Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

2019 İçecekte Yeni Trendler…

Tat olgusu “sadece dilimizle aldığımız lezzet olarak değil, deneyim ve duygularla hissedilen bir olgu” olarak karşımıza çıktığını belirten G...

Tat olgusu “sadece dilimizle aldığımız lezzet olarak değil, deneyim ve duygularla hissedilen bir olgu” olarak karşımıza çıktığını belirten Gooddrink Bar Catering Kurucu Ortağı Alper Yeruşalmi, kültür, tarih ve kişiliğin yediğimiz içtiğimiz şeyleri belirlediğini vurguladı ve 2019’da içecekte yeni trendler hakkında bilgi verdi.

Doğallık, Toprağa Dönüş…

Genel olarak dünyada ve Türkiye’de toprağa dönüş, doğallık, toprakla içecek arasında bağ kurmak ve “topraktan size geldi” olgusu gün geçtikçe artıyor. ‘Davet sahipleri ve davetlilerin içeceklerin doğallığına ve kendilerini nasıl hissettirdiklerine çok önem verdiklerini belirten Yeruşalmi, ‘Gooddrink Bar Catering olarak Türkiye’de yetişen narenciye, portakal, limon, greyfurt, satsuma, kumkuat, yeşil ve kırmızı elma, armut, üzüm, şeftali, vişne, kirazı gibi yerel ürünleri özenle seçtiklerini ve tazeliğine dikkat ederek içecek menülerinde sıklıkla kullandıklarını.’ifade etti.

Doğu Batı Sentezi

Gooddrink Bar Catering Kurucu Ortağı Alper Yeruşalmi, son 2 senedir trend olan Ortadoğu ürünlerini ve baharatlarını, biber, kişniş, zencefil, zerdeçal ve hurmayı içecek menülerine kattıklarını belirtti. Yeruşalmi diğer yandan Yunanistan’dan sakız, diğer ülkelerden mango, guava, papaya, passion fruit, lychee gibi global tatlarla hazırlanmış karışımlara ve özel reçetelere yer verdiklerini belirtti. Böylelikle doğu ve batı sentezini harmanlayıp yeni tatlar ve karışımlarla, bir etkinlikte davetlilerin alışılmış tatların dışına çıktıklarını dile getirdi. Davetlilerin bir içeceği içtiğinde aynı anda tatlı, ekşi, acıyı bir arada hissetmelerini sağladıklarını ifade etti.

Ruh-Beden Zindeliği Sağlıklı Yaşam

Alper Yeruşalmi, ‘son yıllarda sağlıklı yaşam, ruh beden zindeliği konuları ön plana çıktığından ve farkındalığın artmasından kurumlar da çalışanlarına bu doğrultuda motivasyon aktiviteleri düzenliyor. Biz de bu taleplerden yola çıkarak, Gooddrink Bar Catering olarak sağlıklı ve taze içecekler, smoothie, detoks ve vitamin barlar kuruyoruz.’ diye belirtti. Yeruşalmi ayrıca ‘biraz daha niş çalışarak markaların kurum kimliğine özel, kurum kimliği renkleri, markanın vermek istediği mesaja uygungöze, lezzete, kokuya hitap eden içecek seçenekleri sunuyoruz.’ şeklinde belirtti. ‘İçecek sunumlarını da aynı doğallık konseptine paralel ahşap, doğal materyallerle sunmayı tercih ediyoruz’ diye ekledi.

İçimizdeki Çocuğun Keşfi:

Değişen hayat koşullarıyla sırtına birçok sorumluluk alan yetişkinler, biraz olsun bu sorumluluktan kaçmanın yollarını arıyorlar. Çocuksu, eğlenceli özelliklere sahip içeceklerden hoşlanıyor. Biz de bunu Popcorn kutusu, limonata şişesi, Pamuk Şekeri ile süslenmiş bardaklar, marshmallow, bonibon, renkli baston şekerlemeler, jelibonlar, minik renkli mandallarla süslenmiş bardaklar vb. sunumlar ile içeceklerimizi servis ediyoruz.

Şekil ve Doku

Dünyada ve Türkiye’de gıdada şekil ve doku değişiklikleriyle yepyeni bir deneyim yaşatma yoluna gidildiğini belirtti. Alper Yeruşalmi Gooddrink Bar Catering olarak etkinlik sahiplerine yeni bir deneyim kazandırma ve kendini farklı hissetme odaklı olacaklarını ifade etti. Örnek olarak kavun-karpuz-ananas kapları içinde ikramlar, dondurma külahında veya renkli biber dolmalarında sunulan içeceklere yer verdiklerini belirtti.

Yaptıkları işlerde ağırlıklı olarak düğünlerde hizmet verdiklerini belirten Yeruşalmi, ‘Düğün öncesi gelin ve damatlar ile ofisimizde tadım yaparak hangi tadın onlara hitap ettiğini ve kendilerini yansıttığını bulup, düğün menülerine o içecekleri ve karışımları ekliyoruz’ şeklinde konuştu. Yeruşalmi ayrıca gelin ve damatların sevdiği tatlardan özel menüler oluşturduklarını ve onlara o içeceğe yine kendilerini yansıtan bir isim bulmalarını rica ettiklerin ve içecek menülerini bu şekilde hazırladıklarını dile getirdi.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe