Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Şehr-i İstanbul'a bir de Leb-i Derya'dan bakın

İstanbul’un yaşayan tarihine tanıklık eden nadide mekanlar arasında ilk akla gelen isimlerin başında Leb-i Derya geliyor. On beş yıllık rest...

İstanbul’un yaşayan tarihine tanıklık eden nadide mekanlar arasında ilk akla gelen isimlerin başında Leb-i Derya geliyor. On beş yıllık restoran tecrübesini modern hayatın yenilikleriyle dengeli biçimde harmanlayan Leb-i Derya, “ikinci on beşin başı” diyerek çıktığı yeni serüvende konuklarının anı hanesine yepyeni hikayeler eklemek için kapılarını açıyor.

İstanbul’un restoran hafızasında çok özel bir yere sahip olan, on beş yıllık profesyonel işletmecilik deneyimiyle ve “yine, yeni ve yeniden” mottosuyla ikinci on beş yıl için pupa yelken diyen Leb-i Derya, İstanbul’a yeniden aşık olmak isteyen herkesi bekliyor. Birden fazla ve birbirinden özgün konsepti tek bir çatı altında uyumla inşa eden Leb-i Derya, minimal bir ortamda özgür hissetmek için Kaptan Köşkü, geçirdiğiniz zamana neşe katan ev sıcaklığındaki Ana Salon ve nostalji severlerin kalbini fethedecek Cep Meyhane’siyle İstanbul’un en gerçekçi portresine farklı açılardan bakıyor. Her defasında İstanbul’la yeniden tanışma deneyimi yaşatan Leb-i Derya açıldığı ilk günden bugüne, samimiyetle demlenen dost meclislerine ev sahipliği yapmaya da devam ediyor.

“Bizi Bir Yapan Sofralar” Leb-i Derya’da

İstanbul manzarasını dört koldan sarıp sarmalayan Leb-i Derya, yemek öncesi ikram edilen tadımlık baharatlarla çeşnilenmiş zeytinyağından ana yemeğe kadar titizlikle hazırlanan menüsüyle kendine has bir mutfağa sahip olmanın haklı gururunu yaşıyor. Leb-i Derya’nın usta şefi Nazım şefin asırlık reçetelerden esinlenerek şekillendirdiği menünün zenginliğini, Anadolu yemek kültürünün nesiller boyu sevilerek bugüne aktarılan özel tatları belirliyor.

Yüzyıllar boyu medeniyetlerin beşiği olan Anadolu’nun mirası en özel tatlar Leb-i Derya mutfağında tekrar hayat buluyor. Ege’nin bereketli topraklarının sunduğu çeşit çeşit otlar da Leb-i Derya’nın lezzet tamamlayıcıları olarak dört mevsim mutfaktan eksik olmuyor. Sofranın bereketini simgeleyen “paylaşma” duygusunu yaşatmayı amaçlayan Leb-i Derya, birlikte olmanın bir olmaya dönüştüğü anlamlı bütünlüğün de mimarı oluyor. Menü danışmanlığını yeme içme sektörünün başarılı ismi Yoldaş Sönmez’in gerçekleştirdiği Leb-i Derya tatları arasında Çingene Salatası, Boz Fıstıklı ve Ezine Peynirli Ezme, Madame Nazen’in Topik’i tarama gibi paylaşımların yanı sıra Dana Kaburga Börek, lahana salatasıyla servis edilen Balık Köftesi, Kuzu Tiftik gibi lezzetler de yer alıyor.

Birlikte olmanın tadını katmerleyen tatlılardansa, Yufkada Antep Fıstıklı Helva ve Çikolata Sufle gibi daha birçok eşsiz tatlı seçeneği dikkat çekiyor. Siz de İstanbul’suz olmaz diyenlerdenseniz Şehr-i İstanbul’un hoş sedasını daha yakından duymak için Leb-i Derya’da yerinizi şimdiden ayırtın.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok