Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Diyet yaptığınız halde neden kilo veremiyorsunuz?

Diyet yapıyorsunuz, egzersizi ihmal etmiyorsunuz, her şeyi doğru yaptığınızı düşünüyorsunuz ancak yine de tartıya çıktığınızda sonuç değişmi...

Diyet yaptığınız halde neden kilo veremiyorsunuz?

Diyet yapıyorsunuz, egzersizi ihmal etmiyorsunuz, her şeyi doğru yaptığınızı düşünüyorsunuz ancak yine de tartıya çıktığınızda sonuç değişmiyor mu?  Uzman Diyetisyen Esra Aktan, diyet sürecinde kilo kaybı olmamasının altında yatan nedenleri anlattı ve önerilerde bulundu.

Çok Düşük Kalorili Besleniyor Olabilirsiniz.

Düşük kalorili beslenme, kas kaybına ve besin eksikliklerine neden olabilir. Kas kaybı ile beraber metabolizma hızınız yavaşlar. Uzun vadede kısıtlı diyetler tıkanırcasına yemenize neden olabilir. Bu yüzden ihtiyacınız olan kaloriyi sağlıklı besinler tercih ederek sağlamalısınız.

Başkalarına Ait Diyet Listesi Uygulamak En Sık Yapılan Yanlışlardandır.

Diyet listeleri kişiye özgü hazırlanmaktadır. Her bireyin yaşı, boyu, kilosu, cinsiyeti, varsa rahatsızlığı diyet listesinin içeriği etkiler. Başkalarının diyet listesi ile sonuç elde edemezsiniz. Hatta farklı sağlık sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz. Bu sebepten özellikle online diyet yapmak istiyorsanız sadece alanında uzman diyetisyenler ile çalışmalısınız.

Yeterince Uyumuyor Olabilirsiniz. 

Gece saatlerinde metabolizma hızı yavaşlar. Gece az uyuyanların daha fazla kalori aldıkları bilimsel çalışmalarda gösterilmiştir. Gece saatlerinde mutlaka yeterince uyumalı ve atıştırmalıklardan kaçınmalısınız. Ayrıca uykusuzluk stres hormonlarını arttırır ve bu hormonlar kilo artışına neden olabilir. 

Metabolik Sorunlarınız Olabilir.

Tiroid hastalığı, insülin direnci, böbreküstü bezlerinin fazla çalışması, polikistik over sendromu gibi metabolik sorunlar kilo kaybı sürecini baltalayan sebeplerinden olabilir. Bu tür hastalıklar metabolizmanın çalışmasını etkiler ve kilo vermeniz zorlaşır. Kilo vermekte zorlandığınızda ya da kilo vermeniz durduğunda bu hastalıkların bir uzman hekim değerlendirilmesi gerekir.

Yeterince Su Tüketmiyor Olabilirsiniz. 

Vücudumuzdaki organ ve sistemlerin en sağlıklı şekilde çalışabilmesi için su gereklidir. Su tüketimi, kilo kaybı üzerinde de etkilidir. Su, metabolizmayı hızlandır ve iştahı baskılar. Her gün gereksiniminiz kadar su için.

Fark Etmeden Fazla Kalori Alıyor Olabilirsiniz.

Fark etmeden fazla kalori almanız kilo kaybetmenizi engeller. Sık sık atıştırmak kilo almanıza sebep olur. Masum olarak nitelendirdiğiniz kaçamaklar aslında hiç masum olmayabilir. Ayrıca spor yapıyorum düşüncesi ile acıkıp daha fazla yemek yiyor olabilirsiniz. Bir de içeceklerle de kalori alacağınızı unutmayın. Çayınıza, kahvenize eklediğiniz ekstra krema, süt, şeker kilo alımına neden olabilir. Bu yüzden sadece yediklerinize değil içtiklerinize de dikkat edin.

Stres Kilo Vermenizi Engelleyecek Faktörlerden Biridir.

Stres, sinir sistemimizin yanında sindirim sistemini de etkiler. Strese sebep olan kortizol hormonu yüksekliği metabolizmanın yavaşlamasına, yağ depolanmasını uyarılmasına sebep olur. Yeme düzeni bozulur. Bu durumda şişkinlik hissi, şekerli ve kalorili besinlere yönelme, açlık ya da yeme krizlerine girme gibi problemler yaşanabilir. Böyle durumların yaşanmaması için stresle başa çıkılmalıdır. Nefes egzersizleri, meditasyon stresi hafifletmeye yardımcı en basit yöntemlerdendir.

Vitamin ve Mineral Eksiklikleriniz Kilo Verme Sürecinizi Olumsuz Etkiliyor Olabilir. 

Diyete başlamadan önce mutlaka demir, D vitamini, B12, çinko, magnezyum, selenyum düzeylerini kontrol ettirin. Mikro besin ögelerinin eksikliği kilo direncine yol açabilir.

Uzman Diyetisyen Esra Aktan İletişim


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok