Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Aldığımız etin kaliteli olduğunu nasıl anlarız?

Sağlıklı bir yaşam için dengeli beslenmek isteyen herkesin beslenme programında mutlaka et ve et ürünleri yer almalıdır. Bunun nedeni et ve ...

Aldığımız etin kaliteli olduğunu nasıl anlarız?

Sağlıklı bir yaşam için dengeli beslenmek isteyen herkesin beslenme programında mutlaka et ve et ürünleri yer almalıdır. Bunun nedeni et ve et ürünleri eşsiz lezzetinin yanı sıra sağladığı faydalar ile de son derece önemli besinler arasında yer alır. Et ve et ürünlerinin insan vücuduna sağladığı faydalardan yararlanabilmek için ise kaliteli et tüketmek son derece önemlidir. Aldığınız etin kaliteli olup olmadığını ise bazı püf noktalarına dikkat ederek anlamamız mümkündür.

Kaliteli et en basit tanımı ile taze, içeriğinde herhangi bir kimyasalın bulunmadığı bu yüzden de besin değeri oldukça yüksek et olarak tanımlanabilir. Aynı zamanda kaliteli et sahip olduğu bu özellikler ile en sağlıklı et demektir. Kaliteli eti anlamanın en etkili yollarından biri rengine ve dokusuna dikkat etmektir. Etin sahip olduğu renk özellikle etin tazeliğinin anlaşılmasını sağlar. Taze etin rengi ise kırmızı ve parlaktır. Dokusu ise pürüzsüz olmalıdır, etin yüzeyine dokunduğunuz zaman elinize yapışkan bir doku hissetmemelisiniz. Erşan Et olarak bu yazımızda, etin kalitesini anlamanız için dikkat etmeniz gerekenleri sizler ile paylaşacağız.

Et alırken dikkat etmeniz gerekenler


Zengin besin içeriği ile son derece önemli besinler arasında yer alan et ve et ürünlerini alırken bazı detaylara dikkat etmek son derece önemlidir. Bu detaylar ise aşağıdaki gibidir:

  • Et ve et ürünleri alırken öncelikli olarak ilk dikkat etmeniz gereken seçtiğiniz etin rengidir
  • Bunun nedeni ise etin rengi et ile ilgili size birçok bilgi verir
  • Hayvanın bölümlerine göre etin renk tonlarında farklılık olabilir. Bunun için ise etin üzerinde yer alan halkaları kontrol edebilirsiniz. Eğer halkaları koyu mor renkte ise et tazeliğini kaybetmiş demektir.
  • Dikkat etmeniz gereken bir diğer detay ise etin kokusudur
  • Etin kendisine özgü bir kokusu vardır.
  • Etten gelen koku sizi rahatsız edecek kadar ağır bir koku ise o eti almamalısınız.
  • Et alırken her ne kadar bu detaylara dikkat etseniz de kaliteli ve sağlıklı eti bulmak bazen zorlayıcı olabilir. Et ve et ürünlerinin en kaliteli ve sağlıklı haline ulaşmak istiyorsanız mutlaka güvenilir bir satıcıdan almanızı öneririz.

Aldığımız etin kaliteli olduğunu nasıl anlarız?


Dananın hangi bölümlerinden neler yapılır?


Söz konusu kırmızı et olunca en çok merak edilen sorulardan biri dananın hangi bölümlerinden neler yapılır sorusudur. Bu soruya kısaca şu şekilde cevap verebiliriz:

  • Boyun kısmından: Gerdan adı verilen bu kısımdan elde edilen et tas kebabı, et sote ve haşlamak et için uygundur. Ayrıca bu kısmından kıyma elde edilerek kıymalı yemekler de yapılabilir.
  • Sırt kısmından: Dananın en lezzetli kısımlarından biri olan sırt kısmından bonfile, antrikot, biftek, rosto, kontrfile ve pirzola elde edilmektedir. Bu kısımlar genellikle tek başında hazırlanarak tüketmek için daha uygundur.
  • Omuz kısmından: Bu kısım genellikle kuşbaşı için uygun olduğundan dana eti kullanmak istediğiniz yemeklerinizde kullanabilirsiniz.
  • Göğüs kısmından: Kıyma için uygun kısımlardan biri olduğu için kıyma ile yapılan yemekler için tercih edebilirsiniz.

İşlenmiş et ürünleri nelerdir?


Et ve et ürünleri tüketmeyi sevenlerin en çok tercih ettikleri gıda ürünlerinden biri de işlenmiş et ürünleridir.Etin ayrı biz lezzet kazandığı işlenmiş et ürünleri arasında ise sucuk, salam, sosis, pastırma, kavurma, jambon ile kuru et ve füme et yer almaktadır. İşlenmiş et ürünlerini sağlıklı bir şekilde tüketebilmek için ise bütün et ve et ürünlerinde olduğu gibi kaliteli ve tamamen doğal etten, uluslararası hijyen kurallarına göre üretilenleri tercih etmek son derece önemlidir.

Erşan ekibi olarak bu yazımızda “Et ve et ürünleri” konusunu ele aldık. Ödün vermediğimiz hijyenik üretimle güvenilir ve yılların tecrübesiyle oluşan kalitemizle sizlere hizmet vermekteyiz. Yenilikçi ve çevre dostu bir kurum olarak sektördeki öncü isim olmak en temel misyonumuzdur. Et ile ilgili merak ettiğiniz konuları web sitemizde yer alan diğer yazılarımızdan inceleyebilirsiniz. Gönül rahatlığıyla yiyebileceğiniz, kalitesinden, tazeliğinden ve hijyeninden şüphe duymayacağınız profesyonel kadromuzla hazırlanan Erşan et çeşitlerine göz atabilir ve bizimle iletişime geçebilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok