Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Penis Kirilmasi Nedir ve Nedenleri Nelerdir?

Ani travmalar ve penisin bükülmesi sonucunda oluşan bir eyleme penis kırılması denmektedir. Cinsel ilişki sırasında da kırılma görülmektedi...

Penis Kırılması Nedir ve Nedenleri Nelerdir?
Ani travmalar ve penisin bükülmesi sonucunda oluşan bir eyleme penis kırılması denmektedir. Cinsel ilişki sırasında da kırılma görülmektedir. Penis ereksiyon halindeyken sert bir yere çarptığında kırılma meydana gelebilir. Cinsel ilişki sırasında kişinin ters bir pozisyonda olması ve penisinin üzerine dik bir şekilde düşmesi penis kırılması nedenleri arasında sayılabilir.

Penisten Neden Kan Gelir?

Erkeklerde meydana gelen bir problemdir. Bazen kasık bölgelerine ve ani travmalar sebebiyle kişinin penisinden kan gelebilir. Penis kırılması gibi değildir. Prostat sorununda damar yırtılmasında da kişiden kan gelebilir. Küçük çocuklarda daha çok görülen idrar yolu enfeksiyonu sonucunda kişinin penisinden kan gelme durumudur ve iltihaplanma sonucunda görülür.

Penis Fraktürü (Penis kırılması) Nedir?

Tipik kırılma sesine benzer ses ile beraber kişinin ereksiyon anında veya mastürbasyon yaptığı sırada penisine darbe alması sonucunda penis kırılması diğer adıyla penis fraktörü meydana gelir. Ağrı ve şişlik görülen bu durumda cinsel ilişki sırasında kırılma görülme olasılığı en yüksek oranlar arasındadır.

Penis Fraktürünün Teşhisi Nasıl Konur?

Doktorun tedavisi sırasında ağrı, morarma, şişlik ve eğrilik var ise teşhis konulur. Kişiler genelde cinsel ilişki sırasında bu durum görülür. Kan gelmesi penisten veya idrarını yapamama da teşhislerin konulmasında birebirdir.

Penis Kırılmasının Belirtileri Nelerdir?

Şikayetler hastanın bir ses duyduğunu belirtmesi ile başlar. Doktorun tedavisi sırasında; penisinde ağrısı olan, penisinin şişmesi, penisinde morarma, cinsel ilişki sırasında veya diğer durumlar da penisinde kırılma sesi, sertleştiklerinde aniden kaybolması, idrarını yaparken idrardan kan gelmesi, penisinde eğilme ve idrarını yapamama.

Penis Kırılmasının Nedenleri Nelerdir?

Erkeklerin cinsel ilişki sırasında oluşan, ereksiyon veya zorlayıcı mastürbasyon sırasında sert dönmesi veya bir yere çarpması, yaşadığı travmalar, cinsel ilişkide kaptığı enfeksiyon, zorlayıcı ilişki sırasında pozisyonlar penisin kırılmasına sebebiyet verebilir.

Penis Kırılması veya Fraktürü Gerçek Bir Kırılma Mıdır?

Gerçek bir kırılma olmayıp kişinin penis dokusu yumuşak doku olması sebebiyle dokularda kırılma meydana gelmez. Darbe sonucu idrar yaralanması görülebilir. Kişi kırılma sesini duyduğunu iddia edebilir ama dediğimiz gibi yumuşak doku olması peniste gerçek bir kırılma meydana getirmemektedir.

Menimde Neden Kan Var?

Erkeklerde menide kan olmasında idrar yolu enfeksiyonları, cinsel hayatı, prostat gibi durumlarda meniden kan gelmesi durumudur. Yırtılmış bir damar sonucu da meniden kan gelebilir. Kişi cinsel hayatında ne kadar aktif ise, bazı kişiler o kadar aktif değillerdir ve bu durum da cinsel ilişkiden ne kadar uzaksa menide kan boşalma sırasında görülebilir.

Menimde Kan Nedenleri Nelerdir?

Erkeklerin durumunda görülmesi söz konusu olan meniden kan gelmesi durumunda cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardır. Prostat kan gelmesi durumu, tümörler prostat gibi birleşimde görülerek kan gelmesine sebep olabilir. Vücudu ilgilendiren diğer hastalıklar lösemi, HIV, AIDS, yüksek tansiyon ve şeker hastalıkları da eklenebilir.

Menideki Kan Tedavi Süreçleri Nelerdir?

Küçük hastalıklar için meniden kan gelmesi durumunda kişi enfeksiyonlar sonucunda ağız yoluyla antibiyotik alarak durum düzelebilir. Büyük sayılacak hastalık durumunda idrar yolu tıkanıklığı sonucunda kişi ameliyat olur. Peniste tümör durumunda ise kişi kemoterapi ve radyoterapi görerek tedavi edilir.

Testis (Yumurtalık) Nedir?

Erkeklerde sağ ve sol olmak üzere 2 testis bulunur ve penisin hemen altında, oval şeklinde yumurtaya benzeyen 3-5 cm büyüklüğünde olan düzgün biçime sahip erkeklerin üremesine yarayan organa denmektedir.

Testis (yumurtalık) Ağrısı Neden Olur?

Erkeklerin idrar kanalındaki mesane enfeksiyonları, fıtıklar kişide testis ağrılarına sebebiyet verir. Bunun başında kasık fıtığı gelebilir. Testislere yayılan ağrılar da böbrek taşı da neden olur. Enfeksiyon ve iltihaplanmadan dolayı oluşan orşit testis ağrısı nedeni olabilir. Testis tümöründe ağrı belli olmaz ve kişinin bazı semptomları fıtığa da benzer. Travma da ise morarma ve şişme durumudur. 

Testis Ağrısı Nasıl Tedavi Edilir?

Kan akışını çok iyi sağlayan testi ağrısı durumunun tedavisinde soğuk ve sıcak basınç uygulanmasıdır. Doktora danışarak testisin çarpma durumunda alacağı ağrı kesiciler tedaviye iyi gelebilir. Kas kasılmalarına da iyi gelen yağ ile masaj yapıldığında ağrının giderilmesine iyi gelir. Sıvı alımı durumunda kişiye gelebilir ve testis ağrısı tedavi edildiğinde geçmektedir.  


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok