Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Saç ekimi nedir?

Kel olarak ifade edilen erkekler için vücudun belli bölgesinden alınan kıl kökü direkt olarak kafatasına eklenir. Saç kökü uzadıkça gürleşme...

Saç Ekimi Nedir?
Kel olarak ifade edilen erkekler için vücudun belli bölgesinden alınan kıl kökü direkt olarak kafatasına eklenir. Saç kökü uzadıkça gürleşme gerçekleşir. Bu işleme en basit hali ile saç ekimi işlemi denilmektedir.

Erkeklerin en büyük orunlarından biri genel olarak saç dökülme problemidir. Dökülen saç kadınlarda tekrar çıkarken erkekler bu konuda pek şanslı değillerdir. Dökülen saç tekrar geri gelmeyebilir. Bu tamamen testosteron hormonunun yüksek olmasından kaynakladır.

Saç Kökü Nedir?

Saç kökü; kıl hücresi olarak ifade edilebilir.

Saç Yapısı ve Saç Yapısı Çeşitleri Nedir?

Saç kadınlarda ve erkeklerde iki tür olarak iade edilmektedir. İnce kıl tip ve kalın kıl tipi olarak bilinmektedir. Birde deriye yönelik olarak saçlar değişir. Burada erken yağlanan saçlar kolay dökülmez denilir. Kuru ve keratin desteği almamış saçlar daha kolay dökülürken birde son aşama kelliğe sebep olmaktadır.

Saç ekimi kimlere uygundur?

Kafatasında belli bölgelerde dökülme olduysa o zaman o bölge için saç ekimi işlemi uygulanır. İsteyen her birey için uygulama yapılabilir. Ancak yaş faktörü sadece bireyin 18 yaşına olması gereklidir. Saç ekimi azda olsa bazı kadınlara da uygulanmaktadır. Nitekim bazı hastalıklar sonucunda saçlar dökülebilir. Bundan dolaı saç ekimi kadına da uygulanmaktadır.

Saç Ekimi Yöntemleri Nelerdir?

Günümüzde birçok saç ekimi tekniği bulunmaktadır. Ancak bilinen son teknolojik yöntem İmplant yöntemidir. Bu yöntem ile özellikle kafada her hangi bir iz bulunmaz. Geçmişte daha çok saç ekimi yapıldıktan sonra kişinin kafasında iğne izleri bulunmakta ve saç uzasa da bu izler kalmaya devam etmekte idi. Her saç ekimi kişiye özel olarak yapıldığı için yöntemde kişinin tercih ettiği yönteme göre değişecektir.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Uzmanlar tarafından belli bir süre olarak uygulanmaktadır. Kıl kökü aktarılarak, saç ekimi ile gerçekleşir. Operasyon esnasında kişi isterse uyutulabilir. Ya da bölge uyuşturulabilir. Operasyon direkt olarak uzman hekimler tarafından yapılmaktadır.

Saç Ekiminin Avantajları Nelerdir?

Saç ekiminin en büyük avantajı özellikle de kişiyi daha genç göstermesidir.

Hangi aylar saç ekimi için uygundur?

Her hangi bir mevsim saç ekimi için belirtilmez. Yılın her ayında uygulanabilen bir operasyondur.

Saç ekimi için yaş sınırı nedir?

18 yaşına gelmiş her erkek için uygulanabilir. Her hangi bir yaş aralığı yoktur. Saç ekimi fiyatları her yaştaki birey için bu kapsamda değişecektir.

Saç ekimi ne kadar sürer?

Operasyon kıl kökü adetince zaman alır. Bu da kişiye özel olarak değişecektir. Ancak ortalama 5 saat sürdüğü bilinmektedir. Saç ekimi fiyatları bu zaman ile doğru orantılı değişir. Her bir işlem özellikle birkaç dakika sürmektedir.

Saç ekimi sonucu ne zaman görülür?

Kişinin deri yapısı ve hormonsal durumuna yönelik olarak 15 gün içerisinde farklılık gözükecektir. Devam eden sürede ise uzamaya başlayan saçlar kişiyi tatmin edici boyuta varacaktır.

Saç ekimi öncesi nasıl bir cilt bakımı yapılması gerekir?

Saçlara kimyasal içerikli şampuanlar uygulanmaması önerilmektedir. Cilt bakımı özellikle her bölge için olduğu gibi saçlar içinde gereklidir. Daha çok vitamin takviyesi ve özellikle E vitamini içerikli ürünlerin kullanılması önerilmektedir. Bu yüzden de burada saç ekimi yapacak olan doktor tarafından verilen her bir tavsiyeye uymak değerlidir.

Saç Ekimi Sonrası Saç Nasıl Yıkanır?

Ilık su ile duş alımı önerilmektedir. Sadece bitkisel içerikli şampuanların kullanılması önerilmektedir.

Saç Ekimi Fiyatları

Her operasyon kliniği için saç ekimi fiyatları değişmektedir.

https://www.nimclinic.com/tr/sac-ekimi/ bilgi için hemen tıklayın.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

Hiç yorum yok