Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Pikan Cevizli ve Turna Yemişli Tablet Çikolata

Malum, Aralık demek “yılbaşı etkinlikleri” demek. Evlerde, mekanlarda, iş yerlerinde birbiri ardına partiler düzenlenir, birbirinden leziz y...

Malum, Aralık demek “yılbaşı etkinlikleri” demek. Evlerde, mekanlarda, iş yerlerinde birbiri ardına partiler düzenlenir, birbirinden leziz yemekler yenir. 

Hepsinin ortak noktası yine damakların baştacı “çikolata”dır. Dilerseniz gelen misafirinize sunmak, dilerseniz de davetli olduğunuz yere giderken götürmek için d.ream Akademi Profesyonel Şefleri kalorisi düşük lezzeti büyük ‘Pikan Cevizli ve Turna Yemişli Tablet Çikolata’ tarifini bizlerle paylaştı.

Malzemeler:

200 gr. beyaz kuvertür çikolata
100 gr. iri kıyılmış pikan cevizi
1 adet portakal
50 gr. turna yemişi

Portakalın kabuğunu ince bir rende ile pişirme kağıdı üzerine rendeleyin. Önceden ısıtılmış 50°C fırında yaklaşık 30 dk. tutarak kurumasını sağlayın. Beyaz çikolatayı temperlemek için çikolatayı mikrodalgaya uygun bir kabın içerisine alın ve 1 dakika sürelerle tutarak erimesini ve 50 °C’ye ulaşmasını sağlayın.

Uygun sıcaklığa ulaştığında kurutulan portakal rendesini ilave edip karıştırın ve çikolatanın 30°C’ye inmesini sağlayın. Karışımı yağlı kağıt üzerine dökerek yayın. Turna yemişi ve pikan cevizlerini serperek süsleyin. Oda sıcaklığı yüksekse buzdolabında soğumasını ve sertleşmesini sağlayın.

Değilse oda sıcaklığında sertleşmesi için bekletin. Dilediğiniz büyüklükte parçalar kırarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe