Hindistan cevizi yağı eski çağlardan beri süregelen bitkisel bir yağ çeşididir. Son yıllarda ülkemizde de popülerleşmeye başlayan hindistan cevizi yağı kendisinden sıkça söz ettirmeyi başarmış ve kimyasal ürünlerin adını unutturan doğal yağlar arasında yer almayı başarmıştır. Hindistan cevizi yağı yaygınlaşması ve etkilerinin gözlemlenmesinin ardından özellikleri ve faydaları merak edilen noktalar olmuştur. Hindistan cevizi yağı hakkında ki tüm sorularınızı makalemizde bulacaksınız.
Hindistan Cevizi Yağı Ne İşe Yarar?
Hindistan cevizi yağının birçok kullanım alanı ve faydası mevcuttur. Cilt bakımı, saç bakımı, kirpik bakımı, doğal makyaj temizleyici gibi özellikleriyle faydaları saymakla bitmiyor. Doğal bakım ürünü oluşunun yanı sıra sağlıklı ve fit bir yaşam için, aromatik kahve lezzetleri ile birlikte sağlıklı yemek tariflerinin gözdesi olmayı da başarıyor.
1- HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞININ CİLDE FAYDASI
Cildimiz vücudumuzu dış etkenlere karşı koruyan bir bariyer görevi üstlenir. Ve haliyle en çok hasar gören organlarımızdan biridir cildimiz. Yaz bitişlerinde sonbahar başlangıcı ve kış aylarının soğuğunda kuruyup çatlayarak zarar görebilir bakımı ve önlemi alınmadığı takdirde yaralara ve cilt bariyerinde bozulmalara sebep olabilir. Pürüzsüz aynı zamanda neme doymuş bir cildin sırrı ise hindistan cevizi yağından geçmektedir. Kullanımı için ön hazırlık gerektirmeyen herhangi bir nemlendirici krem gibi kolay uygulama yapılabilir. Uygulama öncesinde cildinizin küçük bir bölgesinde kullanarak alerjik bir reaksiyon yaratıp yaratmadığı gözlemlenmeli daha sonrasında gece kremi, nemlendirici veya makyaj temizleyici vazifesiyle güvenle kullanabilirsiniz. Daha çok kuru ve kurumaya meyilli ciltler için tercih edilen soğuk sıkım hindistan cevizi yağıyağlı ve akneye meyilli ciltler için önerilmeyebilir.
Hindistan cevizi yağı yüzde tüylenme yapar mı?
Hindistan cevizi yağı diğer dışardan uygulanan kremler ve nemlendiriciler gibi deri altından gelen tüylerin artmasında veya uzamasında herhangi bir etkiye sahip değildir.
Hindistan cevizi yağı egzamaya iyi gelir mi?
Yara tedavisinde de güvenle tercih edilen hindistan cevisi yağı egzama bulunan bölgeye küçük bir miktar uygulandığı takdirde bölgede bulunan kaşıntı ve kızarıklığı giderir.
2- HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞININ SAÇA FAYDASI
Hindistan cevizi yağının faydalarından biride kuru yıpranmaya meyilli saçlara kaybettiği nemi geri kazandırırken normal saçlara sahip bireylerde ise saçların canlılığını korumaya yardımcı olur. Böylece zaman içerisinde kırılmış, işlem görmüş, elektriklenme sorunu yaşayan saçlar dahindistan cevizi yağı faydalarından nasibini almaktadır. Laurik asit açısından zengin olan bu yağ saçın içine hızlı nüfus edebildiğinden parlaklık ve canlılığa kavuşmakta ki süreçte minimuma inmektedir. Saçlarınız fazla kuru ve yıpranmış ise günlük bakım kremi olarak uygulayabilirsiniz.
Hindistan cevizi yağı saça nasıl uygulanır?
Saç boyunuza ve sıklığına göre 2 veya 3 yemek kaşığı hindistan cevizi yağını mikrodalga fırında veya benmari tekniği ile ısıtarak sıvı hale getirip tarak yardımıyla saçlarınıza dipten uca yedirip masaj yapabilirsiniz. Saçlarınız normalin üzerinde kuru ise 20-30 dakika kadar bekletebilirsiniz. Kuruluk sebebiyle oluşan sızlama ve kaşıntıyı önleyebileceğiniz gibi saçınızın kaybettiği yumuşaklık ve parlaklığıda yeniden kazanabileceksiniz.
3- HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI KİPRİK BAKIMI
Uzun yıllar yapılan makyaj uygulamaları sebebiyle artık kiprikleriniz uzamıyorsa ve seyrelmeye başladıysa şuan da doğru adrestesiniz. Hindistan cevizi yağını temizlenmiş bir maskara fırçasına yardımıyla düzenli olarak her gece uygulayıp sabahları durulamanız kipriklerinizin sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlayacaktır.
4- HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI ZAYIFLAMAYA FAYDALARI
Hindistan cevizi yağı kullanımından kısa bir süre sonra karaciğer tarafından hızla emilip enerjiye dönüştürüldüğünden metobolizmanın harekete geçmesine ve kilo vermeyi hızlandırmasına destek olur. Kimyasal içerikli müshiller veya kilo verdirici ürünlerin aksine hindistan cevizi yağı ile sağlığınızı ve bağışıklığınızı güçlendirirken aynı zamanda kilo vererek hem sağlıklı hemde fit bir yaşam sürebilirsiniz.
Hindistan cevizi yağını zayıflamak için nasıl kullanabilirim?
Sabahları aç karnına ılık suda eritilmiş olan hindistan cevizi yağını içerek yağ yakımını hızlandırıp metobalizmanızı harekete geçirebilirisiniz.
5- HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI İLE KAHVE YAPIMI
Hindistan cevizi yağı çiğ kullanılabildiği gibi pişirilmeyede oldukça uygun bir bitkisel yağ çeşidir. Bu sebeple kahvelerinizde ve smootielerinizde aromatik bir lezzet oluşturmak için güvenle kullanabilirsiniz.
6- HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI YEMEKLERDE KULLANIMI VE FAYDALARI
Hindistan cevizi yağı vücudumuz açısında listelenen faydaları ve lezzeti sayesinde kahve vb. İçeceklerin yanı sıra salata ve yemeklerde pişirme yağı olarak kullanılmaya başlandı. Diğer yağların aksine kalp ve kolestrol içinde tehdit oluşturmadığından gönül rahatlığıyla tüketilen yemeklerin yeni yıldızı olmayı başarmıştır.
7- HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞININ AĞIZ BAKIMINDAKİ FAYDALARI
Her birey sağlıklı bir gülüşün ve sosyal hayattaki özgüvenin temiz bir ağız bakımından geçtiğini bilmektedir. Yanımızda sürekli taşıdığımız kısa süreli koku maskeleyici tatlandırıcıların veya geçici süreliğine temizlik ve beyazlık sağlayan ürünlerin uzun süreli kullanımda geri dönüşü olmayan çizilme ve hasarlara sebebiyet vermektedir. Banyo raflarında tek başına çok amaçlı kullanım için boy gösteren hindistan cevizi yağının faydaları ağız bakımında da kendini kanıtlamıştır.
Hindistan cevizi yağı ile diş beyazlığı nasıl yapılır?
Bir miktar karbonat ile karıştırılan hindistan cevizi yağı doğal bir diş macunu görevi görerek üstün diş beyazlığı ve sağlıklı ağız bakımı sağlar. Böylece kabus halini alan ağız kokusu doğal macunun düzenli kullanımı sonucu hayatınızdan çıkmış olur. Aynı zamanda diş eti hastalıkları ve apselere neden olan bakterileri yok eder bu sebeple uzun süreli koruma sağlar.
8- HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞININ SAĞLIK AÇISINDAN FAYDALARI
Yapılan araştırmalar doğrultusunda hindistan cevizi yağının kötü kolestrol düzeylerinde düşmeye sebep olurken iyi kolestrol değerlerin de de yükselmeyi sağlar. Bu sebeple sürekli kullanımda kolestrol değerlerinizi sık sık ölçmeli ve kontrol altında tutmalısınız.
Hindistan cevizi yağı aynı zamanda kalp sağlığı açısından da oldukça faydalı bir vegan yağdır.
Düzenli kullanımı kemik erimesi ve buna bağlı olarak romatizma ağrılarının giderilmesine yardımcı olur.
9- HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI HAMİLELİKTE KULLANIMI VE VÜCUT ÇATLAKLARINI ÖNLEME
Bilindiği üzere hamilelik yaşantımızın diğer dönemlerine göre sağlıklı ve doğal beslenme açısından hassasiyet içeren bir süreçtir. Bu süreçte kişisel bakım ve kozmetik malzemelerinde de doğallığa gitmek anne karnında gelişmekte olan bebeğin ve annenin gebelik sürecini her yönden sağlıklı bir dönem olarak geçirmesi açısından önemlidir. Bu sebeple gelişen bebekle doğru orantılı olarak büyümekte olan anne karnının gerekli doğal neme doyması anne cildi açısından çok önemlidir. Çatlak oluşumunu engellemek ve oluşan çatlaklarda onarmaya gitmek için en etkili yöntem ise hindistan cevizi yağıdır. Yapılan araştırmalara göre kolay uygulama ve doğallığı sayesinde anne adayları tarafından en çok tercih edilen ve etkisi kanıtlanmış olan bir bitkisel yağ çeşididir.
10- HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI İLE KENDİ DOĞAL MASKE VE KREMLERİMİZİ ÜRETELİM
Kimyasal ürünlerin cildimiz ve vücudumuzda bıraktığı olumsuz etki herkesi doğallığa yöneltirken düşük maliyetler ile kendi krem ve maskelerimizi deodorantlarımızı üretme konusuda oldukça revaçtadır.
Hindistan cevizi yağı deodorant nasıl kullanılır?
Duş sonrası temiz ve kurulanmış cilt için az miktarda uygulanan hindistan cevizi yağı bölgede ki bakteri oluşumunu ve buna bağlı olarak kötü koku yayılımını engelleyeceği gibi gözeneklerde tıkanıklık yapmadığından kullanımı oldukça sağlıklıdır.
Hindistan cevizi yağı ile doğal peeling nasıl yapılır?
az miktarda hindistan cevizi yağı ile karıştırılan toz şekeri hafif hareketler ile cilt yüzeyinde ovmak pürüzsüz ve temizlenmiş gözenekler sağlar. Aynı zamanda ek bir nemlendiriciye de ihtiyaç kalmayacaktır.
Doğrudan uygulandığında böcek ısıkları, yaralar, kuruma ve çatlama belirtisi gösteren bölgelerde tedavi edici bir krem olarak çok amaçlı kullanılabilir.