Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Septorinoplasti Ameliyatı Nedir? Nasıl Yapılır? Doç.Dr.Süleyman Taş anlattı

İnsanları hem sağlık hem de estetik görünüm açısından önemli ölçüde etkileyen burun yapısı, farklı çeşitlerde bozukluklara sahip olabilmekte...

İnsanları hem sağlık hem de estetik görünüm açısından önemli ölçüde etkileyen burun yapısı, farklı çeşitlerde bozukluklara sahip olabilmektedir. Buna bağlı olarak da burun estetiği kapsamında farklı burun yapısı sorunlarına karşı, farklı ameliyat çeşitleri geliştirilmiştir.

Septorinoplasti Ne Demek?

Burun yapısındaki bozukluklar üç farklı şekilde ele alınabilir. Burun yapısındaki bozukluklar fonksi-yonel, estetik ya da hem fonksiyonel hem de estetik yönden sorunlara açabilir. Fonksiyonel burun estetiğinde, burun şekil bozukluğuna sebep veren ve nefes alımını engelleyen kemik ya da kıkırdak eğriliklerinin düzeltilmesine yönelik operasyon yapılır. Buna septoplasti ameliyatı denir. Ancak kimi durumlarda hasta, burnundaki fonksiyonel bozuklukların giderilmesine ek olarak estetik kaygı taşı-yan bir müdahele de talep edebilir. Bu doğrultuda hem fonksiyonel hem de estetik amaçlı burun ameliyatı aynı anda yapılır. Estetik amaçlı rinoplasti ile fonksiyonel amaçlı septoplasti ameliyatının aynı anda yapılmasına ise septorinoplasti ameliyatı denilmektedir.

Kimler Septorinoplasti Olabilir?

Doğuştan gelen, diğer bir deyişle genetik problemlere bağlı olarak ortaya çıkan burun yapısındaki bozukluklar burundan nefes alamama gibi problemlere sebebiyet verebilmektedir. Buna ek olarak sonradan meydana gelen travmalara bağlı olarak burundan nefes alamama gibi durumlar ortaya çıka-bilir. Bu kişiler septorinoplasti ameliyatı olabilirler. Nitekim bu kişilerde septorinoplasti belirtileri ortaya çıkar. Öte yandan cinsiyet ayrımı gözetmeksizin herkes septorinoplasti ameliyatı olabilir. Bu-nunla birlikte vücut gelişimi tamamlanmadan septorinoplasti ameliyatı önerilmemektedir. Bu sınır genel olarak erkeklerde 18, kadınlarda ise 17 yaştır.

Septorinoplasti Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Septorinoplasti ameliyatı sürecinin, diğer burun estetiği çeşitleri ile ortak yönleri olması ile birlikte farklı yönleri de olmaktadır. Primer septorinoplasti ameliyatında öncelikle doktor muayenesinden geçilir. Muayene neticesinde gerekli kontroller yapılır ve hastanın da istekleri göz önünde bulundu-rularak ameliyat için plan oluşturulur. Ardından ameliyat gününe kadar hasta, dikkat etmesi gereken konularda bilgilendirilir. Septorinoplasti ameliyatı günü geldiğinde daha önce kıkırdak ve kemik bölgesinde tespit edilen deformasyonlara yönelik işlemler başlatılır. Daha yüzeysel problemlere sahip burunlarda yalnızca kıkırdaklı dokulara yönelik müdahele yeterli olabilmektedir. Ancak daha fazla deformasyonlara sahip burunlarda kemikli yapılarda inceltmeye yönelik tıbbi müdaheleler yapılır. Buna ek olarak burun içerisindeki fazla etin alınması ve buna göre burunun daraltılması septorinop-lasti ameliyatına dahil olabilen işlemlerdir. Ortalama olarak 4 saat süren septorinoplasti ameliyatı, genel anestezi altında gerçekleştirilmektedir. Açık teknik septorinoplastiden ziyade, kapalı septori-noplasti tercih edilmesi daha avantajlıdır. Öte yandan septorinoplasti ameliyatı olanlar, ameliyat son-rasında ise doktorun dediklerine dikkatle uymalıdırlar.

Septorinoplasti Ameliyatı Fiyatı

Her burun estetiğinde olduğu gibi, septorinoplasti ameliyatında da net bir fiyat aralığı vermek zor-dur. Septorinoplasti fiyatı, yapılacak muayenenin ardından şekillenmektedir. Nitekim yapılan mua-yene neticesinde deformasyonlar ortaya çıkarılmakta ve yapılacak müdahelenin kapsamı belirlen-mektedir. Bu da septorinoplasti fiyatını etkilemektedir. Bunun yanı sıra hastanede kalınacak gün sayısı, ameliyat olunacak doktorun alanındaki uzmanlık seviyesi ve başarıları, septorinoplasti fiyatla-rını etkileyen diğer faktörler arasında yer almaktadır. Bu yüzden revizyon septorinoplasti ihtiyacı doğmaması adına, fiyatı ikinci plana atarak başarısından emin olduğunuz ve güvendiğiniz bir dokto-ra kendinizi emanet etmeniz daha önemlidir.

Septorinoplasti Ameliyatı Nedir, Nasıl Yapılır, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uz-manı Doç.Dr.Süleyman Taş anlattı, konu hakkında daha detaylı bilgi için;

https://www.suleymantas.com.tr/septorinoplasti-ameliyati-nedir-nasil-yapilir/
https://www.suleymantas.com.tr/burun-estetigi/
https://drsuleymantas.com/rhinoplasty/
https://drsuleymantas.com/before-after-gallery/
https://en.suleymantas.com.tr
https://www.tasklinik.com
https://www.nosejobturkey.org
www.tashairclinic.com

Konu hakkındaki detaylı video anlatımı için; https://www.suleymantas.com.tr/video/#gallery-32

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok