Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Bulgur ile yemekler eşsiz lezzetlere dönüşüyor

Yepyeni umut ve beklentilerle karşıladığımız yeni yılda, Duru Bulgur, sağlıklı beslenmenin önemini bir kez daha vurgularken, bulgur ile benz...

Yepyeni umut ve beklentilerle karşıladığımız yeni yılda, Duru Bulgur, sağlıklı beslenmenin önemini bir kez daha vurgularken, bulgur ile benzersiz tatlara dönüşen sağlıklı yemekleri de lezzet severlerin dikkatine sunuyor.

Sektörde ve dünyada doğal taş değirmeni üretimde tek kullanan, 16 farklı bulgur türü ile sektörün en fazla ürün çeşitliliğine sahip firması Duru Bulgur, yemeklere kattığı lezzet, zengin besin değerleri ve sahip olduğu lif oranıyla uzmanlarca değerli besin kategorisinde listelenen bulguru, “Buram buram lezzet. Buram buram bulgur” mottosu ile 2021’de de tüketicinin beğenisine sunuyor.

“Pirinç kullanılan her yemekte bulgur kullanılabilir”

Duru Bulgur Gıda Mühendisi Ece Duru, kolay hazırlanabilen, lezzetli ve bir o kadar da besin değeri yönünden zengin gıdaların, yeni yılda ve gelecekte önemini arttıracağını söylüyor.  Ece Duru “Yağ, şeker ve tuz oranları düşük ancak lif, protein ve karbonhidrat yönünden zengin içeriğiyle bulgur; her yaştan insanın güvenle tüketeceği bir ürün. Pirinç kullanılan her yemekte bulgur kullanılabilir” sözleriyle ürünün Türk damak zevkinin vazgeçilmez yemeklerinde yarattığı etkiye dikkat çekiyor. 

Bulgur ile yapılan zeytinyağlı dolmanın lezzeti şaşırtıyor

Bulgur ile adeta baştan yaratılan zeytinyağlı dolma, başlı başına bir lezzete dönüşen roka salatası ve enfes pilav tarifleri, yemeklerde hem sağlık hem de lezzet arayanlar için geliyor…

Bulgur ile Yemekler Eşsiz Lezzetlere Dönüşüyor

Zeytinyağlı Biber Dolması 


Hazırlanma süresi: 15 dk. / Pişirme süresi: 60 dk. / 4 kişilik

Malzemeler: 
2 adet orta boy kuru soğan, 9-10 adet renkli dolmalık biber, 2 adet rendelenmiş domates
2 su bardağı Duru Başbaşı Bulgur, 6 yemek kaşığı zeytinyağı, 1/3 demet maydanoz
1 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı  kuru nane, 1 çay kaşığı  yeni bahar, 2 yemek kaşığı kuş üzümü, 2 yemek kaşığı çamfıstığı, 4 su bardağı su, ,4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker, ½ limon suyu, servis ederken karışık taze otlar

Hazırlanışı: 
Kuş üzümünü ılık suda 5 dakika bekletin ve süzün. Yeşil ve kırmızı dolmalık biberlerin içlerini çıkarın. Kestiğiniz saplı kısımları dolmaya kapak yapmak için bir kenara alın. Bir kaba Duru Başbaşı Bulguru koyun. Üzerine ince kıyılmış soğanı  ve maydanozları, rendelenmiş domatesi ve sarımsağı ekleyin. Ardından sırasıyla çamfıstığını, kuşüzümünü, tüm baharatları, tuzu ve şekeri ilave ederek harmanlayın. Hazırladığınız harcı eşit şekilde biberlere doldurun. Ayırdığınız saplı kısımları üzerlerine kapatın. Dolmaları yayvan bir tencereye yerleştirin. Üzerine limon suyunu, tuz, şeker ve suyu ekleyerek tencerenin ağzını kapatın ve yaklaşık 1 saat pişmeye bırakın. Afiyet olsun.

Bulgur ile yemekler eşsiz lezzetlere dönüşüyor

Roka Salatası


Malzemeler:
2 demet taze roka, 6 adet kurutulmuş domates, ½ adet kırmızı soğan, 6 adet kuru incir
250 g kiraz (çeri) domates, ½ bardak Duru Başbaşı Bulgur, 1,5 bardak su (bulguru haşlamak için)

Sosu için: 
6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı, 4 yemek kaşığı balzamik sirke, 2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı nar suyu, 1 tatlı kaşığı toz şeker, tuz

Hazırlanışı:
Duru Başbaşı Bulguru 1,5 bardak su ile orta ateşte yaklaşık 25-30 dakika kaynatarak pişirin. Bulguru iki dişinizin arasına alarak pişip pişmediğini kontrol edin. Pişince sadece süzün ve o şekilde soğumaya bırakın. Soğuyan bulguru oval bir kaba koyun. Kuru domatesleri iri küpler halinde doğrayıp bulgura ilave edin. Kuru inciri küçük küpler halinde doğrayın. Kırmızı soğanı hilal şeklinde, kiraz domatesleri de ikiye veya dörde bölerek bulgurlu salataya ilave edin.

Rokaları bol suda birkaç defa yıkayın ve 1 kaşık sirkeli suda 10 dakika bekletin. İçinde bulunduğu suyu fazla karıştırmadan rokaları sudan çıkarın ve başka bir kapta bol su ile yıkayın.Bir mutfak havlusu ile fazla sularını kurutun. Elinizle ortadan ikiye ayırarak salata kasesine ilave edin. Sos için gerekli malzemeleri oval bir kabın içinde birleştirin ve bir çırpma teli yardımı ile çırpın. Sosu salataya dökün ve bir tahta kaşık yardımı ile dikkatlice harmanlayarak lezzetli bir hal almasını sağlayarak servis edin. Afiyet olsun.

Bulgur ile yemekler eşsiz lezzetlere dönüşüyor

Bulgur Pilavı


Malzemeler:
4 su bardağı et suyu, 2 tatlı kaşığı tuz, 2 su bardağı Duru Başbaşı Bulgur, 8 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:
Bir tencerede et suyu ile tuzu kaynatın. Duru Başbaşı Bulguru ilave edip kapağını örtün. Önce orta, sonra hafif ateşte, suyunu çekip göz göz oluncaya kadar pişirin. Üzerine kızdırılmış yağı gezdirin, peçete koyup kapağını örtün ve 20 dakika demlendirin. Afiyet olsun!

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok