Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Doğal Maden Suyu ile Hazırlanan Özel Tarifler

Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilara Koçak’ın Uludağ Doğal Maden Suyu ve mevsime uygun meyve-sebzelerle hazırladığı birbirinden lezzetli...

Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilara Koçak’ın Uludağ Doğal Maden Suyu ve mevsime uygun meyve-sebzelerle hazırladığı birbirinden lezzetli ve faydalı içecek tarifleri; yeme-içme düzenine destek olacak farklı alternatifler sunuyor. 

Tarifler, Uludağ Doğal Maden Suyu ile hazırlanan içeriği sayesinde yaz aylarında kaybedilen su ve minerallerinin geri kazanılmasına da yardımcı oluyor.

Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilara Koçak, Uludağ Doğal Maden Suyu ile hazırladığı tariflerle özellikle yaz dönemine denk gelen Ramazan ayında tüketicilerin değişen beslenme düzenlerine ayak uydurmalarını sağlayacak alternatifler sunuyor. Dilara Koçak, yaz aylarında artan mineral ve su kaybından ve Ramazan ayında değişen yeme-içme alışkanlıklarından doğacak sorunlardan kaçınmak için doğal maden suyunun önemini özel tariflerle bir kez daha vurguluyor. Ramazan ayı ve yaza özel olarak hazırlanan dört tarifi www.uludagicecek.com.tr veya Uludağ İçecek sosyal medya hesaplarından inceleyebilirsiniz.

Uludağ Doğal Maden Suyu ile hazırlanan faydalı tarifler...

Uludağ Doğal Maden Suyu ile yaza uygun sebze-meyvelerle hazırlanabilecek birbirinden lezzetli ve faydalı tarifler, Dilara Koçak’ın uzman tüyoları ile sıcak Ramazan ayında tüketicilerin değişen beslenme düzenine ayak uydurmasına destek oluyor. Yaz meyvelerinin baş tacı olan çilek ve karpuzla hazırlanan Çilek Rüyası, doğal maden suyu ile beraber hem serinletiyor hem de antioksidan desteği sağlıyor. Sıcak yaz günlerinde yapılabilecek Kavun Ferahlığı tarifi, kavun ve zengin mineralli doğal maden suyu sayesinde gün içinde kaybedilen mineralleri geri kazandırarak elektrolit dengesini sağlıyor. Ramazan ayını sembolize eden yiyeceklerden biri olan Ballı Hurma tarifi ise kalp ve damar hastalıklarına karşı koruma sağlıyor. Üzümle yapılan Üzüm Güzeli tarifi, karaciğer ve bağırsak temizlenmesine destek olurken, böbrek, idrar yolları ve mide için de yararlı oluyor.

Tarifler

Çilek Rüyası

200 gr karpuz
4-5 çilek
½ limon
2 şişe Uludağ Doğal Maden Suyu

Hazırlanış: Kabuğunu soyup doğradığımız karpuzları temizlenmiş çilek ve limon suyu ile robottan geçirin. Eşit şekilde iki bardağa bölün ve her bardağın üzerine bir şişe maden suyu ekleyin. Limonla servis edebilirsiniz.

Faydaları: Çilek, C vitamini ve manganez içerir. İyot ve diyet posası bakımından da destekleyicidir. Potasyum, folik asit, B2 ve B5 vitaminleri, omega 3 yağ asitleri, magnezyum, bakır ve K vitamini için de önemlidir. Yaz aylarında doğal zengin mineralli maden suyuyla beraber hem serinletir hem de antioksidan görevi görür.

Kavun Ferahlığı

200 gr kavun
½ kırmızı elma
2 şişe Uludağ Doğal Maden Suyu

Hazırlanış: Kabuğu soyulmuş elma ve kavunu robottan geçirip püre haline getirin. Eşit şekilde iki bardağa bölün ve her bardağın üzerine bir şişe maden suyu ekleyin. 4-5 parça buz ekleyip taze naneyle süsleyebilirsiniz.

Faydaları: Kavun, sıcak yaz günlerinde maden suyuyla beraber serinlemenize, kaybettiğiniz sıvı ve mineralleri tekrar kazanmanıza yardımcı olur. C ve A gibi vitaminler, potasyum, kalsiyum, demir gibi mineraller, karotenoidler ve diyet lifi içerir. Kavun, doymuş yağ ve kolesterol bulundurmaz ve içerdiği bileşenlerle kanser riskini azaltır. Tarif içeriğindeki zengin mineralli doğal maden suyuyla da gün içinde kaybedilen mineralleri kazanarak elektrolit dengesini tekrar sağlayabilirsiniz.

Ballı Hurma

1 kırmızı elma
½ muz
2 hurma
1 çay kaşığı bal
2 şişe Uludağ Doğal Maden Suyu

Hazırlanış: Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp ılık suda 2 saat bekletin, daha sonra kabuğu soyulmuş ve doğranmış elma ve muzla birlikte robottan geçirin. Eşit şekilde iki bardağa bölün. Balı bu karışımda erittikten sonra her bardağın üzerine bir şişe maden suyu ekleyebilirsiniz. Dilerseniz bol buz da çok yakışır.

Faydaları: Hurma, sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, kükürt, fosfor ve klor gibi mineralleri içerir. Ayrıca A vitamini, B1, B2, B3, B6, betakaroten ve folik asit yönünden de zengindir. Maden suyuyla beraber ihtiyacımız olan birçok vitamin ve minerali almamızı sağlar. Hurmada bulunan folik asit, hücreleri yenilerken aynı zamanda kalp-damar hastalıklarına ve kansere karşı korunmada rol oynar. Zengin mineralli maden suyunda bulunan magnezyum da kalp ve damar sağlığı için olumlu etkiler taşır.

Üzüm Güzeli

1 olgun şeftali
15 çekirdeksiz üzüm
2 şişe Uludağ Doğal Maden Suyu

Hazırlanış: Kabukları soyduktan sonra şeftaliyi üzümlerle birlikte robottan geçirip püre haline getirin. Eşit şekilde iki bardağa bölün ve her bardağın üzerine bir şişe maden suyu ekleyin. Dilerseniz taze nane ve çubuk tarçınla süsleyebilirsiniz.

Faydaları: Üzüm, içeriğinde bulunan antosiyaninler ve flavonoidler nedeniyle antioksidan özelliğe sahiptir. Kalp ve kan dolaşımı hastalıklarını önleyici etkiye sahip olan, yüksek miktarda su ve lif içeren üzüm, maden suyunun zengin mineral kapasitesi sayesinde bağırsak sağlığına iyi gelir. Ayrıca karaciğer ve bağırsak temizlenmesine destek olurken zengin mineralli doğal maden suyu da böbrekler, idrar yolları ve mide için yararlı etkiler sunar.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok