Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Protez Tırnak Nedir?

Ellerinizin estetik bir görünüm kazanmasını isteyenler için, manikür merakınız olmasa bile, tırnak yeme alışkanlığından kurtulamayanlar veya...

Protez Tırnak Nedir?
Ellerinizin estetik bir görünüm kazanmasını isteyenler için, manikür merakınız olmasa bile, tırnak yeme alışkanlığından kurtulamayanlar veya güçsüz ve sıklıkla kırılan tırnaklarınız varsa, kökünden çözüm sunacak bir yöntem var Protez tırnak! Protez tırnak, adından biraz korkutucu olsa da, gerçekten doğal bir görünüm sunuyor ve kolayca uygulanabiliyor. 

Protez Tırnak Uygulaması Kimlere Uygulanır?

Protez tırnak, doğal ve sağlıklı bir yöntem olduğu için herkes tarafından rahatlıkla seçilebilecek bir uygulamadır. Uzun süredir tırnak yeme alışkanlığı olanlar, estetik bir görünüm arayanlar, tırnaklarında kırılma ve çatlamalar olanlar, bu uygulamayı düşünebilirler. Ayrıca, sürekli manikür yaptırma sürecinden şikayetçi olanlar da protez tırnak uygulamasını tercih edebilirler. Bu sayede, herhangi bir zahmet çekmeden, her zaman doğal ve estetik bir tırnak yapısı elde edilebilir.

Protez Tırnak Nasıl Yapılır?

Protez tırnak uygulaması, kişinin kendi tırnağına öncelikle bir koruma katmanı uygulanmasıyla başlar. Bu sayede, tırnak kimyasallardan zarar görmemektedir. Daha sonra, tırnak uç kısmına protez tırnaklar eklenir ve özel bir karışım ile kişinin kendi tırnağı ile birleştirilir. 

Protez Tırnak Ne Kadar Kalıcı?

Protez tırnak uygulaması, kişiye göre değişen tırnak uzama hızına göre ortalama olarak 3-4 hafta süreyle kullanılabilir. Ancak periyodik bakım yapıldığı sürece istenilen süre boyunca kullanılabilir ve kişi istediği zaman çıkarabilir.

Protez Tırnak Ne Kadar Süre Kullanılır?

Protez tırnak, gerekli törpü ve bakımlar düzenli olarak yapıldığı takdirde 2-3 ay boyunca sorunsuz kullanılabilir.

Protez Tırnak Sonrası Bilinmesi Gerekenler?      

Kişinin kendi tırnağı ile eklenen tırnak arasında yükseklik farkının olmaması ve yüzeyin eşit olması gerekir. Protez tırnak uygulamasında, törpüleme çok önemlidir.

Manikür Nedir?

Manikür, tırnak ve el bakımının önemli bir parçasıdır. Manikür sırasında sadece tırnak kesimi yapılmaz. Aynı zamanda ölü hücrelerin temizliği yapılır, tırnakların ve ellerin yağ ve nem dengesi düzenlenir.

Manikür Nasıl Yapılır?

Manikür işlemi, tırnakların temizlenmesiyle başlar. Eğer tırnaklarda oje varsa, öncelikle bu oje çıkarılır ve tırnaklar kurutulur. Daha sonra eller, tırnak kenarlarındaki derilerin yumuşamasını sağlamak için yaklaşık 4-5 dakika boyunca ılık suda bekletilir. Bu işlem sonrasında, yumuşayan ve uzamış tırnak etleri tırnak pensi ile kesilir ve eller tekrar kurutulur.

Bu adımın ardından kişinin tercihine göre törpüleme ve tırnak kısaltma işlemleri yapılır. Tırnak diplerine krem veya yağ sürülerek işlem tamamlanır. Son olarak ellere krem sürülerek masaj uygulanır ve kuruma sağlandıktan sonra isteğe göre oje sürülebilir.

Manikür Yaptırmak Sağlıklı Mı?

Bu işlemi yaptırdığınız yer çok önemlidir. Mutlaka hijyenik bir yerde yapılması önerilir. Sağlık açısından önemli mi diye bakıldığında düzgün ve bakımlı tırnaklar isteyenler mutlaka manikür yaptırmalıdır.

Manikür Makası İle Temizleme İşlemleri Nelerdir?

Tırnak diplerinde yer alan uzamış ve ölü derinin manikür makası kullanılarak temizlenmesi işlemine, manikür makası ile temizleme denir.

Nail Art Nedir?

Nail art, tırnakların güzelleştirilmesi için kullanılan bir sanattır. Son zamanlarda popülerleşen nail art, tırnaklar üzerine çeşitli desenler uygulanarak estetik, daha ilgi çekici ve bakımlı görünmesini sağlar.

Nail Art Nasıl Yapılır?

Nail art yapmaya başlamadan önce ilk olarak, tırnakların ön bakımı yapılmalıdır. Ardından, tırnakların üzerine şeffaf bir baz oje sürülür ki üstüne sürülecek oje daha net bir şekilde görünür. Baz oje kuruduktan sonra asıl süslemeye geçilir. Bu aşamada, klasik ojelerin yerine daha yoğun renkli ojeler ve süsleme taşları kullanılabilir. Süsleme işlemi için farklı uçlu fırçalar kullanılır, çoğunlukla ince uçlu olarak. Son olarak, tırnaklar koruyucu bir oje ile kaplandıktan sonra bakım tamamlanmış olur.

Nail Art Kimlere Uygulanır?

Tırnaklarına desen ve şekiller çizdirmek isteyen herkes için nail art uygulaması yapmak mümkündür. Tırnakları kısa olan kişiler için protez tırnak gibi uygulamalarla tırnak uzatılabilir.

Nail Art Modelleri Nelerdir?

Nail art ile yaratıcılığa bağlı olarak sınırsız desen ve şekil tırnaklar üzerine uygulanabilir. Bunu için iyi bir araştırma yaparak işinin uzmanına yaptırmakta fayda vardır.

Nail Art Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Nail art uygulanmış tırnaklar, tırnağın yapısı ve uygulamanın korunmasına bağlı olarak kalıcılığı değişkenlik gösterebilmektedir. Kaliteli malzemelerle, doğru yapılmış bir nail art uygulaması 2 haftaya kadar kalıcılığını korur.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok

Tanıtım Yazısı | Reklam Haber
Bumerang - Yazarkafe