Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

En lezzetli ve bağışıklık güçlendiren hediyeler

Türkiye’nin inovatif peynir markası Muratbey, Babalar Günü’nde unutulmaz bir sürpriz hazırlamak isteyenler için, ‘Plus’ ürünlerinin lezzet k...

Türkiye’nin inovatif peynir markası Muratbey, Babalar Günü’nde unutulmaz bir sürpriz hazırlamak isteyenler için, ‘Plus’ ürünlerinin lezzet kattığı 3 ayrı yemek tarifi sunuyor. 

 Muratbey Plus D vitaminli peynirlerle hazırlanan “Burgu Pane, Kolay Börek ve Manisa Kebabı” ile son derece pratik ve bir o kadar da sağlıklı tariflerle babanızı mutlu edin.

Birbirinden sağlıklı ve inovatif peynir çeşitleriyle Türk halkının büyük bir beğeniyle tercih ettiği Muratbey; D vitamini ile zenginleştirilmiş ‘Muratbey Plus’ ürünleriyle hazırlanan yemek tarifleriyle Babalar Günü kutlamalarına lezzet katacak. Babalar Günü için 3 farklı yemek tarifi sunan Muratbey, günün ilk saatlerinden başlayarak babalar için eşsiz bir lezzet yolculuğu hazırladı. Kahvaltı için düşünülen ve Muratbey Burgu Plus ile hazırlanan ‘Burgu Pane’ tarifiyle sadece 10 dakika içerisinde babanıza unutamayacağı bir atıştırmalık hazırlayabilirsiniz. Öğle ve akşam yemekleri içinse Muratbey Plus Taze Beyaz ile hazırlanan ‘Kolay Börek’ ve Muratbey Plus Taze Kaşar ile hazırlanan ‘Manisa Kebabı’, sağlıklı bir öğün için mükemmel alternatifler sunuyor. 

100 gramıyla günlük D vitamini ihtiyacının yüzde 33'ünü tek başına karşılayan Muratbey Plus ürünleri aynı zamanda pandemi döneminde ihtiyaç duyulan ekstra vitamin takviyesini de sağlayarak bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı oluyor.

Burgu Pane Tarifi

Burgu Pane Tarifi 

İçindekiler 
200 gr Muratbey Burgu Plus
2 Adet Yumurta
1 Su bardağı Un
1 Su Bardağı Galeta Unu
Sıvı Yağ

Hazırlanışı
Muratbey Burgu peynirlerini ortadan ikiye kesin ( boydan yarıya kısaltın). Burgu’ları sırasıyla un, yumurta ve galeta ununa bulayın. Altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Afiyet olsun. 

Kolay Börek Tarifi

Kolay Börek Tarifi 

İçindekiler 
150 gr Muratbey Plus Taze Beyaz
3 Adet Yufka
2 Su Bardağı Yoğurt
3 Adet Yumurta
100 ml Sıvı Yağ
100 ml Süt

Hazırlanışı
Yufkalarınızdan birini dörde katlayıp, iki parmak kalınlığındaki şeritler halinde kesiniz. Cam tepsinizi yağlayınız, ayırdığınız yufkalardan birini tepsinize yerleştiriniz. Kestiğiniz yufkayı teker teker büzüştürerek daha önce tepsiye yerleştirdiğiniz yufkanın üzerine diziniz. Başka bir kasede çatal yardımıyla ezdiğiniz Muratbey Plus Taze Beyazınızı; yumurta, yoğurt, süt ve yağ ile karıştırınız. Bu karışımı tepsideki yufkalarınızın üzerine dökerek, iyice yediriniz. Fırında 30 dakika pişirdikten sonra sıcak bir şekilde böreğinizi servis edebilirsiniz. 

Manisa Kebabı

Manisa Kebabı

İçindekiler 
500 gr kuzu kuşbaşı
1 su bardağı bezelye
2-3 adet domates
2 adet sivri biber
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
2 su bardağı su
Tuz, Karabiber, Pul biber
Sıvı yağ
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı Muratbey tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Tuz, Karabiber
Muskat rendesi

Krep için:
2 su bardağı u
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tutam tuz
Üzeri için:
1 su bardağı Muratbey Plus Taze Kaşar Peynir rendesi

Krepler için:
Yumurta, un, süt, su ve tuzu iyice karıştırın. Diğer tarafta krep tavanızı ısıtın, içerisine bir damla yağ ekleyip bir peçete ile bu yağı tavaya yayın. Ardından krep harcınızdan bir kepçe tavaya alın. Krep hamurunuzun üzerinde baloncuklar olduğunda diğer tarafını çevirin ve bu şekilde tüm krep harcınızdan krepler elde edin.

İç harç için:
Tencereye sıvı yağı ekleyin, etleri ilave edin ve suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun. Küçük küpler şeklinde doğranmış soğanları ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından 1’er dakika arayla biber, havuç, bezelye ve sarımsağı ekleyip soteleyin. Daha sonra kabukları soyulmuş doğranmış domatesleri tavaya ilave edin. Tuz, karabiber, pul biber ve suyu da ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin ve kenara alın.

Beşamel sos için:
Bir tavaya Muratbey tereyağı koyup eritin üzerine unu ekleyip kavurun, süt, tuz, karabiber ve muskat rendesini ekleyip sos kıvamı aldığında ateşten alın.

Hazırlanışı:
Kreplerin bir tanesini alın ve kenarları dışarı taşacak şekilde çukur bir kâsenin içine oturtun, kreplerin içine hazırladığımız iç harçtan doldurup kenara sarkan parçalarla üzerini kapatın. Daha sonra yağlanmış fırın tepsisine kâsedeki hazırladığımız içli krepi kaseyi ters çevirerek tepsiye yerleştirin. Üzerlerine beşamel sos gezdirin ve Muratbey D vitaminli taze kaşar dilimini yerleştirin. Peynirin üzerine domates dilimi ekleyin ve en üstünü biberiye ile süsleyin. Önceden ısıtılmış 200 derecede fırında üzerleri kızarıncaya kadar 20-25 dakika pişirin.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok