Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak nefis tarhana çorbası

Anadolu’nun Baş Aşçısı Tadında Anadolu, soğuk kış günlerde misafirlerinin içini geleneksel bir çorbayla ısıtıyor. Tadında Anadolu’da gelenek...

Anadolu’nun Baş Aşçısı Tadında Anadolu, soğuk kış günlerde misafirlerinin içini geleneksel bir çorbayla ısıtıyor. Tadında Anadolu’da geleneksel tariflere sadık kalınarak hazırlanan tarhana çorbasının lezzetine doyamayacaksınız.

Soğuk kış günlerinin sevilen lezzetlerinden biri olan tarhana çorbası, Tadında Anadolu mutfağında bir ziyafete dönüşüyor. Kökenlerinin Orta Asya’daki Türk kavimlerine dayandığı tahmin edilen tarhana, hem besleyici hem sağlıklı bir çorba… Yörelere göre yapılışı bazı farklılıklar gösterse de tarhana çorbası; vitamin, mineral, protein açısından çok zengin olduğu için özellikle kış günlerinde vücudun direncini korumaya da yardımcı oluyor.

Anadolu mutfağının kültür mirasını korumak amacıyla yola çıkan Tadında Anadolu’da titizlikle toplanan 400’den fazla geleneksel yemek reçetesi orijinaline sadık kalınarak hazırlanıyor ve misafirlerin beğenisine sunuluyor. Bu özel reçetelerden biri de tarhana çorbası…

Lezzetiyle ev yapımı çorbayı aratmayan Tadında Anadolu’nun tarhana çorbasını ve diğer tüm geleneksel lezzetlerini Ankara Esenboğa Havalimanı’nın yanı sıra Yalova, İzmir Adnan Menderes Havalimanı, İstanbul Atatürk Havalimanı, Yenikapı İDO Hızlı Feribot İskelesi, Bursa Güzelyalı İDO Hızlı Feribot İskelesi ve UNIQ İstanbul içinde yer alan Foods in the Woods’daki Tadında Anadolu şubelerinde tadabilirsiniz. Tadında Anadolu şeflerinden Muhsin Ertürk’ün özel tarifiyle bu lezzetli çorbayı evinizde de hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler

1,5 su bardağı tarhana
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım tane orta boy soğan
100 gram az yağlı dana kıyma
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı un
Yeteri kadar karabiber
Yeteri kadar pul biber

Hazırlanışı

Tarhana bir kabın içerisinde sulandırın ve yarım saat dinlenmeye bırakın. Tencereye yağ ve ince kıyılmış soğanı alın, birkaç dakika soteleyin. Ardından kıyma ve baharatları ilave edip kavurmaya devam edin. Karışıma un ekleyerek soğuk suyla çok az açın. Dinlenen tarhana karışımı ekleyin ve yavaş yavaş karıştırarak pişirmeye devam edin. Çorbanızı bir taşım kaynattıktan sonra servis edebilirsiniz.

Şefin notu:
Dilerseniz çorbanıza biber, domates gibi sebzeler de ilave edebilirsiniz. Tarhana yapısında un içerdiği için kıvamlıdır ama daha koyu kıvamlı tercih ediyorsanız biraz daha un ekleyebilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok