Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Renkli Ultrason

Damarlardaki kan akışının normal olup olmadığını kan akışının seyrini ya da damarlardaki daralma tespitini belirlemeye yarayan ultrasona ren...

Renkli Ultrason
Damarlardaki kan akışının normal olup olmadığını kan akışının seyrini ya da damarlardaki daralma tespitini belirlemeye yarayan ultrasona renkli ultrason denilmektedir.

Renkli Ultrason Kimlere Yapılır?

Renkli ultrason doktor muayenesi sonrasında Kan damarları konusunda kontrol ihtiyacı duyulan hastalara uygulanmakla birlikte tiroid şüphesinden karaciğer kontrolüne gebelikten kadın hastalıkları incelemelerine ne kadar çok geniş bir yelpazede yer alan pek çok kimseye uygulandığı bilinmektedir.

Renkli Ultrason Ne Zaman Yapılır?

Hastanın şikayetlerine göre uygulanmakta olan bu yöntem gebelikte ise gebeliğin ilk 11 13 haftalarında ve 18 ile 23 haftaları arasında yapılmaktadır.

Renkli Ultrason Neden Kullanılır?

Ultrason görüntüleme tekniklerinden biri olarak karşımıza çıkan renkli ultrason damarlardaki kan akışının normal olup olmadığını belirlemek için kullanılan önemli bir tekniktir.

Renkli Ultrason Nasıl Çekilir?

Renkli ultrason da Aynen normal ultrason çekimi gibi gerçekleştirilmektedir. Bir başlık ve jel yardımı ile gerçekleştirilen Bu yöntem sayesinde ekranda elde edilen görüntüler doktor tarafından yorumlanarak hastalık tespiti gerçekleştirilir.

Ultrason Çekim Teknikleri Hakkında

Ultrasonografik görüntüleme yüksek frekansta ses dalgaları yardımıyla vücudun görüntülenme işlemidir. Genel tanımı itibariyle pek çoğuna ultrason denilerek farklı teknikler kullanılmaktadır. Renkli ultrason renkli dobler ve uygulanacak olan Teknik hastalık türüne göre de isimlendirilebilmektedir. Ancak ultrasyon görüntülemedi radyasyon olarak tabir edilen x ışınlarının kullanılmadığı önemli bir ayrıntı olarak bilinmesi gerekmektedir.

Ultrason nedir?

Genel tanımı itibarıyla ultrason yüksek frekansta ses dalgaları yardımıyla vücudun istenilen bölgesindeki görüntülenme işlemine denilmektedir.

Ultrason nasıl çekilir?

Genellikle ultrason çekimleri için ciddi bir ön hazırlığa gerek yoktur. Bazı durumlara göre özellikle Rahim çekimlerinde idrara sıkışık olmak içeriye gönderilen ses dalgalarının daha kolay görüntüleme vermesi adına gerekli bir durum olsa da bazı çekimler esnasında da açlık gerekmektedir.

Ultrason hangi alanlarda kullanılır?

Tüm ultrason çekimleri sayesinde karaciğer safra kesesi safra kanalları dalak pankreas Böbrekler ve mesane dahil olmak üzere iç organları incelenir. Aynı zamanda ultrason sayesinde ise hamileliğin ilk anından itibaren hamilelik süreci kontrol altında tutulur ve takibi yapılır. Kardiyoloji bölümünde de ilk muayene ultrason sayesinde gerçekleştirilir. Kısaca pek çok alanda ultrason çekim teknikleri uygulanabilmektedir.

Ultrason çeşitleri nelerdir?

Ultrason çeşitleri arasında Abdominal ultrason, obstetrik ultrason, pelvil ultrason, renkli doppler ultrason, EKG, trans vajinal ultrason, trans reklam ultrason virgülmeme ultrasonu, karaciğer ultrasonu, böbrek ultrasonu, tiroid ultrasonu, 3D ultrason, 4D ultrason çeşitleri mevcuttur.

Renkli Doppler Nedir?

Ultrason görüntüleme tekniklerinden biri olarak sıkça başvurulan renkli doppler damarlardaki kan akışını tespit etmek adına kullanılan ve sıkça başvurulan bir yöntemdir.

Renkli Doppler Nasıl Çekilir?

Özel bir hazırlık süreci bulunmayan renkli doppler çekiminde hasta muayene masasına uzanır çekimin yapılacağı bölgeye doktor tarafından bir jel sürülür ve prop yardımıyla çekim işlemi başlar.

Renkli Doppler Hangi Alanlarda Kullanılır?

Damarlarda bulunan hastalıkların teşhisinde ve vücut içinde tespit edilen kitlelerin damarlanmasının değerlendirilmesinde olmak üzere iki farklı amaç için kullanılan bu yöntem damar hastalıklarının tanınmasında sıkça başvurulan bir tekniktir.

Aç Karnına mı Çekilir?

Çekilecek olan ultrason tekniğine göre açlık ya da tokluk önemlilik göstermekle birlikte bazen Farklı durumlar içerisinde de önemsiz kabul edilmektedir. Örneğin kalp damar ve karın içi damarlardaki damarların seyrini takip edebilmek adına yapılan ultrasonlarda açlık önemliyken Boyun ve kol gibi damarların takibindeki ultrasonlarda açlık tokluk fark etmemektedir.

Renkli Doppler Hangi Hastalıkları Gösterir?

Damar tıkanıklıkları bacak kan damarlarındaki akış bozuklukları kalp kapak sorunları ve damar tıkanıklığı gibi damar daralması gibi pek çok hastalığın tespitinde renkli doppler tekniğine başvurulmaktadır.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok