Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Yüksek polifenollü zeytin ekstresi ile sağlık

Türkiye’nin en yüksek polifenollü zeytin ekstresi üreten ve sağlık kategorisinde aldığı altın madalyalarla ülkemizi uluslararası arenada baş...

Yüksek polifenollü zeytin ekstresi ile sağlık

Türkiye’nin en yüksek polifenollü zeytin ekstresi üreten ve sağlık kategorisinde aldığı altın madalyalarla ülkemizi uluslararası arenada başarıyla temsil eden Sidyma, doğal ve yoğun içeriği sayesinde Alzheimer, yüksek tansiyon, sindirim ve sinir sistemi gibi pek çok rahatsızlığın önlenmesine destek oluyor.


Londra Uluslararası Zeytinyağı Yarışması (LIOOC), Olympia Uluslararası Sağlık ve Beslenme Yarışması, NYIOOC New York Zeytinyağı Yarışması ve Japonya Zeytinyağı Ödülleri gibi (JOOP)sağlık kategorisinde birçok uluslararası ödülde ‘Altın Madalya’ sahibi ve ülkemizi uluslararası arenada gururla temsil eden Sidyma için ‘mucize iksir’ tanımı yapılıyor. Fethiye’de 2017 yılında kurulan marka, yüksek polifenollü zeytin ekstresi üretimi yapıyor ve doğal içeriğiyle insan sağlığının korunmasına büyük katkı sağlıyor.


Peki Sidyma zeytin ekstresinin özelliği nedir?

Mucize olarak adlandırılan ve fenolik bileşenleri açısından son derece zengin, Güney Ege Bölgesi’nin Dilmit, Memecik ve Delice türü zeytinlerinden üretilen Sidyma zeytin ekstresi, yüksek polifenollü zeytin ağaçlarının, bölgedeki yağış, rakım ve diğer benzer faktörler baz alınarak, doğal ortamlarından özen ile toplanılan zeytinlerden üretiyor. Polifenol, vitamin ve minerallere sahip bulunuyor, bu nedenle özel toplanma ve sıkım yöntemleri kullanılarak, zengin içeriğinin kaybolmasına izin verilmeden zeytinlere 4 ila 6 saat içerisinde 17 derece veya altında soğuk sıkım işlemi uygulanıyor. Diğer üreticilerin üretim aşamasındaki, yemek ve salatalık zeytinyağı 4-8 kg zeytinden 1 litre oranında elde edilirken, Sidyma yağlarında 35-40 kg zeytinden 1 litre yüksek polifenol içeren zeytin ekstresi elde ediliyor. Sıkım sırasında kullanılan özel yöntemler sayesinde fenoller yağın içine hapsediliyor.


Adını, tarihi M.Ö. 1’inci yüzyıldan daha da geriye giden Fethiye’deki antik kentten alan Sidyma, geliştirdiği yüksek polifenollü zeytin ekstiresi ürünüyle sağlıklı yaşam tarzına yeni bir bakış açısı getiriyor. Tıp uzmanları, zeytin ekstresinin polifenollerinin daha dengeli ve sağlıklı bir yasam tarzına olumlu yönde katkı sağladığını belirtiyor. Aynı zamanda, mevsim değişikliklerinden etkilenen bağışıklık sistemimizin dengelenmesine yardımcı olan bu inovatif ürün, Covid-19 salgını ile mücadele ettiğimiz bugünlerde sağlığımızın pozitif yönde destekçisi oluyor.


Doğal mucize…

Sidyma zeytin ekstresi, doğal formülünde bulunan güçlü içerikleri sayesinde düzenli bir şekilde kullanıldığında ilk 15 gün içerisinde nefes darlığı, reflü şikayetleri ve ağız kokusu gibi sağlık problemlerinin tedavisinde destekleyici bir besin takviyesi olarak ön plana çıkıyor. Bunun yanı sıra, safra kesesinin temizlenme sürecine yardımcı oluyor,deride canlanma ve esneklik görünümünün artmasına katkıda bulunuyor ve kabızlığın engellenmesi için maksimum seviyede koruma sağlıyor. Sindirim, solunum ve dolaşım sisteminin dengelenmesine ve vücudun normal fonksiyonlarını korunmasında da görev alıyor. Ayrıca, yapılan klinik çalışmalarda, Alzheimer, kanser, kalp, damar, kolesterol ve şeker rahatsızlıklarında doğal destek olarak zeytin ekstresi polifenollerinin oldukça önemli bir fayda sağladığı tespit edildiği biliniyor.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe