Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Kuzu Beyti Izgara, Kuzu Beyti Mangalda Nasıl Pişirilir?

Kuzu beyti ızgara birçok insan tarafında eşsiz bir kuzu yemeği olarak sevilmektedir. Bu nedenle ızgarada kutu beyti tarifinin püf noktaları ...

Kuzu Beyti Izgara, Kuzu Beyti Mangalda Nasıl Pişirilir?
Kuzu beyti ızgara birçok insan tarafında eşsiz bir kuzu yemeği olarak sevilmektedir. Bu nedenle ızgarada kutu beyti tarifinin püf noktaları merak edilen bir konudur.


Kuzu beyti ızgara birçok insan tarafında eşsiz bir kuzu yemeği olarak sevilmektedir. Bu nedenle ızgarada kutu beyti tarifinin püf noktaları merak edilen bir konudur. Kuzu beyti, kuzunun sırt kısmından yapılan bir ettir. Bunun yanı sıra kuzu beyti mangalda pişirilmeden önce bilinmesi gereken birçok detay vardır. Bunun yanı sıra kuzu beyti ızgara, Nebyan Doğal kuzu kuşbaşı veya kuzu kıyma ile yapılabilen eşsiz bir lezzettir. Nebyan Doğal olarak bu yazımızda kuzu beyti tarifinin püf noktaları hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Kuzu Beyti Mangalda Nasıl Pişirilir?

Etlerinizi pişirmeye başlamadan önce 2-3 saat zeytinyağı tuz ve karabiber karışımı ile etin ön ve arkasını tatlandırmanız gerekir. Daha sonra süt ile etlerin sarımını bozmadan marine etmelisiniz. Bununla birlikte soğutucu dolabınızda pişirme anına kadar bekletmeniz gerekir.

Pişime işlemine geçmeden önce ızgaranızı 10 dakika boyunca kızgınlaştırmanız son derece önemlidir. Bu işlemden sonra etleri ızgaranızın üzerine yerleştiriniz. Izgaranızı kızgın olduğu için etleriniz kesinlikle su salmadan pişecek ve fazla duman çıkmayacaktır.

Kuzu Beyti Pişirilmeden Önce Nasıl Marine Edilir?

Kuzu beyti pişirmeden önce marine etmek etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar. Bunun için ise önce etlerimizi 6-7 yemek kaşığı zeytinyağını, 3 çay kaşığı kekik, 2 çay kaşığı biberiye, yarım çay kaşığı karabiber ve dilediğiniz kadar tuz ile karıştırarak ete iyice yedirmeniz gerekir. Daha sonra üstü kapalı bir kapta buzdolabında 2-3 saat kadar eti dinlendirmeniz son derece önemlidir.

Kuzu Beyti Evde Nasıl Pişirilir?

Birçok insan kuzu beyti yemeğinin dışarıdaki lezzetini evde de bulmak ister. Bu nedenle de evde kuzu beyti tarifinin püf noktalarını merak eder. Evde kuzu beyti pişirmek için bilmeniz gereken detaylar ise aşağıdaki gibidir:

  • Bir kabın içine yağı ve baharatları ekleyin.
  • Beytilerin her iki tarafına da fırça yardımıyla sosu yayın.
  • Etleri tepsiye dizdikten sonra üzerine domatesleri dizin.
  • Patates için, bir kabın içine sosları ekleyip fırça yardımıyla sosları sürün.

Pişirdiğiniz kuzu beyti sofralarınızın vazgeçilmez yemeği haline gelecek. Ayrıca pişirme sürecinde kullanacağınız Nebyan Doğal kuzu saf yağı veya Nebyan Doğal sızma zeytinyağı kullanmak tariflerinizi daha lezzetli hale getirecektir.

Nebyan Doğal olarak bu yazımızda kuzu beyti tarifini sizler ile paylaştık. Amacımız, en doğal ürünleri eşsiz bir serüven ve güven ile yaylalardan sofralarınıza taşımaktır. Ürünlerimiz ve hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için web sitemizi ziyaret edebilir, avantajlı paketlerimizi incelemek için ise web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Önizle

1 yorum

  1. Nebyan Doğal'ın etleri muhteşem. Sağlığına ve damak tadına önem veren herkese tavsiye ederim.

    YanıtlaSil