Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Tarihten gelen farklı lezzetler “Tarihin Tadı Denizin Tuzu” Kitabında

“İyi yaşam”ın önemli parçası ‘İyi yemek’tir fikriyle yola çıkan Büyükyalı İstanbul’un mutfaklarında; dünün lezzetleri tüm bereketiyle yaşası...

“İyi yaşam”ın önemli parçası ‘İyi yemek’tir fikriyle yola çıkan Büyükyalı İstanbul’un mutfaklarında; dünün lezzetleri tüm bereketiyle yaşasın diye ünlü şefler Jale Balcı ve Murat Bozok, “Tarihin Tadı Denizin Tuzu” kitabını hazırladı.

“İnsan” ve “İyi yaşam” kavramlarını odağına alan sakinlerine ve ziyaretçilerine her anlamda “İyi bir yaşam” sunmayı hedefleyen Büyükyalı İstanbul; konsepti, kalite anlayışı ve oluşturduğu değerlerle dikkat çekiyor. Tarihi yarımada içinde yepyeni bir deniz semti olan Büyükyalı İstanbul; meydanları, kültür merkezi, açık ve kapalı spor alanları, çocuk parkları, kafe ve restoranları, manavı, pastanesi ve organik pazarı ile sadece sakinlerine değil bulunduğu bölgeye de önemli değerler katacak.

“İyi yaşam”ın önemli parçası ‘İyi yemek’tir fikriyle yola çıkan Büyükyalı İstanbul’un mutfaklarında; dünün lezzetleri tüm bereketiyle yaşasın diye ünlü şefler Jale Balcı ve Murat Bozok, “Tarihin Tadı Denizin Tuzu” kitabını hazırladı.

Tarihten gelen farklı lezzetlerin yer aldığı kitapta; Portakal Soslu Levrek, Badem Çorbası, Türk Kahveli Creme Brulle, Elmalı Kök Kereviz Çorbası, Krepli Yeşil Çaylı Pasta, Lavantalı Kuzu Pirzola, Karabuğdaylı Yemişli Karides, Lime Pannacotta Salatalık Sorbe, Hurmalı Antakya Kömbe Kurabiye ve Batırık gibi yaklaşık 70 yemek tarifi, herkesi lezzet yolculuğuna davet ediyor.

Kitap projesi geldiğinde, iç taslağını hazırlamanın çok keyifli olduğunu belirten Jale Balcı, “Büyükyalı projesinin tarihi dokusu, denize yakınlığı ve toprağın verimliliği kitapta konsept oluşturabileceğimizi gösterdi. Bundan yola çıkarak "Tarihin adı Denizin tuzu" kitabını “tarihten”, “tarladan”, “tohumdan”, “taze taze” ve “tatlı tatlı” diye bölümlendirdik. Kitabın dokusu da Büyükyalı projesi ile bütünleşti. Böyle bir kitapta yer almak bir aşçı ve yemek kitabı yazarı olarak beni mutlu etti. Çünkü şimdiye kadar çıkardığım tüm kitaplarımın kendi içinde konsepti vardı. Benim için heyecanlı ve keyifli bir proje oldu. Umarım siz de bu heyecanı bizimle paylaşırsınız. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

‘Böylesine bir coğrafyada yazılan yemek kitabının bir parçası olduğum için kendimi şanslı addediyorum” diyen Murat Bozok ise şöyle devam etti: “Tarihin ve toprağın, denizin ve çok kültürlülüğün iç içe geçtiği Büyükyalı projesinde bir şef olarak elimden geldiğince, bu büyülü toprakların yemeklerini aktarmaya çalıştım. Malzemeden başlayıp, tabağa ulaşıncaya dek bu hikayenin içinde olmak her anı ile büyük bir keyif ve lütuftu. Umarım siz de bu tarifleri hazırlarken, heyecanımızı paylaşırsınız. Şimdiden afiyet olsun.”

Büyükyalı İstanbul’da her anlamda “iyi bir yaşam” sunmayı hedeflediklerini vurgulayan Özak GYO Genel Müdürü Fatih Keresteci, “İyi yaşam”ın önemli parçası ‘İyi yemek’ olduğunu vurgulayarak “Öncelikle bu keyifli yolculuğumuzda destekleri ve değerli katkılarından dolayı Jale Balcı ve Murat Bozok’a çok teşekkür ediyoruz.Fotoğraflarından tasarımına kadar profesyonel bir ekip tarafındanözenle hazırlanan ‘Tarihin Tadı Denizin Tuzu’ kitabının tarihten gelen farklı lezzetleriyle mutfağınızı ısıtırken sizi sevdiklerinizle birlikte lezzet yolculuğuna çıkaracak” dedi.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe