Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Patlıcanlı Muhteşem Lezzet Beli Kırık

Tadında Anadolu, Güneydoğu Anadolu mutfağından patlıcanlı muhteşem bir lezzeti misafirleriyle buluşturuyor. Geleneksel reçetesine bağlı kalı...

Tadında Anadolu, Güneydoğu Anadolu mutfağından patlıcanlı muhteşem bir lezzeti misafirleriyle buluşturuyor. Geleneksel reçetesine bağlı kalınarak hazırlanan beli kırık, Tadında Anadolu restoranlarında yöresel lezzetleri sevenleri bekliyor.

Türk mutfağının birbirinden lezzetli patlıcanlı yemekleri Anadolu’nun baş aşçısı Tadında Anadolu mutfağında geleneksel tariflerine bağlı kalınarak titizlikle hazırlanıyor. Bu tariflerden biri de Güneydoğu Anadolu mutfağının en sevilen yemeklerinden beli kırık… Beli kırık sadece baharat ve soğan eklenen köftesi kadar domates rendesi ve salçası içeren sosuyla da damaklarda lezzet şöleni yaşatıyor.

Beli kırığı, Ankara Esenboğa Havalimanı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı, İstanbul Atatürk Havalimanı, Milas Bodrum Havalimanı, Yenikapı İDO Hızlı Feribot İskelesi, Yalova İDO Hızlı Feribot İskelesi, Bursa Güzelyalı İDO Hızlı Feribot İskelesi ve UNIQ İstanbul içinde yer alan Foods in the Woods’ta Tadında Anadolu şubelerinde tadabilirsiniz. Ayrıca Tadında Anadolu şeflerinden Muhsin Ertürk’ün özel tarifiyle bu lezzetli yemeği evinizde de hazırlayabilirsiniz.

Beli Kırık Yemek Tarifi

Malzemeler (5 kişilik)

5 adet orta boy patlıcan
400 gr köftelik kıyma
2 adet soğan
3 adet orta boy domates rendesi
6-7 adet sivri biber
1 çorba kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
3-4 diş sarımsak
Tuz yeteri kadar
Karabiber yeteri kadar
Kekik yeteri kadar

Hazırlanışı

Patlıcanların kabuklarını alacalı olacak şekilde soyun ve tuzlu suda 15 dakika bekletin. Bu işlem esnasında bir kabın içine kıyma, ince kıyılmış soğan ve baharatları ekleyerek yoğurun. Bu harç ile yassı köfteler hazırlayın. Tuzlu sudan çıkardığınız patlıcanları tamamen kopartmadan enine 1 parmak kalınlığında dilimlere ayırın. Hazırladığınız köfteleri bu dilimlerin arasına kopmamasına dikkat edilerek yerleştiriniz. Köftelerin yerleştirilmesiyle kıvrılıp yarım ay şeklini alan patlıcanları yayvan bir tavanın tabanına yerleştirin.

Patlıcanların üzerine domates rendesi ve bir bardak su içinde ezdiğiniz salçayı ilave edin. Bir miktar tuz ekleyerek lezzetini sağlayın. Patlıcanların aralarına sivri biber ve birkaç adet sarımsak yerleştirip kısık ateşte 20-25 dakika kadar pişirin. Tarifi fırında yapmak isterseniz aynı şekilde yayvan bir tepside üzeri kapalı demlenerek 30 dakika kadar bekletebilirsiniz. Beli kırığı cacık ve firik pilavıyla servis edebilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok