Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Adeta Bir Mucize: Güzel Ada Gıda Soğuk Sıkım Organik Hindistan Cevizi Yağı

Bu yazımda size son zamanlarda günlük hayatımda belki de en çok kullandığım ürün haline gelen, Güzel Ada Gıda ürünlerinden organik Hindistan...

Güzel Ada Gıda Organik Hindistan Cevizi Yağı:

Bu yazımda size son zamanlarda günlük hayatımda belki de en çok kullandığım ürün haline gelen, Güzel Ada Gıda ürünlerinden organik Hindistan cevizi Yağı’ndan bahsetmek istiyorum. Kendisiyle bir aşk yaşıyorum diyebilirim, adeta her an elimin altında çünkü.

Fakat önce size organik Hindistan cevizimi tedarik ettiğim markayı, Güzel Gıda’yı tanıtmak isterim.

Güzel Ada Gıda, sağlıklı yaşam için sporla birlikte bilinçli beslenmenin de önemini fark etmiş, bu düsturu kendi hayatında da uygulamış ve bu doğrultuda glutensiz, vegan, organik gıda ürünleri sunarak markalaşmış yerli bir aile firması.

Glutensiz un çeşitlerinden vegan ürünlere, ham kakao ürünlerinden organik baharatlara kadar özenle seçilmiş pek çok ürünü bünyesinde barındırıyor Güzel Gıda.

Ürün gamının %88’i yurt içi ve yurt dışında geçerli Organik Tarım sertifikalarına sahip olan Glutensiz, Vegan/Vejetaryen diyete uygun, Helal ve Kosher ürünlerinden pek çoğunu kullanıyorum ancak Güzel Ada Gıda’nın bu denli çeşitli ürününün arasında Organik Hindistan Cevizi Yağı’nın yeri bende bir başka doğrusu.


Güzel Gıda’nın organik hindistancevizi yağından satın almak isteyenler, buradan hemen sipariş verebilirler.


Güzel Gıda Organik Hindistan Cevizi Yağı

Güzel Ada Gıda’dan aldığım organik Hindistan cevizi yağının tadını şahsen çok seviyorum. Salatalarıma müthiş bir aroma ve lezzet katıyor. Tatlılar, tuzlular, bu güzelliğin her tarifte yeri var. Sizlere bunlardan tek tek bahsedeceğim.

Güzel Ada Gıda, organik tarım sertifikalı ve soğuk sıkım olan hindistan cevizi yağı ürünlerinin aynı zamanda makyaj çıkarıcı olarak ve kişisel bakım için kullanıldığını, özellikle göz makyajı çıkarmada, saç uçlarına, tırnaklara masaj yapmak için, sabahları oil-pulling yapmak yani ağzımızı yağ ile çalkalamak için banyo dolaplarında durması tercih edilen temiz içerikli bir güzellik olduğunu anlatıyorlar ve altını çiziyorlar ki bu ürün vegan, vejetaryen, ketojenik, glutensiz diyetlere de uygun Neden bunu söylüyorlar, çünkü başta da dediğimiz gibi, yenilebilir bir üründen bahsediyoruz.

Menşei Filipinler olan bu ürünün de diğer Güzel Gıda ürünleri gibi organik tarım sertifikası olmasını çok önemsiyorum çünkü bu, ürünün ekiminden hasadına hiçbir sentetik ilaç, gübre, koruyucu vs teması olmamış anlamına geliyor ve bu konuda gıda ürünüyle ilgili bilgiye sahip olmamız sağlık açısından büyük önem arz ediyor.

Bu hassasiyetlerinden ötürü Güzel Gıda’nın organik Hindistan cevizi yağını, diğer ürünlerinde olduğu gibi gönül rahatlığıyla kullanıyorum. Salatalarımda, keklerimde kullandığım gibi kozmetik ürünü olarak da işime yarıyor olması beni ayrıca heyecanlandırıyor. 


Hindistan Cevizi Yağı Nedir?

Hindistan Cevizi yağı, çiğ ve olgun Hindistan cevizi meyvesinden elde edilen yenilebilir bir yağ aslında. Meyveden soğuk sıkım olarak preslenmek suretiyle çıkartılan bitkisel bir ürün. Bir çok vitamin ve minerali, ayrıca bazı yararlı bitkisel bileşenleri önemli miktarda içerdiği belirtilen hindistan cevizi yağı, hindistan cevizi meyvesinin içerdiği lif haricindeki birçok yararlı öğeyi de konsantre şekilde içermekte imiş.

Bu özellikleri nedeniyle şampuanlarda, vücut losyonlarında, nemlendirici özellikli kozmetik ürünlerin birçoğunda yer alabiliyor.

İnsan vücudu üzerindeki olumlu etkileri nedeniyle hem cilde yüzeysel olarak uygulanabiliyor hem de besinlerin içerisine eklenerek tüketilebiliyor. Mucizevi değil mi?

Güzel Ada Gıda Organik Hindistan Cevizi Yağı:

Hindistan Cevizi Yağı nerelerde kullanılır?

·         Doymuş bir yağ olan Hindistan cevizi yağının en önemli özelliklerinden biri, yüksek ısıda pişirilmeye karşı dayanıklı olması. Dolayısıyla zeytinyağıyla hazırladığım tüm yemekleri Hindistan cevizi yağı ile de yapabiliyorum.

·         Kurabiye, kek gibi fırın tatlılarında zaten vazgeçilmezim artık. Sabah omletlerde, öğlen sebze sotelerde, ara öğünlerde tostlarda, akşam yemeğinde balık kızartmalarda… Aklınıza ne geliyorsa…

·         Güzel Ada Gıda’dan temin ettiğim organik Hindistan cevizi yağım ile oil-pulling yapabiliyorum. Bu bir ayurvedik teknik. Her sabah uyandığımda 5-10 dakika kadar yaklaşık 1 çorba kaşığı organik Hindistan cevizi yağını ağzımda döndürüyorum. (Bunu 20 dakikaya kadar çıkarabilenler var, ben henüz başaramadımJ) Yutmadan tükürüyorum. Dil sıyırıcı kullanıyorsanız bu işlemden sonra dil sıyırıcı ile dilimizi temizlemek de iyi olur. Diş fırçalaması bu işlemden sonra yapılabilir. Bakteri ve mikropları öldürmek için faydalı bir yöntem olduğu söyleniyor.

·         Bu güzeller güzeli ürünü pamuğun üzerine göz kararı sürüyorum ve makyajımı siliyorum. Sonra da yüzümü ılık suyla yıkıyorum. Ağır makyajı bile temizlediğini de es geçmeyeyim, paylaşayım sizlerle.

·         Saçlarınızın parlaklığını artırmak istiyorsanız hindistan cevizi yağı yine imdadınıza yetişebiliyor. Saç derisine nüfuz edişi çok başarılı. Bir çay kaşığı yağ yeter.

·         Yüz, dizler, dirsekler, ellerin arka kısımları ve ense gibi ihtiyaç duyulan, kuruyan bölgelere nemlendirici krem işlevi görebilir organik Hindistan cevizi yağınız. Ya da bir yemek kaşığı organik Hindistan cevizi yağı ile bir yemek kaşığı esmer şekeri karıştırın ve vücudunuza peeling yapın.

·         Yazın güneş banyosundan sonra cildi rahatlatmak için de kullanabilirsiniz.

 

Organik Hindistan Cevizi Yağının faydaları nelerdir?

·         Kontrollü çalışmalar, orta zincirli bir yağ asidi olan ve organik Hindistan cevizi yağında bulunan MCT'lerin metabolik hızımızı önemli ölçüde artırabildiğini gösteriyormuş.

·         Uzmanlar, içeriğinde bulundurduğu vitaminler itibari ile Hindistan cevizi yağının, soğuk kış aylarında vücuda direnç kazandırırken bağışıklık sistemini de güçlendirdiğini söylüyorlar.

·         Saf hindistancevizi yağının kemik esnekliğini artıran yağ asitleri barındırdığı, kemik dejenerasyonunu engellediği ve kemiklerin etrafındaki bağ kasları ve dokuları güçlendirdiği de yapılan testler sonucu ortaya çıkan faydalarındanmış.

·         Bir çalışmada, hindistancevizi yağı kullanımının terleme, diş eti iltihabı gibi sorunları önemli ölçüde azalttığı ortaya konmuş.

·         Egzama olan çocuklarda yapılan bir çalışmada, hindistancevizi yağı ile tedavi edilenlerin %47'sinde gözle görülür gelişmeler fark edilmiş.

·         Araştırmacılar, hindistancevizi yağındaki temel yağ asidi olan laurik asidin benzersiz yapısının, başka yağların yapamayacağı şekilde saç derisine nüfuz edebileceği sonucuna varmışlar.


Tüm bu özelliklerle hayatımın hemen her yerine dahil olan bu güzel ürünü Güzel Ada Gıda’dan almayı tercih ediyorum. Organik, glutensiz ve vegan pek çok sertifikalı ürünü gibi Organik Hindistan Cevizi Yağı’nı da Güzel Ada Gıda güvencesiyle gönül rahatlığıyla kullanıyorum, size de çok tavsiye ediyorum. Vegan, vejetaryen, ketojenik, glutensiz diyetlere uygun Güzel Gıda Organik Hindistan Cevizi Yağı’nı mutlaka deneyin.


Sizlere detaylı bir şekilde tanıtmaya çalıştığım bu güzel ürünü denemek istiyorsanız, Güzel Gıda, alternatif olarak ekonomik paketler de hazırlamış: Organik Yılbaşı Sepeti, Aile Boyu Set, Çikolatalı Kurabiye Seti, Güzel Bir Kahvaltı Seti veya Brownie Mix Seti alarak oldukça uygun bir fiyata hem organik Hindistan cevizi yağı hem de benzer pek çok güzel ürünü birlikte satın alabilirsiniz.


Güzel Gıda online sipariş için web sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Güzel Gıda’nın tüm ürünlerinden sipariş vermek için buraya tıklayabilirsiniz.


Anahtar Kelimeler:
güzel gıda, güzel ada gıda, Organik hindistancevizi yağı, organik gıdalar, güzel gıda organik hindistancevizi yağı, doymuş yağlar, güzel ada gıda organik ürünler, güzel ada gıda, hindistancevizi yağı, doymuş yağ asitleri, soğuk sıkım hindistancevizi yağı, güzel gıda ürünleri, güzel ada gıda ürünleri, hindistancevizi yağı yemek, en iyi hindistan cevizi yağı, oil pulling


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok