Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Mobilya Alırken Nelere Dikkat Edilir?

Mobilya alırken, bir koltuk veya masa alınacağı zaman ölçüler alınır yer belirlenir ve bu ölçülere uyan herhangi bir koltuk veya masayı al...

Mobilya alırken, bir koltuk veya masa alınacağı zaman ölçüler alınır yer belirlenir ve bu ölçülere uyan herhangi bir koltuk veya masayı alabileceğinizi düşünebilirsiniz. Fakat güzel ve kaliteli bir yaşam ortamı oluşturmak adına seçtiğiniz koltukta veya masada dikkat edilmesi gereken başka konuların olduğunu mutlaka hatırlamak gerekir. Bu olay sadece salon takımları değil evin tüm odalarında olan mobilyalar için geçerlidir.

Profesyonel bir dekoratöre danıştığınızda sizlere ilk söylenecek olan kusursuz bir şekilde uyum göstermeyen mobilyaları kesinlikle almamanız gerektiğidir. Gereğinden gösterişli, renkli, küçük veya uyuma katkı sağlamayan her mobilya odanın güzelliğini hafiften kırabilir. Fakat bazı ufak hareketlerle odanızı çok daha şahane bir yaşam alanına çevirebilirsiniz. Peki, bu durumda mobilya alırken nelere dikkat edilir?

Zemin ve Duvarın Tamamlayıcı Olması

Aldığınız mobilyaları duvar ve zemin arasındaki önemli bir dolgu maddesi gibi düşünülmesi gerekir. Bunun sebebi duvar, zemin ve mobilya üçlüsünün güzel görünümü için aykırı bir durumu olmaması gerekir. Mobilyanın tasarımı, zemin ve duvar ile uyuşmadığı takdirde aykırı görüntü oluşacaktır. Bu nedenle seçilen mobilyalar kesinlikle uyumlu olarak kesintisiz bir akış yaratmalıdır.

Sabit Olan Mobilyaları Değerlendirin

Satın almayı düşündüğünüz mobilya, raf, dolap veya kitaplık gibi türden ise hazır mobilya bakmadan önce iyi bir marangoza gidip zemine ve duvara monte edilebilen sabit mobilya fikrini değerlendirin. Küçük alanı olan evlerin odalarında duvara sabitlenen raf, kitaplıklar ve gömme dolaplar iyi bir doğal görünüm yaratıyorlar. Ayrıca alandan tasarruf sağlayarak dekorasyon için de büyük katkısı oluyor.

Renk Çeşitlerini Doğru Seçin

Odalara mobilya bakılırken renk uyumu konusunun abartılmaması gerekir. Genellikle bu hatalar yapılır. Fakat bu hatayı yapmamak için birkaç önemli nokta vardır.
Bunlar;

Oturma odasında olan koltuk ve kanepelerin her biri aynı renklerde olmamasına dikkat edilmelidir. Bu eskiden doğru olarak bilinen yanlışlardandır.
• Günümüzde renklenen dekorasyona göre ayak uydurulması gerekir.
• Birbirleri ile uyumlu ama çok çeşitli renkler kullanarak çağdaş dekorasyonun verdiği düzen sağlanmalı.
• Mobilya seçerken muhakkak bakıldığında enerji veren ve gözleri yormayan türden renklerle seçilmelidir.

Zaten günümüzün mobilya trendi çok renkli ama uyum sağlayan mobilya türleridir.

Doğru Yeri Bulun

Mobilyanın yerleşeceği yerden daha önemli olan bir konu bulunuyor. Bu konu mobilyanın yerleştirileceği odanın içindeki her şeyin birlikte iyi bir oran içerisinde olmasıdır. Kesinlikle boş alanın dolu alan ile oranı çok önemlidir. Eğer mobilyalar gereğinden çok olursa kalabalık ve basıklık hissi verir. Ayrıca alanda ki boşluk gereğinden çok olursa ferahlık tam tersine sıkıcılığa dönüşebilir.

Yapılması gereken bazı püf noktaları şunlardır;
Orta sehpanın yüksekliğine mutlaka dikkat edilmeli.
Televizyon ünitesinin genişliğine dikkat edilmeli.
Salon oturma grubunun elemanlarının ölçüleri birbirlerini asla engellememelidir.

Ayrıca her zaman mobilyaların yüksekliğine değil genişliğine bakılır. Alçak tavanı olan evde fazla yüksek mobilya tercih edilirse, bu durum problem oluşturabilir.

Fonksiyonlu Tasarımlar Tercih Edin

Gündelik hayatınız için işinizi kolaylaştırmak adına pratik ve oldukça fonksiyonlu eşyalar tercih etmelisiniz. İhtiyaca göre dönüştürülüp uyarlanabilen türden mobilyalar konfor ve yaşam kalitenize artı bir yön katacaktır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok