Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Rasta Saç Modeli Ve Tüm Kapsamları

Modası geçmiş dönemlere dayanan ve en çok sevilen ve ilgi gören saç modellerinden biri olan, günümüzde de çoğu kişi tarafından zevkle tercih...

Rasta Saç Modeli Ve Tüm Kapsamları
Modası geçmiş dönemlere dayanan ve en çok sevilen ve ilgi gören saç modellerinden biri olan, günümüzde de çoğu kişi tarafından zevkle tercih edilen rastalı saç ile ilgili olarak merak edilen birçok konu ve kural bulunmaktadır. Rasta saç modelini tercih eden kişiler için saçın yapısal özelliği, kullanımı ve daha birçok özelliği farklı olmaktadır. Rastalı saçlar geçmişte 1980 dönemlerinde bütün dünyadan kullanılmaya başlanan ve hala da popüler bir saç modeli olarak varlığını devam ettirmektedir.

Birçok kişi için kullanım sebebi sıra dışı görünmek olsa da tarz yaratan bir saç modeli olarak da çok fazla ilgi görmektedir. Günümüzde rastalı saç kullanan herkes öncesinde ön yargılı davrandığını, oldukça kolay ve temiz bir kullanımı olduğunu belirtmektedir. Bu açıdan rasta yaptıracak olan kişiler rasta bakımı nasıl yapılır sorusunu ve sonuçlarını iyice araştırmaktadır.

Günümüzde Rasta Saç Modeli

Rasta saçlar; günümüz modasında çok fazla tercih edilmekte ve en popüler saç modellerinden biri olmaktadır. Çoğu kişi tarafından yazın tatilde tercih edilen bir saç modeli haline gelmiştir. Çünkü yaz mevsiminde çok sık saç yıkamanın önüne geçilmiş oluyor. Başka bir adı da dreadlock olarak bilinen rasta saçın zincirleme yöntemi ile bütünleşerek ortaya çıkan burgulara verilen isim olmaktadır. Günümüzde özgür hissetmeyi seven, kişilerin tercih ettiği bu saç modeli, yapım süreçlerinde saçlar tutamlara ayrılarak son derece profesyonel bir şekilde burgu görüntüsünü almaktadır. Bunun yanında kalıcı rasta saç modeli deneyimi yaşayacak olan kişiler, çok iyi düşünüp öyle karar vermelidir. Hem kullanım olarak son derece kolay bir saç modeli olmakta hem de tarz bir görüntü yaratmaktadır. Peki, rasta nedir nasıl yapılır?

Rasta Nedir ve Nasıl Yapılır?

Genel anlamı ile rasta nedir nasıl yapılır? sorusunun cevabı günümüzde güzellik merkezlerinde ve kuaför salonlarında profesyonel kişiler tarafından yapılan rasta saçlar son derece kullanışlı ve sıra dışı görüntüye sahip olmaktadır. Bunun yanında rasta ne kadar süre kullanılabilir diye düşünecek olursak da ortalama 6 ila 10 ay kadar uzun bir dayanıklılık süresine sahip oluyor. Bu bakımdan rasta ne kadar süre kullanılabilir? sorusunun cevabı genelde 6 ay olmaktadır. Bu zaman geçtikten sonra saç dipleriniz uzadığı için saçların yeni çıkan kısımlarına da rasta yaptırabiliyor.

Kısacası, önceden yapılan rastalı saçlar için yeniden işlem yaptırmanıza gerek kalmıyor. Aslında buradaki en önemli özellik bu saçı seven ve sürekli kullanmak isteyen kişiler için ömür boyu bu saç modelini kullanabilme şansı bulunuyor. Rastalı saçın yapım süreçleri oldukça dikkat ve profesyonellik istemektedir. Rasta saç modelini yapmanın iki farklı yöntemi bulunmaktadır. Tığ veya bal mumu kullanmak şeklinde olmaktadır. Genel olarak baktığımız zaman son zamanlarda bal mumu yöntemi yerini tığ kullanımına bırakmıştır. Bunun nedeni de bal mumu uygulanan saçlarda hijyen sorununun ortaya çıkmasıdır.

Son zamanlarda neredeyse tüm kuaför salonları rasta işlemini yaparken, saç tutamlarını tığ ile tifterek yapmaktadır. Çoğunlukla uzun saçlarda rasta uygulamasının tamamlanması, 15-20 saat sürmektedir. Buna bağlı olarak da işlemin 1 günde tamamlanmadığını bilmeli ve tüm bu süreçleri göze alarak bu işlemi yaptırmalısınız. Profesyonel bir rasta saç yapımı sırasında ilk başta saçlar belirli şekillerde ve kalınlıkta tutamlara ayrılmaktadır. Bu aşamada saçlar petek şeklinde ayrılmakta ve ardından türeltme işlemi uygulanmaktadır. Tülertme işlemi sonrasında da tığlama aşamasına geçilmektedir. Bu süreçte tığ yardımı ile saçlar birbirine dolandırılmakta ve saçların daha hacimli ve de kabarık görünmesi sağlanmaktadır.

Rasta Saç Modeli Ve Tüm Kapsamları
Rasta Bakımı Nasıl Yapılır?

Genel olarak rasta saç işlemini yaptıracak olan kişilerin en çok merak ettiği konu rasta bakımı nasıl yapılır? sorusu olmaktadır. Rastalı saç işlemi yapıldıktan sonra san uzadıkça, dipten yeni çıkan saçlar normal formunda oldukları için saçta kabarmalara veya elektriklenmelere sebep olmaktadır. Bu sorunun önüne geçmek için de en pratik yol olarak, yeniden uzayan saçlara düzenli olarak rasta yaptırmak gerekmektedir. Fakat, açlarınızı yıkamadan hemen önce rastalarınızı dip kısımlarından kıvırmak da bu sorunlar için en harika çözümlerden biri olmaktadır

Rast saç modelini tercih eden kişiler duş aldıktan hemen sonra saçlarını tamamen kurutmadan, toplamaktan kaçınmalıdırlar. Rasta tutamlarında ıslak kalan yerler olduğu zaman bu bölgelerde belli bir süre sonra küflenme sorunu oluşabilir. Bu da son derece büyük bir sorun olmaktadır. Bunun yanında saçlarınızı yıkadığınız zaman sıcak su kullanmaktan da kaçınmalısınız. Bu durum saç köklerinize zarar verebilir ve bunun yanında saçlarınızın normalden daha hızlı yağlanmasına da sebep olabilir. Rasta bakımının yanında rasta çeşitleri nelerdir? sorusu da karşımıza çıkmaktadır.

Rasta Modelleri Nelerdir?

Rastalı saç modelleri oldukça farklı çeşitlere sahip olmaktadır. Herkes kendi tarzına göre değişik modeller tercih etmektedir. Bu çeşitlerden en çok tercih edilen model balerin rasta topuzu olmaktadır. Bu model balerin topuzu şeklinde olmakta ve balerin rasta topuzu ile saçlarınızı yukarıdan toplar ve yüksek bir topuz elde etmiş olursunuz. Çok farklı ve sıra dışı bir çeşit olan 2 renkli rasta çok fazla tercih edilen bir diğer modeldir. Aslında kişi kendi tarzına uygun olan rasta modelleri içinde kendi zevkini tamamen saçlarına yansıtmak için iki renkli modelleri kullanmaktadır.

Saçlarının uç kısımlarına ombre tekniğine benzer farklı bir renk boyatarak rasta modelini çok daha iddialı bir şekle getirebilirsin. En fazla tercih edilen Bob rasta modeli de oldukça şık ve tarz bir görüntü sağlamaktadır. Rast modelleri sadece uzun saçlara değil, aynı zamanda kısa saçlara da yapabilir. Küt şekilde olan saçlara rasta yaptırılarak, farklı ve de genç bir havaya sahip olunabilir. Ayrıca; kısa saçlara yapılan rasta modelini hem yıkamak hem de bakımını yapmak oldukça pratik oluyor.

Günümüzde kullanılan ve kadın rasta saç modelleri arasında olan bir diğer model de bandanalı rasta olmaktadır. Bu model rastaya biraz renk katmak için kullanılan ve saç bandı şeklinde olan bandanalar, rastalar ile çok uyumlu olmaktadır. Bu bakımdan rasta çeşitleri nelerdir? modelleri nasıldır? sorusun cevabını bulmuş oluyoruz.

Rasta Çeşitleri Nelerdir?

Uygulama özellikleri açısından farklılıklar olsa da genel anlamda fake rasta saç modeli için kullanılacak olan 2 farklı çeşit vardır. Bunlar; kalıcı ve geçici rasta olmaktadır. Peki kalıcı rasta nedir nasıl yapılır? Kalıcı rasta çeşidinin dönüşü olmamaktadır. Bu rasta çeşidini çıkarmak için saçınızın kesilmesi gerekmektedir. Bunun yanında geçici rasta nedir nasıl yapılır? Geçici rasta da ise kalıcı rastaya göre çok daha kısa sürede yapılan ve kişi istediği zaman çıkabilen özellikte olmaktadır.

Buna bağlı olarak da fake rasta saç modeli tercih eden kişiler önce uzman bir kişi ile iletişime geçerek, geçici rasta saç modelinin deneyebilirler. Genel olarak kadın rasta saç modelleri kişilerin tarzını, hayat görüşünü ve kişiliğini yansıttığı için çok fazla kullanım sağlanmakta ve hem geçici hem de kalıcı çeşitleri ile seçenekler sunulmaktadır. Peki, geçici rasta nedir nasıl yapılır? rasta nedir nasıl yapılır? bu soruların cevabı da çok merak edilmektedir.

Rasta Saç Modeli Ve Tüm Kapsamları
Geçici Rasta Modelleri ve Yapım Aşamaları

Genel olarak baktığımız zaman geçici rasta nedir nasıl yapılır? sorusunun cevabı uygulama şekli ve yöntemleri için kişinin kendi saçlarının hepsinin örülmesi ve sonrasında da sentetik saçların kişinin saçlarına düğümlenmesi ile uygulanma yapılması şeklinde cevaplanmaktadır. Birden daha çok uygulama metodu olmakta ve bazılarının çok olumlu sonuçlar içermediği de profesyonel kişiler tarafından belirtilmektedir. Genelde tarak ve tığ yardımı ile yapılan çeşidi daha sık kullanılmaktadır. Önce kişinin saçı tutamlar şeklinde ayrılır ve öbek şeklinde örgü yapılır.

Sonra tığ yardımı ile saçlar birbirine dolandırılır ve sıkı bir görünüm kazanır. Yapım süreçleri çok zaman almakta ve zorlu ve beceri gerektiren bir işlem olmaktadır. Mutlaka uzman bir kişi veya kişiler tarafından yaptırılmalıdır. Bunun yanında kalıcı rasta nedir nasıl yapılır? Kalıcı rasta yaptırıldığı zaman kişinin saçını değiştirmesi mümkün değildir. Fakat saçı 10cm kadar uzadığı zaman saçını keserek rastadan kurtulmaktadır.

Kalıcı rastadan memnun olan kişiler çok sık dip bakımını yaptırarak bu saç modelini kullanmaya devem edebilir. Tamamen kullanım kişinin kendine bağlı olmaktadır. Tüm modellerde rastanın uzunluğu ve kalınlığı kişinin isteğine bağlı olarak değişmektedir. Ancak; çok ince olan rastanın bozulma oranı çok yüksek olduğu için orta kalınlıkta veya kalın rasta modelini uygulatmanız daha sağlıklı olacaktır.

Rasta Saç Modelleri İle İlgili Merak Edilenler

Genel olarak baktığımız zaman rasta saç modelleri hem kadın hem de erkek saç modelleri olarak farklılık göstermektedir. Bu bakımdan çokça sorulan ve merak edilen konular rasta ağrı ve kaşıntı yapar mı? rasta yapılan saç boyanır mı? erkek rasta saç modelleri şeklinde sıralanmaktadır. Bu açıdan inceleyecek olursak, rasta saç yapımında kişinin kendi saçları son derece gergin bir şekilde örülmektedir. Bunun yanında bu örgülere de ilave olarak saç eklenmektedir. Sonuç olarak da gerginliğe ve de saçın yoğunluğuna göre ilk başta ağrı ve kaşıntı gibi sorunlar oluşması son derece doğal olmaktadır.

Bu durumda kişiye göre farklılık göstermektedir. Bazı kişiler hiç sorun yaşamadan bu işlemi yaptırmaktadır. Bunların dışında rasta saç belli bir zaman sonra yumuşadığı için, gerginlik azalmakta ve ağrı, kaşıntı durumu da hafifleyerek zamanla yon olmaktadır. Bu şekilde baktığımız zaman tüm bu sorunları yaşamamak veya kolay atlatmak için rasta saçı nerede yaptırdığını son derece önemli olmaktadır. Profesyonel bir yerden hizmet aldığınız zaman olası tüm sorunlar minimuma indirilmektedir. Fakat amatör kişilerden hizmet alırsanız, rasta saçta çok büyük sorunlar yaşarsınız.

Tüm bunlara bağlı olarak hem görsel hem de kullanım bakımından sorun yaşamak istemiyorsanız, kesinlikle uzman kişiler ile çalışmanız önerilir. Rasta saç modeli için merak edilen kolar arasında olan rasta ağrı ve kaşıntı yapar mı? rasta yapılan saç boyanır mı? erkek rasta saç modelleri kapsamında olan rasta saç boyanır mı? sorusunun cevabı da; rasta uygulamasını yaptıran kişiler için çok önemli bir unsur da sentetik rasta asla boya yapılmayacağı konusudur. Fakat rasta işlemi gerçek bir saçtan yapıldıysa, istenen her renge boyanmak mümkün olmaktadır.

Erkek rasta saç modellerinde çilen rastanın modeli tam olarak kişinin kendi zevkinize kalmıştır. Eğer saç orta uzunlukta ise ekleme işlemi yapılmadan kendi saçlarında denenebilir. Kısa saça sahip olan kişiler için de eklemeler istenilen boyutta yaptırılabilir. Bunun yanında erkek rasta modelinizin kalınlığı da kendi kararlarına göre değişir. Genellikle orta kalınlıkta olan ve bu şekle göre yapılan bu saç modelinde erkeklerin saçları çok ince telli ise daha ince burgular kullanılabilir. Erkek rasta modellerinde kişilerin tercihlerine bağlı olarak, bazı burgular da renklendirilebilir.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe