Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Osmanlı saray mutfağına yolculuk...

5 yıldızlı otel şefleri, fuar kapsamında düzenlenecek “Osmanlı Mutfağı Yarışması”nda hem yarışacaklar hem de Osmanlı mutfağının zengin yemek...


5 yıldızlı otel şefleri, fuar kapsamında düzenlenecek “Osmanlı Mutfağı Yarışması”nda hem yarışacaklar hem de Osmanlı mutfağının zengin yemek kültürünü günümüze modernize edecekler.

Alanında dünyanın en büyük üçüncü fuarı olma hedefiyle yola çıkılan “EDT Expo - Ev Dışı Tüketim Ürünleri, Ekipmanları, Sarf Malzemeleri Üreticileri & Dağıtım Kanalı Tedarikçileri Fuarı”” CNR EXPO İstanbul’da düzenlenecek.

Türkiye’de ev dışında yemek tüketiminin artması üzerine gelişmeye başlayan ev dışı tüketim ürünleri pazarı, bugün 16 milyar dolarlık büyüklüğe ulaştı. Otel ve restoranlar başta olmak üzere her türlü işyerinin temizlik, gıda ve sarf malzemeleri tedariğinin sağlandığı bu yeni pazar, gelecekte yıldızı parlayacak sektörler olarak gösteriliyor.

CNR Holding kuruluşlarından Sine Fuarcılık ve Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER) iş birliğinde düzenlenecek “EDT Expo - Ev Dışı Tüketim Ürünleri, Ekipmanları, Sarf Malzemeleri Üreticileri & Dağıtım Kanalı Tedarikçileri Fuar”ı aracılığıyla sektör, pazar payını geliştirme imkanı bulacak.

Osmanlı Saray mutfağı EDT Expo’da
20 bin metrekare alanda düzenlenecek fuar, yalnızca ev dışı tüketim edüstrisinin uluslararası gereksinimlerine cevap vermekle kalmayacak, sektörce tanınan önemli isimlerin katılacağı paneller, yarışmalar ve tadım showlarla da katılımcı ve ziyaretçileri bilgilendirecek ve eğlendirecek.

EDT Expo Fuarı kapsamında Sine Fuarcılık ve ETÜDER'in ana sponsorluğunda Food in Life Gastronomi yayınları organizasyonuyla düzenlenen ‘Osmanlı Mutfağı Yarışması’ Osmanlı’nın saray mutfağının zenginliğini günümüze taşıyacak. Türkiye’nin en iyi gurmelerinin jüri üyesi olacağı yarışmanın jüri başkanlığını Türk mutfağı araştırmacısı Vedat Başaran yapacak.

5 yıldızlı otellerin şefleri yarışıyor!
CNR EXPO İstanbul’da 30 Mart 2013 tarihinde düzenlenecek yarışma ile ilgili bilgi veren Vedat Başaran, “Büyük otel aşçıları, 150 yıl önceki Osmanlı saray mutfağı yemeklerini günümüze modernize ederek, tasarlayacaklar” dedi. Osmanlı Mutfağı Yarışması’nın geçmişle günümüz arasında bir köprü görevi üstleneceğini vurgulayan Başaran, “ Bu yalnızca bir yarışma değil, menü tasarımından, sofra düzenine kadar, konseptlerin oluşturulduğu kısacası yeni Türk mutfak felsefesinin oluşturulduğu bir yer olacak” diye konuştu.

Hilton Otel İstanbul, Conrad Otel İstanbul, Crown Plaza Asia, BTA (Airport Otel), Ceylan Hotel Intercontinental, Rixos Hotel İstanbul, Sheraton Otel Ankara ve The Marmara Hotel İstanbul gibi ünlü otellerin mutfağında çalışan başarılı aşçıların katılacağı yarışmada ödüller çeşitli kategorilerde yapılan değerlendirmeler üzerine dağıtılacak. Ödüllerin dağıtılacağı kategoriler ise şu şekilde: İlk üç sıralamasının dışında mansiyon (çeşnicibaşı ödülü), “En iyi mönü”, “En iyi sofra”, “En iyi ana yemek”, “En iyi şerbet”, “En iyi başlangıç”, “En iyi tatlı”, ve “En iyi hijyen”.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe