Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Hiv Pozitif Ne Demek?

Günümüzde hiv Testi ne demek, nasıl yapılıyor gibi sorular sağlık platformlarında araştırılmaktadır. Hiv virüsü genellikle kişiye cinsel te...

Hiv Pozitif Ne Demek?
Günümüzde hiv Testi ne demek, nasıl yapılıyor gibi sorular sağlık platformlarında araştırılmaktadır. Hiv virüsü genellikle kişiye cinsel temas yoluyla bulaşan bir rahatsızlıktır. Bir kişi vücudunda virüsü taşıyıp taşımadığını ancak Hiv testi ile anlayabiliyor. Bu testin yapılmasına gerek duyan bir kişi testi yaptırarak içinin rahatlamasını sağlıyor. Lakin kişinin partnerinin de testi yaptırması gerekir.

Anti Hiv adı verilen testler pozitif, negatif olmak üzere değerlere sahiptir. Kişide eğer bu virüs varsa test sonucu pozitif olarak çıkar.

Hiv Testi Nedir?

Hiv testi Cinsel yolla bulaşan hastalıkların kişide bulunup bulunmadığının belirlemesine yönelik olan test türüdür. Bu test çiftlerden kan örneği alınarak uygulanan test grubudur.

Hiv Testi Nasıl Uygulanır?

çok partnerli olan ilişkilerde kişilerin hiv testi ve hiv virüsüyle enfekte olup olmadığının araştırılması amacıyla yapılan bir testtir. Kişi eğer bu testi yaptırıyorsa partneri de bu testi yaptırmak ve şüphelerinden kurtulmak durumundadır. Kolaylıkla uygulanabilen bir test türüdür. Kan örneği alınarak uygulanır.

Hiv Testi Kaç Günde Sonuç Verir?

Hiv testi Genellikle ortalama yarım saat içinde sonuçlarına ulaşılabilen bir testtir. Fakat bu testtin uygulanmasında dikkat edilmesi gereken birtakım krşterler vardır. Test sonucunun doğru çıkması için belli bir sğrenin geçmesi ve o şekilde kişinin test yaptırması gerekir. Zira Hıv virüsünün de bir kuluçka evresi vardır. İlişki sonrasında uygulanan testler hemen doğru sonucu vermeyebilir.

Hiv Testini Evlilik Öncesi Yaptırmak Zorunlu Mu?

Hiv virüsünün neden olduğu AIDS gibi hastalıkların erken teşhisinin sağlanması için bu testin evlilik öncesi yapılması faydalı olur. Lakin zorunluluğu yoktur.

Cinsel Hastalık Testi Nedir?

Genellikle cinsel hastalık testi ve cinsel hastalıların oluşmasına neden olan virüsün kişiye bulaşmış olabilme ihtimaline karşı uygulanan testtir. Dolayısıyla çok partnerli ilişkilerde yapılması gerekli olan testlerdendir.

Cinsel hastalık Testi Kimlerden İstenir?

Cinsel hastalık testi genel olarak tek eşli olunmayan birliktelikler yaşayan kişilerin yaptırması gerekli olan testlerdir. Bu tür beraberliği olan kişilerin düzenli olarak yaptırması gerekli olan testtir.

Cinsel Hastalık Testi Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Cinsel hastalık testi öncesinde kişinin dikkat etmesi gereken kriterlerden biri de ilişki sonrasında vajinanın hemen yıkanmaması ve duş alınmaması gerekir. ilk 48 saat içinde cinsel ilişki yaşanmamış olması önemlidir.

Gıda İntoleransı (Besin Duyarlılığı) Nedir?

Gıda intoleransı testi genellikle bir gıda maddesine karşı kişide hassasiyet oluşup oluşmadığının kontrolü için uygulanan bir testtir. Bu durum çoğu zaman bir besine karşı alerjisi olan kişilerin yaşadığı sorunlarla karıştırılır. Fakat gıda intolerans durumu besinlerin gereği kadar sindirilmememsiyle oluşan bir rahatsızlık halidir.

Gıda İntoleransının Sık Rastlanan Semptomları Nelerdir?

Gıda intolerans problemi yaşayan kişilerde genellikle şu semptomlar görülür.

·         *Ateş

·         *Halsizlik

·         *Kusma

·        * Baş dönmesi

·         *Gaz, kramp durumu

·         *Gerginlik

·        * İshal

Bu belirtiler gıda intoleransı yaşayan kişilerde gözlemlenen hallerdir. Fakat tam olarak anlaşılabilmesi için kişi gıda intolerans testi yaptırmalıdır.

Gıda İntoleransı Nedenleri Nelerdir?

Gıda intoleransının tam olarak yaşanmasının nedenleri aslında kişilerin çoğu zaman fazla besin tüketmesi nedeniyle gerçekleşir. Ayrıca kişinin yaşamış olduğu sindirim bozukluğu da bu duruma zemin oluşturur.

Gıda İntolerans Tanısı Nasıl Konulur?

Gıda intolerans tanısı gıda intolerans testi ile net şekilde belirlenmektedir.

Beslenme Nasıl Ayarlanır?

Beslenme programı kişinin beden ve kilo yapısına göre şekillendirilmelidir. Öğün atlanmamalı ve düzenli su tüketimi olmalıdır.

Gıda İntolerans Testi Fiyatları

Bu testin fiyatları hastanelere göre farklılık oluştursa da ortalama 800 TL dir.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe