Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Duru, yerli mercimekten vazgeçmiyor

Ülkemizin yerli bakliyat ürünlerini yurtdışına ihraç eden Duru Bulgur- Bakliyat, son dönemde üretim kaybı yaşanan yerli kırmızı mercimeğe de...

Ülkemizin yerli bakliyat ürünlerini yurtdışına ihraç eden Duru Bulgur- Bakliyat, son dönemde üretim kaybı yaşanan yerli kırmızı mercimeğe de sahip çıkıyor. Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, “Duru Bakliyat olarak %100 yerli kırmızı mercimeği kullanıyoruz. Hem daha lezzetli hem de besinsel açıdan daha üstün. Yerli kırmızı mercimekten asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, yerli kırmızı mercimeğin üretiminde ciddi bir üretim kaybı yaşandığını belirterek, Devletin bakliyat ve mercimekte yeni bir düzenleme yapmasının şart olduğunu vurguladı. Başkan İhsan Duru, “Gün geçtikçe kırmızı mercimeğin ithalatı daha da artıyor. 2010-2016 arasında kırmızı mercimek ithalatında %175 artış söz konusudur. Yerli mercimek üretiminde ise 2006 senesinde göre 2016 da %40 üretim kaybı var” dedi.

Üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız

Çitçiyi üretim için desteklemek gerektiğini ifade eden İhsan Duru, şunları kaydetti: “Bu konuda yapılacak olan çalıştaylarda firma olarak üzerimize düşen görevleri yapmaya hazırız. Üretim düşse de biz yerli kırmızı mercimekten asla vazgeçmeyeceğiz. Duru Bakliyat olarak %100 yerli kırmızı mercimeği kullanıyoruz. Yerli mercimek hem daha lezzetli hem de besinsel açıdan daha üstün. Anadolu’da doğduk, Anadolu’nun bereketli topraklarında yetişen ürünlerle büyüyoruz. Bu ürünlere her zaman sahip çıkacağız. Türkiye, dünyadan ithal ediyor ama Duru, Anadolu ürünlerini tüm dünyaya ihraç ediyor” diye konuştu.

Dünyanın en büyük bulgur üreticisi ve ihracatçısı Duru Bulgur, bulgur ürünlerinin yanı sıra bakliyat ve pirinç ürünleri ile de sofraları süslüyor. Duru Bulgur, bulgurda gösterdiği hassasiyeti tüm ürünlerinde gösteriyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe