Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Minik şefler bulgurla tanıştı

Mardinli İpek Bulgur, Sirha İstanbul Gıda Fuarı’nda çocuklara özel bulgur ürünlerini lanse etti. Fuarda çocuklar için düzenlenen yemek pişir...

Mardinli İpek Bulgur, Sirha İstanbul Gıda Fuarı’nda çocuklara özel bulgur ürünlerini lanse etti. Fuarda çocuklar için düzenlenen yemek pişirme atölyesinde minikler, kendi elleriyle bulgur köftesi hazırladılar.

Halen ürün gamında içliköfteden aşureye kadar pek çok farklı yemekte kullanılmak üzere yedi farklı ürün çeşidi bulunan İpek Bulgur, bu kez Pilavcık, Köftecik ve Çorbacık adını taşıyan üç ürünüyle besin değeri yüksek ve kaliteli bulguru çocuklara sevdirmeye hazırlanıyor.

Türkiye’nin en büyük bulgur üreticisi ve ihracatçısı İpek Bulgur, 16-18 Kasım tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Sirha Gıda Fuarı’nda çocuklar için özel olarak üretilen kaliteli, besin değeri yüksek ve miniklerin severek tüketebilmesi için özel tariflerle birlikte gelen saf ve doğal Mardin bulgurunu lanse etti.

Yeni nesillerin diğer alternatiflere kıyasla çok daha sağlıklı ve besleyici olan bulgurla tanışması ve gündelik gıda alışkanlıklarına dahil etmesi hedefiyle üretilen “Köftecik”, “Pilavcık” ve “Çorbacık”, 1 Ocak itibarıyla tüm Türkiye’de raflarda olacak.

Çocukların seveceği bulgurlu lezzetler

ÇORBACIK


3 Kişilik / Pişirme Süresi 20 dakika

Malzemeler
1 su bardağı Çorbacık Karışımı (içli köftelik bulgur, yeşil mercimek, kırmızı mercimek, pirinç)
1 adet orta oy kuru soğan
1 adet büyük boy havuç
1 adet kırmızı al biber
1 adet orta boy patates
100 g ıspanak
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tutam karabiber
5 bardak sıcak su
Tuz

Orta boy bir tencereye bir çay bardağı bardağı Çorbacık karışımını yıkayıp üzerine 5 bardak sıcak su veya et suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynarken üzerinde oluşan köpükleri alıp ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin ve iyice pişene kadar kaynatmaya devam edin.

Çorba için kullanılacak tüm sebzeleri küçük parçalar halinde doğrayın. Orta boy bir tavada 1,5 kaşık tereyağını eritip sırayla üzerine ince kırmızı biber, kuru soğanı ekleyerek soğan ve biberlerin rengi dönene kadar kavurun. Ardından patates ve havucu ekleyip 5 dakika kadar daha karıştırdıktan sonra üzerine domates salçasını da ekleyip iyice karıştırın. Ardından çorba sosu olarak hazırladığımız sebzeleri kaynayan çorbaya ekleyip karıştırın. Sebzeler pişene kadar kaynatmaya devam edin. Sebzelerde pişince üzerine bir tutam karabiber ilave edip yemeği ocaktan alıp, servis edin.

PİLAVCIK


3 Kişilik / Pişirme Süresi 15 dakika
100 g dana veya kuzu kıyması
1 su bardağı iri pilavlık bulgur
1,5 yemek kaşığı tereyağı veya sade yağ
1,5 çorba kaşığı kuru nane
2 su bardağı sıcak su
Tuz

Kıymayı bir su bardağı suda kıyma suyunu çekene kadar haşlayın. 1,5 çorba kaşığı tereyağı veya sade yağda kıymayı kavurun. Tencereye iri pilavlık bulgur, kuru nane ve tuz ekleyip bir süre daha kavurmaya devam ettikten sonra sıcak su da ekleyip kısık ateşte pişirin. Suyunu çeken pilavı 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.

KÖFTECİK


3 Kişilik / Pişirme Süresi 15 Dakika
Köfte İçin:
1 su bardağı Köftecik (içli köftelik bulgur ve köftelik bulgur)
Tuz
Soğuk Su
Sos İçin:
1 çorba kasesi yoğurt
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kuru nane

Bulgur, toz kişniş ve tuzu birbirine karıştırın ve üzerini ıslatacak kadar soğuk su ekleyerek demlenmesi için kenara bırakın. 10 dakika kadar dinlendirilen bulgurları geniş bir tepside ele yapışmayacak bir kıvamda hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Hamurdan kopardığınız fındık büyüklükte parçaları avucunuzda yuvarlayıp işaret parmağınızı ile üzerine bastırarak düğme şekline getirin. Geniş bir tepsi içerisinde biriktirilen köfteleri kaynayan tuzlu su içerisinde pişirip su yüzeyine çıkana kadar haşlayın ve suyundan süzerek alın. Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu da köftelerin üzerine gezdirip tavada kızdırdığınız tereyağı ve kuru naneleri de üzerine serpip servis edin.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe