Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Bulgurlu yaprak sarmasına hayır diyemeyeceksiniz…

Her ay hazırladığı bulgurlu yemek tarifleriyle sofralarda lezzet şöleni yaşatan Duru Bulgur’un bu ay ki lezzeti hem hafif hem sağlıklı; Bulg...

Her ay hazırladığı bulgurlu yemek tarifleriyle sofralarda lezzet şöleni yaşatan Duru Bulgur’un bu ay ki lezzeti hem hafif hem sağlıklı; Bulgurlu Yaprak Sarması…

Türk mutfağının vazgeçilmez tatları arasında yer alan yaprak sarmasını sevmeyen yoktur. Her yöreye özgü sunuş şekilleriyle sofralarımızın baş tacıdır. Pirinç nedeniyle yaprak sarmasına hayır diyenler için, Duru Bulgur, Sağlıklı, doğal ve besleyiciliğiyle ön plana çıkan bulgurlu yaprak sarmasını öneriyor.

Hem aperatif hem de ana yemek olarak sunulabilen Bulgurlu Yaprak Sarması, doyumsuz bir lezzete sahiptir. Bu nefis lezzeti bir de size özel hazırlanan Duru Lezzetler yemek tarifi ile deneyin. Çok seveceksiniz!

İÇİNDEKİLERÖLÇÜGRAM
Asma Yaprağı……150-200
Duru Pilavlık Bulgur2 Su bardağı300
Su4 Su Bardağı800
Nane1 Yemek Kaşığı1,5
Karabiber1 Tatlı Kaşığı2
Pul biber2 Tatlı Kaşığı4
Zeytin Yağı½ Su Bardağı100
Salça2 Yemek Kaşığı20
Tuz2 Tatlı Kaşığı12
Yoğurt (Süzme)1,5 Su Bardağı375

HAZIRLANIŞI


Yapraklar yıkanır, sapları alınır. Tencerede 4 su bardağı su kaynatılır. İçine 1 tatlı kaşığı tuz atılarak yaprakların yarısı konur ve alt üst edilerek 4-5 dakika kadar kaynatılır. Kalan yapraklar da aynı şekilde haşlanır. Yaprağın haşlama suyu, 4 su bardağına tamamlanarak kaynatılır ve bulgur ilave edilerek suyunu çekinceye kadar pişirilir. Üzerine nane, karabiber, kırmızıbiber, zeytinyağı, salça ve kalan tuz ilave edilerek karıştırılır. Haşlanmış yaprağın ortasına hazırlanan harçtan konularak sarılır. Yoğurt ile servis yapılır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok