Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Köfte, 5 bin çeşidi ile evrensel bir lezzet

Köfte, acıktığımızda ilk aklımıza gelen enfes lezzetlerden biri. Yemeksepeti, sadece Türkiye'de değil dünyanın dört bir yanında farklı ç...

Köfte, acıktığımızda ilk aklımıza gelen enfes lezzetlerden biri. Yemeksepeti, sadece Türkiye'de değil dünyanın dört bir yanında farklı çeşitlerle ve isimlerle rastlayabileceğimiz bu evrensel lezzeti mercek altına aldı ve kullanıcılarının köfte alışkanlıklarını araştırdı.

Yemeksepeti'nden ayda verilen köfte siparişi sayısı: 270 bin
Yemeksepeti'nde köfte çeşidi: 4.973
En fazla sipariş verilen köfte çeşidi: Izgara Köfte
En çok sipariş verilen gün: Pazartesi
En çok sipariş verilen saat: 19.00
En çok sipariş verilen şehir: İstanbul
Köftenin en pahalı olduğu şehir: İstanbul, İzmir, Antalya
Köftenin en ucuz olduğu şehir: Denizli, Eskişehir, Trabzon
En çok sipariş veren yaş: 23

Köfte, acıktığımızda ilk aklımıza gelen enfes lezzetlerden biri. Dünyanın kuzeyinden, güneyine, doğusundan, batısına binlerce çeşidiyle her mutfağa girmiş evrensel bir lezzet. İlk anne köftesiyle başlar sevgimiz sonra onlarca geleneksel türünü deneyip daha da çok severiz. Anne köftesinden, Akçaabat köftesine, Tekirdağ köftesinden, İnegöl köftesine, kiremitte köfteden, satır köftesine, odun köftesinden, ıslama köfteye geleneksel Türk mutfağının da baş tacı. Üstelik herkesin ekonomisine uyması da cabası.

Her ay 270 bin adet porsiyon köfte yiyoruz

Yemeksepeti de bu ortak ve evrensel lezzeti mercek altına alarak Yemeksepeti kullanıcılarının köfte siparişlerinin hikayesini araştırdı.

Ülke genelinde Yemeksepeti üzerinden ayda ortalama 270 bin adet köfte siparişi verilirken, Yemeksepeti kullanıcıları yılın ilk 8 ayında yaklaşık 2 milyon fazla köfte yedi.

Köfte deyip geçmeyin, 5 bine yakın çeşidi var

Hem doyurucu hem sağlıklı olmasıyla 7'den 70'e herkesin sevdiği köftenin Yemeksepeti'nde malzemesinden, gramaj farklılığına kadar 5 bine yakın çeşidi bulunuyor.

Yemeksepeti kullanıcıları köftenin en çok ızgarada pişenini tercih ediyor. Ayrıca, yenmesi daha kolay olan ekmek ve dürüm arası köfte siparişleri de porsiyon siparişlerine göre 2 kat daha fazla. Köfte türlerine göre tercihlerde ise; kasap, kaşarlı ve İnegöl köfte ilk 3'te yer alıyor.

En köfte sever kentler

Yemeksepeti her kent özelinde siparişlerdeki köfte oranına göre en köfte sever kentleri de araştırdı. Tüm siparişler içindeki köfte siparişleri incelendiğinde; en çok köfte tercih eden ilk 10 şehir Tokat, Isparta, Yalova, Bilecik, Manisa, Edirne, Tekirdağ, Kütahya, Kayseri ve Samsun oldu.

En pahalı köfte İstanbul en ucuz köfteyi ise Denizli yiyor

Yemeksepeti'nde fiyatlarının 11,52 TL ile 19,94 TL arasında değiştiği köfte ekonomik olmasıyla da herkesi kucaklıyor. Ortalama 19,94 TL fiyatıyla köftenin en pahalı yendiği şehir İstanbul olurken, İzmir 16,91 TL ile ikinci, Antalya ise 16,61 TL ile köftenin en pahalı satıldığı üçüncü şehir oldu. Köfteyi en ucuz yiyen şehir ise Trabzon. Köfte çeşitlerinin 11,52 TL'ye satıldığı Trabzon dışında Denizli ve Eskişehir de en ucuza köfte keyfi yapan şehirlerden oldu.

Köfteyi en çok gazlı içeceklerle yiyoruz

Köfte öyle bir lezzet ki kimine göre ayran kimine göre gazlı içecekler ona en çok yakışanı. Yemeksepeti kullanıcılarına göre ise köftenin yanına en yakışan içecek gazlı içecekler. Köfte siparişlerinin yanında yüzde 46 ile en çok gazlı içerikler ikinci olarak ise %40 ile ayran sipariş ediliyor.

Köfteyi en seven yaş: 23

Çocukluğumuzdan bu yana en sevdiğimiz tatlar arasında olan köfte sevgisinin yaşı yok. Ancak Yemeksepeti bu lezzeti en seven yaşı da araştırdı ve 19-24 yaş arasındakilerin en çok köfte siparişi verdiklerini ortaya koydu. Bu yaş aralığında ise en çok 23 yaşındakiler köfte seviyor.

Köfte saati: 19:00, köfte günü: Pazartesi

Yemeksepeti kullanıcılarının köfteyi en fazla sipariş ettiği saat 19.00 olurken, gün ise Pazartesi.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe