Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Yenilenen menüsü lezzeti doruklara taşıyor

Klasik meyhane konseptine farklı bir soluk getiren Buselik, Türk, Rum ve Sefarad mutfağından esinlenerek zenginleştirdiği yeni menüsüyle, mi...

Klasik meyhane konseptine farklı bir soluk getiren Buselik, Türk, Rum ve Sefarad mutfağından esinlenerek zenginleştirdiği yeni menüsüyle, misafirlerini doyumsuz bir lezzet yolculuğuna çıkarıyor. Anadolu Hisarı ve Tünel şubelerinde İstanbul’un en nadide deniz manzaralarına, fark yaratan, özgün mezeleriyle eşlik eden Buselik, güler yüzlü servisi ile de özlenen meyhane kültürünü günümüze taşıyor.

Eşsiz deniz manzarası, modern ama aynı zamanda herkesi kucaklayan sıcak atmosferi veözgün mezeleriyle klasik meyhane kültürüne farklı bir soluk getiren Buselik, yenilenen menüsünde, İstanbul’un zengin etnik mutfaklarından örneklere yer veriyor. Anadolu ve Ege’nin yanı sıra mezeleriyle ünlü Rum ve Sefarad mutfağından esinlenerek hazırladığı yeni tatlarla, menüsünü zenginleştiren Buselik, lezzetini özenli sunumuyla birleştiriyor. Hazırlanan şık sofralar, usta şeflerin yeni tarifleriyle renkleniyor.

Geleneksel Türk ve Ege tatlarını kendine has bir şekilde yorumlayan Buselik’in menüsüne Rum mutfağından eklenen Palikaria Salatası; buğday, börülce, nohut, soğan ve yeşilliklerle hazırlanıyor. Sefarad mutfağının en bilinen mezelerinden Pırasa Köftesi; az miktarda kıyma ve bol pırasa ile yapılıyor. Yine bir Sefarad mutfağı ürünü olan Şambrak Böreği ise elde özenle hazırlanıp kızartılan hamuru ile yemekten hiç bıkmayacağınız bir ara sıcak olarak sofralara geliyor. Alabalıktan elde edilen balık yumurtası ile hazırlanması makbul olan Tarama da meyhane kültürünün bir vazgeçilmezi olarak Buselik’in menüsündeki yerini alıyor.

Buselik’in vazgeçilmez tatları; Cevizli Kaymaklı Vişneli Pancar, Topik ve Güveçte Kokoreç menüdeki yerini korurken, Badem ve Fıstıklı Girit Ezmesi, Fırında Otlu Levrek, Güveçte Yaprak Ciğer ve Pastırmalı Humus da misafirlerinbeğenisine sunulmaya devam ediyor.

Kendine has lezzetleri, klasik meyhane konseptini modern dokunuşlarla harmanlayan atmosferiyle misafirlerine özel bir deneyim yaşatan Buselik, kısa süre içerisinde kendi müdavimlerini oluştururken, en sıcak dost buluşmalarına ev sahipliği yapıyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe