Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Burun estetiği işlemleri nelerdir?

Burun estetiği işlemleri son yıllar da birçok kişi tarafından internet arama motorlarında araştırılan konulardan bir tanesidir. İnsan vücud...

Burun estetiği işlemleri nelerdir?
Burun estetiği işlemleri son yıllar da birçok kişi tarafından internet arama motorlarında araştırılan konulardan bir tanesidir. İnsan vücuduna bakıldığında şüphesiz ki en çok dikkat çeken kısımlardan bir tanesi yüz bölgesidir. Yüz bölgesinde olan şekil bozuklukları kişileri hem ruhsal hem de estetik görünüm açısından olumsuz etkiler.

Bu neden ile bu bölgede oluşan şekil bozukluklarının tedavi edilmesinde fayda vardır. Yüz bölgesinde en çok yapılan estetik işlemlerinin başında burun estetiği gelir. Burun yapısından memnun olmayan veya yüzü ile aynı orantıda bir buruna sahip olmayan kişiler burun estetiği işlemlerine başvururlar. Burun estetiği işlemleri teknolojinin gelişimi ile beraber son derece gelişmiş cihazlar sayesinde basit teknikler kullanılarak gerçekleştirilir.

Burun Estetiği ( Rinoplasti ) Nedir?

Tıp dünyasında rinoplasti olarak isimlendirilen burun estetiği, burun şeklinin yapısında bulunan kemik ve kıkırdak değişikliklerinin tamamını kapsar. Plastik cerrahinin gerçekleştirmiş olduğu bu işlem, burunda doğumsal olarak var olan, sonradan oluşan veya travmalara bağlı olarak gelişen burun şekil bozukluklarını çözüme kavuşturur. Burun şekil bozuklukları genel anlamda estetik görünümün bozulmasından rahatsız etmiş olsa da bazı kişilerde solunum yollarında da ciddi sağlık problemlerine yol açabilir.

Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Burun estetiği
operasyonlarında operasyonun kendisi kadar operasyon öncesi hazırlıklar da büyük önem taşır. Hekim ile görüşmeler sağlanarak öncelikle hastanın bu işlem için uygun olup olmadığına karar verilir. Hekimin yapmış olduğu fiziki muayene sonrasında hastanın burun derisinin iç ve dış yapıları incelenir. Burun estetiği işlemlerinde uygulanacak olan yöntem hastanın var olan mevcut burun yapısına göre değişiklik gösterir.

Kimlere Uygulanır?

Kişinin burun yapısının kemiklerinde bir eğrilik veya çıkıklığın olması, burun estetiği işlemlerine başvurulmasına neden olur. Burun estetiği işlemlerinde cinsiyet fark etmez. Burun yapısından memnun olmayan, herhangi bir kaza sonucunda burun şeklinin bozulması veya burun büyüklüğünün normalden çok daha büyük olması durumları ile karşı karşıya kalan herkese burun estetiği yapılabilir.

Hangi Durumlarda Yapılmalıdır?

Burun estetiği işlemleri fonksiyonel veya kozmetik birçok farklı nedene bağlı olarak gerçekleştirilebilir. Burun estetiği işlemlerinin yapılma nedenleri genel anlamda doğumsal şekil bozuklukları veya sonradan gelişmiş bir burun şekil bozukluğudur. Solunum fonksiyonuna neden olan şekil bozukluğu aynı zamanda estetik görünümü de doğrudan etkilediğinden, burnu ile alakalı bu tür durumlar ile karşı karşıya kalan herkes burun estetiği işlemlerine başvurabilir.

Burun estetiği Öncesi Bilinmesi Gerekenler

Burun estetiği işlemleri genel anestezi altında yapılan bir işlemdir. Küçük dokunuşlar yapılarak gerçekleştirilen burun estetiği, ortalama 2 saat gibi bir zaman dilimini kapsar. Burun estetiği öncesinde hastanın düzenli olarak kullandığı ilaçların bilgisi hekime verilmeli, bazı bitki çayları, kan sulandırıcılar, burun spreyleri kullanımından kaçınılmalıdır.

Burun Estetiği Sonrasında Nelere Dikkat Edilmeli?

Burun estetiği ameliyatı sonrasında bir takım olumsuzluklar ile karşı karşıya kalmamak için dikkat edilmesi gereken detaylar olduğu unutulmamalıdır. Burun estetiği ameliyatı sonrasında sigara dumanından uzak durulmalı, hekimin verdiği ilaçlar düzenli bir şekilde kullanılmalıdır.

Burun Estetiği Fiyatları

Burun estetiği işlemlerinin avantajları nedeni ile internet arama motorlarında sıklıkla burun estetiği fiyatları araştırılır. Burun estetiği fiyatları belirlenirken birçok farklı etken göz önünde bulundurulur. Burun estetiği işlemlerinde uygulanan teknik ve yöntemler değişiklik gösterdiğinden, burun estetiği fiyatları kurumdan kuruma farklılık gösterir. Burun estetiği işlemleri özel sağlık kuruluşlarında yapıldığı gibi devlet kurumlarında da yapılır. Devlet kurumlarında yapılan burun estetiği, özel sağlık kuruluşlarına göre daha uygun fiyatlara sahip olduğu söylenebilir.

https://www.mustafaaydinol.com/burun-estetigi/ bilgi için hemen tıklayın.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok