğundan diyet yapanların vazgeçilmezidir.
Demir yönünden zengindir.
K vitamini içerir.
Vücudun enfeksiyonlarla savaşmasına yardımcı olur.
Krakerlerimiz Neden Yüksek Besin Değerine Sahiptir?

Krakerlerimizi ‘‘Yaşayan Çiğ Besinler’’ olarak adlandırıyoruz.

Krakerlerimizin yapımında kullandığımız sebze, meyve, kabuklu yemişler ve süper besinlerin en tazesini ve en doğalını seçiyoruz. İçerdikleri enzimler ve mineralleri aktif hale getirmek için filizlendiriyor ve ekstra besin değeri sağlıyoruz.

Birbiriyle sinerjik etki yaratabilen uyumlu besinleri özel bir reçeteye göre karıştırıyoruz. Tat zenginliğini arttırmak için şifalı ot ve baharatlar ekleyerek 40C’de kurutuyoruz. Böylece sağlığınız için, besinlerin vitamin, mineral ve enzim değerlerini özenle koruyoruz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok