Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Pastacılığa dair her şey workshoplarda

Yaklaşık 18 yıldır yiyecek-içecek eğitimi konusunda faaliyet gösteren Mutfak Sanatları Akademisi’nin (MSA) mutfaklarından mart ayında tatlı ...

Pastacılığa dair her şey workshoplarda


Yaklaşık 18 yıldır yiyecek-içecek eğitimi konusunda faaliyet gösteren Mutfak Sanatları Akademisi’nin (MSA) mutfaklarından mart ayında tatlı kokular yükseliyor. 

Pastacılığa dair her şey MSA mart ayı workshoplarında katılımcıları bekliyor. Pastalardan çikolatalara, keklerden makaronlara kadar en tatlı tariflerle katılımcılara öğrenirken keyifli saatler sunan workshopların biletleri satışta. 

Alanlarında uzman eğitmen şefleriyle mutfak severlere eğlenceli ve öğretici workshoplar hazırlayan Mutfak Sanatları Akademisi (MSA) pastacılığın püf noktalarını öğrenmek isteyenleri mart ayı workshoplarına davet ediyor. Pastalardan çikolatalara, keklerden makaronlara kadar en tatlı workshoplar mart ayı boyunda katılımcıları bekliyor. Mutfak sanatının en güzel eserleri olan pasta ve tatlıları hazırlarken, MSA’nın mutfaklarından yükselen lezzetli kokularla ister sadece kendiniz ister sevdiklerinizle birlikte öğrenirken aynı zamanda keyifli vakit de geçirebilirsiniz. Birbirinden güzel tariflerin yer aldığı mart ayı workshoplarının biletleri satışta. Birçok workshop dolmaya başladı bile, siz de bu workshopları kaçırmak istemiyorsanız yerinizi şimdiden ayırtın. MSA’nın mart ayı workshoplarından bazıları şöyle:

Yenilebilir Kâğıt ile Çiçek Buketi Hazırlama // 7 Mart, 10.00-16.00

Mis gibi kokan o güzel çiçekleri yesek nasıl olurdu diye düşündünüz mü? Siz de güzel görünümlü bu çiçekleri yemek isteyenlerdenseniz hayalinizi bu workshopla gerçeğe dönüştürebilirsiniz. Bu eğitimde yenilebilir kâğıttan (wafer paper) beş farklı çiçek yapılacak ve yapılan çiçeklerle bir buket hazırlanacak. Gül, şakayık, anemon, iki farklı boyda erengül, yaprak ve dal yapımının öğrenileceği bu atölyede yapılan çiçekler toz boyayla renklendirilecek. Ardından hazırlanan çiçekler ve yapraklardan buket oluşturulacak. 

Artizan Çikolata // 11-13 Mart, 10.00-16.00

Çikolata yapımına dair ileri bir teknik donanım isteyenler ‘Artizan Çikolata’ya davetli. Tarihçesi, ideal kakao-yağ oranı, kalıplama teknikleri, transfer kâğıdı kullanımı, marzipan yapımı, süsleme ve renklendirme gibi hem pratik hem de teorik bir içerikten oluşan ‘Artizan Çikolata’, evinizde veya pastanenizde uyguladığınız reçeteleri geliştirmeniz için bire bir. Üç gün sürecek workshopun ilk gününde tuzlu karamel pralin, orman meyveli trüf çikolata ve kakaolu fındık ezmeli roche çikolata yapılacak. İkinci günde limon dolgulu beyaz kalıp çikolata, çubuk pralin, nuga ve meyveli krokan roches öğrenilirken üçüncü günde ise marzipan çikolata, rakılı kesme çikolata ve blueberry pralin eğitimin konuları olacak.

Kekler-İleri Seviye // 12 Mart, 16.00-21.00

Keklerle ilgili bildiklerinizi daha üst seviyeye taşımak ister misiniz? Öyleyse ‘Kekler-İleri Seviye’ workshopu tam size göre. Kalıpların dışına çıkmak isteyen mutfakseverler bu atölyede daha önce uygulamadıkları tekniklerle üç farklı türde pandispanya yapımını öğrenecek. Ayrıca kek yapımının en önemli aşamalarından ganaj ve keskin kenar pasta sıvamanın da tüm detaylarına hâkim olacaklar. Buttercream yapım teknikleri ile toz boya kullanımı ve süsleme de öğrenilecek konular arasında.

Cupcake'ler // 20 Mart, 10.00-13.00

Bu workshop cupcakelerin renkli dünyasına davet ediyor. Nefis iç dolguların leziz keklerle bir araya geldiği bu eğitimde, frosting'in yanı sıra cupcake'i cupcake yapan süsleme sanatının da püf noktalarını öğreneceksiniz. Doğru kıvamda cupcake hamuru hazırlama, frosting ve ganaj yapımı ve dolgulu cupcake hazırlamanın öğretileceği workshopta beyaz çikolata ganajlı, brownie cupcake ile karamel dolgulu Hindistan cevizli cupcake’in incelikleri sizleri bekliyor.

Pastacılığa dair her şey workshoplarda


Katmanlı Hamurlar // 21-24 Mart, 10.00-16.00

Kruvasan, milföy, rough puff hamurunun hazırlanmasını öğrenmek isteyenler bu workshopta buluşuyor. MSA şefleriyle birlikte ‘Katmanlı Hamurlar’da, katmanlı hamurun tüm katmanlarına odaklanılıyor. Dört gün boyunca sürecek workshopta hem pratik hem de teorik bilgiler edinilecek. Cronut, milföy, kruvasan, tart gibi katmanlı (laminalı) hamurların püf noktaları, mayalama ve pişirme teknikleri öğrenilecek. Armutlu tart, sultana roll ve pain au chocolat yapımı da öğrenilecekler arasında.

Naked Cake // 26 Mart, 10.00-15.00

Yalın sunumuyla Naked Cake’i öğrenmek isteyen mutfakseverler bu workshopa davetli. Özel günlerin fenomeni Naked Cake yapımının tüm inceliklerinin yer alacağı workshopta pandispanya yapımından ganaj sıvamaya Naked Cake’i en ince ayrıntılarıyla öğreneceksiniz. Workshopta pandispanya hazırlama ve pişirme, pastacı kreması hazırlanması, ganaj yapımı, ganaj ile keskin kenar sıvama ve süsleme öğrenilecek teknikler arasında.

Matmazel Makaron // 27 Mart, 10.00-14.00

Tadına doyum olmayan iki yuvarlak beze arasında dolgu kremalar. Fransız geleneğinin vazgeçilmez lezzeti makaronları öğrenmek isteyenler burada buluşuyor. Makaron yapım tekniklerini öğreneceğiniz “Matmazel Makaron”, Fransız üstatlara saygı duruşu niteliğinde. Beyaz çikolatalı frambuazlı ganaj ile frambuazlı makaron; elmalı, sütlü çikolata ganaj dolgulu makaron ve beyaz çikolatalı kahveli ganaj ile kahveli makaron yapımının öğrenileceği workshop makaronseverleri bekliyor.

Pasta, Börek, Çörek // 30 Mart, 10.00-14.00

‘Pasta-Börek-Çörek’ eğitiminde birbirinden özel tarifleri uygulanarak pastalar, börekler, çörekler hazırlanıyor. Mısır ve mantarlı el açması gül böreği, orman meyveli rulo pasta ve çikolatalı çiçek çörek bu workshopta öğrenilecekler arasında. Kendi elinin lezzetini katarak yapacağınız ikramlarla misafirlerini şaşırtmak isteyenleri mutfağa davet ediyoruz.

Mutfakta 8 Hafta – Pastacılık // 17 Nisan-12 Haziran, 16.00-20.00

Pastacılık hakkında her şeyi öğrenmek isteyenler sekiz hafta boyunca sürecek ‘Mutfakta 8 Hafta-Pastacılık’ workshopuna davetli. Sekiz hafta boyunca pastacılığın aslını MSA’da öğrenmek isteyen mutfakseverlerin katılacağı bu eğitimde, pastacılık ve tatlı sanatının püf noktaları öğrenilecek hem teknik hem de pratik geliştirilecek. Custard ve choux hamur yapım tekniklerinin de öğrenildiği eğitim sonrası katılımcılar pasta şefi olacaklar. Ayrıca bu eğitimde farklı malzemeler birleştirilip farklı lezzetler de denenecek, cheesecake’ler yapılacak. Geleneksel ve modern tatların öğrenileceği ‘Mutfakta 8 Hafta-Pastacılık’ın biletleri satışa çıktı. Siz de pasta şefi olmak isteyenlerdenseniz vakit kaybetmeden yerinizi ayırtın.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe