Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Meyve ve sebzeler ambalaja giriyor raf ömrü uzuyor

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni tebliğ ile meyve ve sebzelerin taşınması, saklanması ve ambalajlanmasına ilişkin birçok dü...

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni tebliğ ile meyve ve sebzelerin taşınması, saklanması ve ambalajlanmasına ilişkin birçok düzenleme geliyor. 

Fark yaratan ambalaj tasarımlarıyla pek çok ulusal ve uluslararası ödüle sahip olan Tasarist’in Yaratıcı Yönetmeni Musa Çelik, bu düzenleme sayesinde uygun saklama ve taşıma koşullarının oluşturulmasıyla ziyan olabilecek sebze ve meyvelerin azalacağını ve israfın önüne geçilerek maliyetlerin de önemli ölçüde düşebileceğini söylüyor.

“Sebze ve Meyvelerin Toptan ve Perakende Ticaretinde Uyulması Gereken Standartlara İlişkin Tebliğ” ile sebze ve meyvelerin ambalaja girecek olması taşıma ve depolama esnasında oluşan 15-20 milyar liralık kaybı önlemek için yapılan bir çalışma. Üretilen meyve ve sebzelerin büyük bir kısmı üretim, dağıtım ve tüketim zincirinde fire veriyor. Meyve sebzedeki bu kaybı önlemek için en önemli kıstas ise ambalaj.

Taşıma ve depolamada akıllı ambalaj tasarımlarının önümüzdeki dönemde daha fazla ihtiyaç haline geleceği öngören Tasarist ekibine göre hem tasarımcılar hem de üreticiler bu yeni ihtiyaca yönelik olarak Ar-Ge çalışmalarını hızlandırarak Türkiye'deki ambalaj sektörünün gelişmesine katkı sağlayacak.

Sebze ve Meyvelerde Yaşanan Kaybın Önüne Geçilecek
Soğuk zincirde taşınacağı için sebze ve meyvelerin bozulmadan üreticiden son tüketiciye kadar ulaşabileceğini belirten Tasarist Yaratıcı Yönetmeni Musa Çelik, sevkiyat sırasında yaşanabilecek firenin de önüne geçileceğini öngörüyor. Ürünler soğuk hava depolarında dayanıklı ambalajlarla saklanacak. Uygun saklama ve taşıma koşullarının oluşturulmasıyla ziyan olabilecek sebze ve meyvelerin azalacağını ve israfın önüne geçilerek maliyetlerin de önemli ölçüde düşebileceğini söyleyen Çelik, önümüzdeki yıllarda teknolojik gelişmelerin de yansımasıyla “Akıllı Ambalajlama” tekniklerinin kullanılabileceğini belirtiyor.

“Ambalajlı Ürün Hem Daha Sağlıklı Hem de Daha Güvenli”
Ambalaj, içerisinde barındırdığı gıdaların bozulmadan, dış etkenlerden ve darbelerden korunmasını sağlayarak rafta rakiplerinden ayrılmasına yardımcı oluyor. Gıdaların ambalajlı olması, ürünlerin raf ömrünü uzatarak bozulmalarını önleyip uygun depolama ve taşıma çözümleri sağlıyor. Ayrıca ambalajlı gıdaları tercih etmek tüketici açısından da daha hijyenik ve daha güvenli.

Ambalajlı ürünlerin rafta ürün hakkında tüketicilere bilgi veren tek mecra olduğunu belirten Tasarist Yaratıcı Yönetmeni Musa Çelik sözlerine şöyle devam ediyor: “Ambalaj ürünün kimliği olma özelliğini taşır ve siz bir ürünün ambalajını elinize aldığınızda ürünün markasından içeriğine, ithalatçı firma bilgisinden sertifikasına kadar pek çok bilgiyi bir arada bulabilirsiniz. Ambalajlı ürünler belirli denetimlerden geçtikleri için hem daha sağlıklı hem de daha güvenlidir. Ambalajlı ürünler tüketicilere taze ürünü seçebilme imkanını verir.

Ürünler Taşıma Sırasında Zarar Görmeyecek
Sebze ve meyve ambalajları tek kullanımlık ya da ikincil kullanıma uygun olan ve taşıma sırasında birbirlerine zarar vermeyen tasarımlardan oluşacak. Başlangıçta maliyeti düşük, ürünü koruyan ambalajların tercih edilebileceğini vurgulayan Tasarist ekibi ilerleyen yıllarda rekabetin artması ile ürünün rafta rakiplerinden ayrılmasını sağlayan, çevreci ve geri dönüşümlü ambalajların da kullanılabileceğini düşünüyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe