Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

İdeal Yemek Odasını Açıklıyoruz: İşte 5 Püf Nokta

Ev dekorasyonunun olmazsa olmazlarından olan yemek odaları, tüm ailenizle ziyafet verebileceğiniz alan olmakla birlikte, organizasyonlar yap...

İdeal Yemek Odasını Açıklıyoruz: İşte 5 Püf Nokta

Ev dekorasyonunun olmazsa olmazlarından olan yemek odaları, tüm ailenizle ziyafet verebileceğiniz alan olmakla birlikte, organizasyonlar yapabileceğiniz ya da arkadaşlarınızla keyifli dakikalar yaşayacağınız bölümlerden biridir. Evin en gösterişli alanı olduğu için misafirleriniz dikkatini ilk olarak burası çekecektir. Bu yüzden yemek odası dekorasyonunu inşa ederken acele etmemeli, evinizin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak hareket etmelisiniz. İşe nereden buradan başlayacağınızı bilmiyor musunuz? Endişelerinizi bir kenara bırakın, neler yapmanız gerektiğini tek tek açıklayacağız... Hazırsanız başlıyoruz.


Metreler Ele Alınsın: Adım Adım Yemek Odasını Ölçüyoruz

Dekorasyonunuza başlamadan önce yapmanız gereken ilk adım, alanı hesaplamanız gerekir. Mobilyalarınızı yerleştirirken sorun yaşamak istemiyorsanız, odanın alanını ve diğer mobilyalarınızın ebatlarını ölçmelisiniz. Eşyalarınızın ölçülerini karşılaştırıp hareket alanınız kısıtlanmamış ise işte o zaman mobilyalarınızı yerleştirmeye başlayabilirsiniz. Mobilyalarınızı yerleştirmeye en büyük olandan başlayıp en küçüklere doğru ilerlemelisiniz. Eğer konsol, gümüşlük, büfe gibi eşyalar kullanacaksanız bunları duvara paralel değil, hafif açılı şekilde yerleştirin. Unutmayın, yoğun ve stresli geçen bir günün ardından, evinizde lezzetli yemeklerle tam da bu alanda rahatlayacaksınız. Hareket alanı ne kadar dar olursa, sizi de aynı oranda bunaltacaktır.


İdeal Yemek Odasını Açıklıyoruz


Yemek Odası Mobilyalarında Tercihlerinize Dikkat Edin!

Dekorasyon için uygun alanı oluşturduysanız, sıradaki adım buraya en uygun mobilyaları seçmek olacaktır. Yemek odası mobilyalarında olmazsa olmaz parçalar, yemek masası ve sandalyeler olarak geçmektedir. Yemek masalarında yuvarlak ve dikdörtgen modeller sıklıkla yer aldığını görmekteyiz. Tamamen ahşap ya da metal, cam detaylı yemek masaları odanızın konseptine göre tercih edilebilirsiniz. Yemek masaları seçiminde odanızın alanı, aile bireylerinin ve misafirlerin sayıları göz önüne alınarak seçilebilir. Hayalinizdeki yemek odanızı sırf fiyatı yüzünden vazgeçmek zorunda kalırsanız, biz de sizin kadar üzülürüz. Hayal kırıklığı yaşamamanız adına, burada ihtiyaçlarınıza göre tercihlerinizi şekillendirmeniz gerekiyor. Eğer ailenizde küçük bir çocuğunuz varsa, takımın sağlamlığına ve temizlenebilir olmasına dikkat etmelisiniz. Aynı zamanda yemek odası mobilyalarının sık değiştirilmediği gerçeği göz önünde bulundurmak gerekirse, alınacak takımın ne kadar süre kullanılacağınızı hesap ederek bütçe ayarlamasını yapmanız gerekir.


Yemek Odası Takımınız Tarzınızı Yansıtsın

Gelin bir konuda anlaşalım. Burada sadece misafirleriniz ağırlamayacaksınız, bu alanda siz yaşayacaksınız. Bu yüzden tercihlerinizi misafirinize göre değil, kendi gözünüze en güzel gelen şekilde yapmalısınız. Estetiğin ön plana çıktığı bu alanda, yemek masanızın parlaklığı ile göz alıcı bir şıklık sunmasını istiyorsanız mermer desen yüzeylerini tercih edebilirsiniz. Ev dekorasyonumda ahşap desenler olmazsa olmaz diyorsanız, şık tasarımıyla hazırlanmış Loretta Yemek Odası Takımı tam size göre.


İdeal Yemek Odasının İşte 5 Püf Noktası

Sadelikten Vazgeçemem Diyenleri Buraya Alalım

Günümüzde gösteriş ve yoğun tasarımdan uzak yalın ve sade tasarımlar fazlasıyla dikkat çekiyor. Düz formdaki yemek masası ve sandalyeler, kumaşı ve renk seçimiyle yemek odası mobilyalarınızı kusursuz bir görüntü kazandırabilir. Eğer siz de sade ama şık bir tasarım arıyorsanız, doğallığı ve yalınlığı ile dikkat çeken Glorya Yemek Odası Takımı size fikir verebilir. 


Yemek Odanızın Tamamlayıcı Parçaları: Aksesuarlar

Aksesuarlar dekorasyonun tamamlayıcı parçaları olsa da bunları dengeli ve yeterli şekilde kullanmak son derece önemlidir. Eğer tasarımınızda çok fazla aksesuar kullanırsanız dağınık bir görüntüye sebep olmakla birlikte diğer mobilyalarınızın görünmesini de engelleyecektir. Bu yüzden aksesuar tercihleriniz son derece önemlidir. Yemek odası takımınızda ayna kullanmak istiyorsanız, son derece doğru bir karar olacağını söyleyebiliriz. Çünkü aynalar bulundukları alanı aydınlatır ve daha geniş gösterir. Evinizi dizayn ederken aynanız için ideal konum, yemek masanızın tam arkasında ya da odanın en dar, en az ışık alan noktası olacaktır. Bir diğer seçeneğiniz ise masa lambaları ve tablolar. Yemek odanızda duvara yerleştireceğiniz tablolar da ortama renk katabilir ve anlamlı bir bütün oluşturabilirsiniz. Yemek odanızı aksesuarıyla bir bütün oluşturmak istiyorsanız Evonna Yemek Odası Takımı'nı incelemenizi tavsiye ederiz. İhtiyacınıza ve zevkinize yönelik yemek odası seçeneklerini Engince Mobilya'da bulabilirsiniz...


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe