Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

'Anadolu Zeytinyağları Projesi' ile natürel zeytinyağı üretimi

“Anadolu Zeytinyağları Projesi” ile Anadolu’nun en değerli zeytinyağlarını Türkiye’ye ve dünyaya sunarak saygın uluslararası ödüller alan NA...

“Anadolu Zeytinyağları Projesi” ile Anadolu’nun en değerli zeytinyağlarını Türkiye’ye ve dünyaya sunarak saygın uluslararası ödüller alan NAR GOURMET, yeni hasat döneminde de yollara düştü.
Nar Gourmet, Ayvalık Zeytin Hasat Günlerinde Mobil Zeytinyağı İşleme Tırı ile en özel zeytinyağlarının üretilmesine Ayvalık’taki bahçesinde devam etti.

Anadolu’nun doğal bölgesel ürünlerini, saflığını ve niteliğini özenle koruyup değer katarak geleneksel yöntemlerle üreten NAR GOURMET, “Anadolu Zeytinyağları Projesi” ile bu yıl da yollara çıktı. 12 Ekim’de Mersin-Silifke’den yol alan Tır, sırasıyla Hatay, Kilis, Gaziantep, Antalya’dan sonra Ayvalık’a 6 Kasım Cuma günü vardı.

6-8 Kasım Ayvalık Zeytin Hasat Günleri sırasında Nar Gourmet, Mobil Zeytinyağı İşleme Tesisi ile Ayvalık’ın en özel zeytin sıkımını gerçekleştirdi. NAR GOURMET’nin Ayvalık’taki bahçesinde hasat ve sıkım devam ederken Ayvalık Zeytin Hasat şenliklerine katılanlar Tır’ın sıkım aşamalarına Ayvalık’ta tanık oldular.

NAR GOURMET ev sahipliğinde, Nar Gourmet lezzetleri ve Ayvalık’ın yerel tatları ile tarihi Taş Kahve’de yapılan kahvaltıda zeytinyağı severler, yeni hasat zeytinyağı çeşitlerini deneyimleme imkanı da buldular.

Fabrikayı tarlaya taşıyan kusursuz natürel zeytinyağı üretimi
Yöresinde, tam zamanında tek tek elle toplanan zeytinlerden soğuk sıkım tekniğiyle aynı gün damıtılan eşsiz tatlar, dünyanın en saygın ödül organizasyonlarından aldığı birinciliklerle, zeytinyağının anavatanı Anadolu'nun uluslararası alanda yeniden keşfedilmesine katkıda bulunuyor.

Proje kapsamında, İtalya’da özel olarak üretilen zeytinyağı sıkım makinesini Türkiye’de mobil olarak hizmete sokan NAR GOURMET, bu hasat döneminde de Anadolu’nun en değerli zeytinyağlarını Türkiye’ye ve dünyaya sunmayı planlıyor. Yöresel çeşitlere ait meyveleri kendi ekolojisinde hasat edildikten sonra iki saat içinde işleyen NAR GOURMET, fabrikayı tarlaya taşıyarak kusursuz naturel sızma zeytinyağı üretiminde öncü olmayı sürdürüyor.

Sanayi Bakanlığı işbirliğinde ve Ankara Üniversitesi’nin bilimsel ve teknik desteği ile hayata geçen proje ile yöresel çeşitlere ait meyveleri kendi ekolojisinde hasat edildikten sonra iki saat içinde işleyen NAR GOURMET, fabrikayı tarlaya taşıyarak kusursuz natürel sızma zeytinyağı üretiminde bulunmaya devam edecek.

Yeni hasat döneminde; Mardin Halhalı, Kilis, Hatay Savrani, Mersin Sarıulak, Mersin Silifke, Antalya Tavşan Yüreği, Antalya Beylik, Muğla Memecik, Aydın Memecik, Manisa Uslu ve Balıkesir Ayvalık zeytinyağlarının lezzet sofralarındaki yerini alması hedefleniyor.

NAR GOURMET Genel Müdürü Samir Bayraktar hem Türkiye’de hem de dünyada büyük ilgi ve değer gören “Anadolu Zeytinyağları Projesi”ni sürdürmekten mutluluk duyduklarını belirterek şunları söyledi: “Zeytinin anavatanı Anadolu’nun zengin gen kaynaklarını açığa çıkarmaya ve eşsiz zeytinyağı türlerini dünyaya sunmaya devam ediyoruz. Bu proje ile ülkemizin butik zeytinyağı üretimi yapılan zeytin çeşitlerine yöresel çeşitlerin de katılmasına, bunların yurt içi ve dışında aldıkları ödüller ile özellikle ülkemizin tanıtımına ve ihracatına katkı sağlıyoruz. Aldığımız sonuçlar, zeytinyağlarının gördüğü ilgi bizleri çok mutlu ediyor. Yeni hasat döneminde de en mükemmel lezzetleri sunmayı sürdüreceğiz.

Türkiye’de tescil edilen 90 adet zeytin çeşidinin yalnızca %10’u ekonomik bir değer taşıyor. Bu da bir tır ile mobil hale gelen zeytinyağı işleme tesisinin her bir bölgenin mahsülünden yüksek kalite zeytinyağı elde edebilme açısından önemini daha fazla ortaya koyuyor. Projemiz ayrıca üretimde tek çeşit tek bölge özelliğini bir kez daha vurgularken, üreticinin ve yörenin kalkınmasına da katkıda bulunuyor.”

Anadolu Zeytinyağları’nın Ulusal ve Uluslararası Ödülleri
Anadolu Koleksiyonu’nun Antalya Beylik ve Antalya Tavşan Yüreği çeşitleri, Milano’da düzenlenen Monocultivar Olive Oil Expo2015’te ALTIN ödüle layık görüldü.

NAR GOURMET, dünyanın en büyük zeytinyağı üreticisi ülkeleri arasında yer alan İtalya’da düzenlenen ve zeytinyağı kalitesinde üstün fark yaratan üretici firmaların onurlandırıldığı Dinasty of the Year ödülünün de sahibi oldu.

Antalya Tavşan Yüreği Natürel Sızma Zeytinyağı, zeytinyağı konusunda dünyanın en önemli organizasyonlarından olan 2015 New York Uluslararası Zeytinyağı Yarışması (NYIOOC)’nda Altın Madalya'nın sahibi olmasının yanı sıra, Antalya Tavşan Yüreği ile Beylik Zeytinyağı Çeşitleri, Zeytin Dostu Derneği 8. Ulusal Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması’nda Altın Madalya ödülüne değer bulundu.
Fav

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe