Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Türkler ev yemeklerinden vazgeçmiyor

Ev yemeklerine olan ilginin arttığı bu dönemde Yemeksepeti, Türk insanının ev yemeği tutkusunu merak etti ve araştırdı. Yemeksepeti'nin ...

Ev yemeklerine olan ilginin arttığı bu dönemde Yemeksepeti, Türk insanının ev yemeği tutkusunu merak etti ve araştırdı. Yemeksepeti'nin raporuna göre Türk insanının geleneksel lezzetlere olan ilgisi her geçen gün artıyor.

Artan bu ilgi online sipariş trendlerini de değiştiriyor. 2018 yılı ve 2019'un ilk çeyreğinde ev yemekleri kategorisinde toplamda 3 milyon adet sipariş verildi. Türkler en çok milli lezzetimiz olan kuru fasulyeyi tercih ediyor.

En sevilen sebze ıspanak seçilirken, günün her saati tüketilebilen kültürümüzün vazgeçilmezi mercimek ve ezogelin çorbaları, ev yemeği siparişinde yan ürün olarak tercih ediliyor.

Yemeksepeti'ne kayıtlı ev yemekleri restoranlarının sayısı geçen yıla göre yüzde 40 artış gösterdi. En çok ev yemeği siparişi verenlerin yaş ortalaması ise 19-28 yaş aralığındaki gençlerden oluşuyor.

Türk mutfağı binlerce yöresel lezzetiyle kuşkusuz dünyanın en zengin mutfaklarından biri. Türk insanının bu geleneksel lezzetlere olan ilgisi hiç azalmıyor. Bu düşkünlük son yıllarda online sipariş trendlerine de yansıyor.

Binlerce lezzeti kullanıcılarıyla buluşturan Yemeksepeti, kullanıcılarının ev yemeklerine olan ilgisini araştırdı ve ortaya ilginç sonuçlar çıktı.

Bu trend raporuna göre; her ne kadar burger ve pizza geleneksel lezzetlerden daha fazla sipariş edilse de son yıllarda online siparişte ev yemeklerine ilgi günden güne artıyor.

Bu büyüme trendine etki eden faktörleri açıklayan Yemeksepeti Pazarlama Direktörü Barış Sönmez; "Öncelikle gençler artık ev yemeklerini daha fazla tercih etmeye başladılar.Evde yemek yapmaya zaman bulamayan, anne yemeğini özleyen, uygun ve sağlıklı alternatif arayan gençler ev yemeği siparişine yöneliyor. Bu kategoride en çok sipariş verenlerin yaş ortalamasının 19-28 olması bunun en büyük göstergelerinden. Yanı sıra, ofise verilen yemek siparişlerinde de ev yemekleri yükselen bir trende sahip. Türkiye'de hem ofis çalışanlarının ve üniversite öğrencilerinin yoğun olduğu büyük şehirlerde hem de Türkiye genelinde kayıtlı ev yemekleri restoranlarının sayısı geçen yıla göre yüzde 40 arttı. Artık insanlar evde yemek yapmak yerine evde yapabileceği her tarz yemeği söyleyebiliyor. Yemeksepeti kullanıcılarının tercihlerinde de bu trendlerin yansımaları görebiliyoruz. En hızlı büyüyen kategorilerden biri ev yemekleri kategorisi." dedi.

3 milyon adet ev yemeği siparişi verildi, favori ev yemeği 'kuru fasulye' oldu

Yemeksepeti kullanıcıları 2018 yılı ve 2019'un ilk çeyreğinde toplamda 3 milyon adet ev yemeği siparişi verdi. Zengin Türk mutfağına has binlerce yemek arasından ev yemekleri siparişlerinin gözdesi ise milli lezzetimiz kuru fasulye oldu. Kuru fasulyeyi yine baklagil ailesinden siparişle nohut izlerken en çok sipariş verilen üçüncü lezzet ise etli yaprak sarması oldu.

Gençler ev yemeklerine yöneliyor

Türkiye'de ofis çalışanlarının ve üniversite öğrencilerinin yoğun olduğu İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerle birlikte Türkiye genelinde Yemeksepeti'ne kayıtlı ev yemekleri restoranlarının sayısı da geçen yıla göre yüzde 40 arttı.

Ayrıca pek çok restoran mevcut menüsüne ev yemeklerini dahil etti. Sipariş verenlerin yaş ortalaması ise 19-28 yaş aralığındaki gençlerden oluşuyor.

Sebze yemeklerinin şampiyonu ıspanak ve karnıyarık

Vitamin ve mineraller bakımından en sağlıklı sebzelerden biri olan ıspanağın yemek çeşitleri de çoğaldı. Yemeksepeti'nde yumurtalı ıspanak, ıspanak graten, mantarlı ıspanak hatta ıspanaklı krep gibi pek çok çeşidi olan ıspanak yemekleri en çok tercih edilen sebze yemeği oldu.

Türk mutfağında patlıcanı, mezesinden, közlemesine, etli yemeğinden, kebabına kadar birçok çeşidiyle görmek mümkün. Yemeksepeti'nde ise patlıcan yemeği çeşitleri arasından yapımı zahmetli olan karnıyarık sebze yemekleri arasında ıspanaktan sonraki en popüler lezzet oluyor.

Çorbalar vazgeçilmezimiz

Anadolu ve Türk kültürünün önemli yemeklerinden biri de çeşit çeşit çorbalar. Günün her saati tüketilebilen, sindirimi kolaylaştıran çorbalar Yemeksepeti kullanıcılarının da vazgeçilmezi oluyor. Ev yemeği siparişinde yan ürün olarak çorba tercih edildi. Bu çorbalar arasından en sevilenler ise mercimek çorbası ve ezogelin çorbası.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe