Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Meşe, kayın ve kiraz ağacında tütsülenmiş “Sosis”

Polonez’den iştah açan farklı tatlar: Dana Bratwurst ve Frankfurter Sosis Polonez, sağlıklı beslenme üzerine yaptığı Ar-Ge çalışmalarıyla ge...

Meşe, kayın ve kiraz ağacında tütsülenmiş “Sosis”

Polonez’den iştah açan farklı tatlar: Dana Bratwurst ve Frankfurter Sosis

Polonez, sağlıklı beslenme üzerine yaptığı Ar-Ge çalışmalarıyla geleneksel lezzetleri günümüz beslenme alışkanlıklarına ve yeni nesil tatlara uyarlayarak ürün gamını genişletmeye devam ediyor. Yüzde yüz dana etinden üretilen, özel baharatların kullanıldığı, meşe, kayın ve kiraz ağaçlarında fümelenen Polonez Dana Bratwurst ve Frankfurter sosisler, sofraları bambaşka lezzetlerle tanıştırıyor. Üç farklı ağaç kabuğunun talaşında tütsülenen sosislerin aromaları, klasik sosislerden oldukça farklı.  

33 yıldır lezzetinden ve kalitesinden ödün vermeyen Polonez, Bratwurst ve Frankfurter sosisleriyle, şarküteri et ürünleri sevenlere farklı lezzetlerin keşfini yaşatıyor. Bu lezzetlerin sırrı; özel formüllerinde, doğal kılıflarında ve fümelenme biçimlerinde saklı. Meşe, kayın ve kiraz ağaçlarının talaşlarında fümelenen sosisler, böylece mükemmel lezzete ulaşıyor. Bu tütsülenme sayesinde etin lezzeti korunurken, ağaç aromaları da etin içine hapsediliyor. Elde edilen lezzetin korunması için doğal kuzu bağırsağında hazırlanan Frankfurter sosis, kılıfını soymadan da tüketilmeye uygun. 

90 bin yıllık lezzet 

Etleri ateşe maruz bırakmadan dumanla pişiren tütsüleme tekniği, son zamanlarda dünya mutfağının yükselen trendi. Aslında tütsüleme ya da farklı isimleriyle isleme veya fümeleme, mağara döneminden beri kullanılan en eski et saklama yöntemi… Öyle ki, 90 bin yıl önce de tütsüleme yapıldığı biliniyor. 

Doğanın insana ve sofraya sunduğu lütuf

Tütsülemede hangi ağaç kullanılırsa, o ağaç gıdaya kendi aromasını veriyor. Tütsülemede pişirme için gereken duman; meşe, akçaağaç, kayın, elma ve kiraz gibi katranı az olan sert ağaçların odun talaşından sağlanıyor. Bu ağaçların doğrudan odunları yerine, duman çıkarması için kabuk ve talaşları kullanılıyor. Tütsüleme daha çok tat kazandırmak için yapılıyor. Diğer taraftan bu tekniğin birçok farklı yararı var. Tütsüleme işleminde dumanda yer alan ve patojen düşmanı bazı maddeler, isleme yoluyla gıdaya geçiyor. Bu da yeni mikroorganizmalar üremesini önlüyor. Antimikrobik olduğu gibi tüsülenmiş et, daha uzun süre saklanabiliyor. Fümelenmiş etin daha uzun süre dayanmasının sırrı da bu… 

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok